Комуникацията между Радев и Борисов – провалена?

Според Андрей Райчев служебният кабинет има вина за това
11 апр 2017 12:23,
41

Според социолога Андрей Райчев служебното правителство е допринесло за това мандатът на новото правителство да почне с не особено добра комуникация между бъдещия премиер и президента. 

Пред Bulgaria ON AIR Андрей Райчев и Георги Харизанов от Института за дясна политика коментираха работата на президента и какво ще каже той в изявлението, което ще направи днес следобед, както и срещата на евентуалната коалиция между ГЕРБ и Обединените патриоти, които днес ще обсъждат българското председателство на Европейския съюз.

Според Георги Харизанов пречки пред съставянето на стабилно правителство няма, въпреки че има спорове около финансовата рамка на бюджета.

"Казусът не е в липсващите средства за това пенсията да бъде увеличена на 300 лв., а в това, че чисто пропорционалното наливане на пари в социалната система само ще лиши ГЕРБ от възможността да провежда останалите политики, заради които е избрана като първа сила", посочи той в Bulgaria ON AIR.

Двамата обсъдиха и скандалния законопроект, който предиждаше да се елиминира правото на българите с постоянно гражданство в чужбина.

"Радев вече предприема нещо, което е малко в повече на неговите правомощия. Той няма право на законодателна инициатива. Президентът направи маневра, която струва главата на чиновник", посочи Андрей Райчев.

"Или Бойко Борисов, или Румен Радев трябва да поставят въпроса за гласуването на българите в чужбина, но по-добре да го направи Радев", допълни още социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
6
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
За да се "провали" нещо, то трябва най-напред да бъде изградено!
28
10
 
3
 
! Отговори
. преди 7 години
Льотчика е свикнал да нарежда, това е неговата "комуникация". Няма да му се получи
27
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Край!! С България е свършено!
26
5
 
6
 
! Отговори
един от всички преди 7 години
? Как Б.Б ни води към бездната , а го предпочитаме / избираме/ отново ?Може да не звучи оптимистично , но мисля ,че начина ни на мислене е в застой и липсва аналитичност.Иначе нямам обяснение за себе си.Не е нормално да одобряваме собствения си геноцид. Или може би аз греша , не знам...
25
6
 
10
 
! Отговори
страх го е преди 7 години
Пожарникарят е най-страхливия политик в България! Страх го е и от една жена! Човек ще си помисли, че той не е мъж и че няма яйца, а има яичници?
24
5
 
4
 
! Отговори
До до мъде ин булгар преди 7 години
Милион и сто хиляди са гласували за т.н. "герб", а 5 милиона не са гласували за тях. Следователно, новото правителство трябва да бъде излъчено от мнозинството - от тези 5 милиона българки и българи!
23
4
 
7
 
! Отговори
До Не така президент преди 7 години
Пожарникарят изглеждаше на последният му маниашки монолог по кабеларките като един съсипан старец. Погледът му беше мътен, носът - клюмнал. Кожата му - суха, сива, бледа, опъната, изглеждаше като мумия. Мисълта му зацикляше, фразите му бяха без субстанция. Не намираше подходящи думи и затова ненужно се повтаряше. Липсваше му концентрация. Държеше се точно както един грохнал човечец, всеки момент готов да абдикира и да сдаде фронта. Съжалете го. Пратете го в някой хоспис, там да си изкара старините.
22
6
 
9
 
! Отговори
До Не така президент преди 7 години
Радев е президент на България, и може да прави и да говори каквото си иска. До следващите избори за президент. А ти не си президент и можеш само да мрънкаш!
21
4
 
8
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Аз съм ***, и вие сте прозди, каза другаря Борисов към малобройните си почитатели. Е да, ама президента Радев не е ***!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 123Абе каква е тая телевизия, която толкова често цитирате!?Телевизионният канал е на днесбг България он еър. бившите Мсат.
19
1
 
2
 
! Отговори
Историк преди 7 години
До Dinia Научи се да пишеш на кирилица пък тогава се прави на аналитик.
18
0
 
2
 
! Отговори
Dinia преди 7 години
Tova e laja.Te mnogo precizno si podavat s predvaritelno ugovoreni igrichki.Publikata da ima kef ot teatera im.
17
1
 
5
 
! Отговори
Мартин преди 7 години
Нали затова имаше избори защото Борисов не можеше да управлява страната с президент Радев. Сега ми е интересно как ще бъде на власт от ново със същия президент. И казва,че само той бил най подготвен да управлява страната.
16
4
 
4
 
! Отговори
123 преди 7 години
Абе каква е тая телевизия, която толкова често цитирате!?
15
21
 
6
 
! Отговори
Не така президенте преди 7 години
Това, че говориш чужди езици нищо не значи. Колко са политиците по света, които при срещи с представители на други държави говорят чужди езици. По-важно е какво казваш. Нямам нищо против Радев, но той се ослушва, изчаква и със закъснение дава мнение. Считам, че в много от случаите той няма лична позиция, освен това е пристрастен. Ако пък има такава то в повече от случаите е грешна. Не е дипломатичен, дланите му свити в юмрюк, което говори много.
14
3
 
24
 
! Отговори
хм.... преди 7 години
Комуникацията изисква взаимно уважение и зачитане мнението на другия. Бойко няма добра комуникация с тези , които не му се подчиняват , той не търпи непокорство.Издига се в култ и това е същинската му грешка.
13
3
 
14
 
! Отговори
Историк преди 7 години
И кво ся? За да има комуникация да върнем Плевнелиев ли? Или да турим Цецка? Е ми висока топка е Радев кво да праиш! Не се иска малка глупост да изправиш насреща му Цецка и да дрънкаш глупости с ръка в джоба на панталона.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Липсата на комуникация невинаги е нещо лошо. В случая даже ще се гарантира независимостта на президентството от заповедите на премиера.
11
3
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Комуникация помежду истински Генерал о ввс и такъв предложен от Г.н Ахмед Доган вероятно попогрешка няма как да стане. Радев е окова което не е другото.
10
4
 
24
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
каква комуникация,ТЕ СЕ РАЗЛИЧАВА КОРЕННО И ПРОТИВОПОЛОЖНО,ТИКВАТА МОЖЕ ДА ГОВОРИ ПРОСТОТИЙТЕ СИ ЗА ФИЛИЙТЕ СЪС СВИНСКА МАС,А ДРУГИЯ Е ИНТЕЛЕГЕНТЕН И ВЪЗПИТАН ЧОВЕК ОСВЕН ЧУЖДИТЕ ЕЗИЦИ КОЙТО ВЛАДЕЕ,ПРОСТО ТЕ НЯМАТ ДОПИРНИ ТОЧКИ.