Президент срещу президента: Не ви отива да ограничавате изборни права!

Радев да внимава, че може да сбърка, съветва го Плевнелиев
155
Президент срещу президента: Не ви отива да ограничавате изборни права!
Снимка: БТА

Скандалът с промените в Закона за българското гражданство, с които се забраняваше гласуване в чужбина на български избори стана повод Росен Плевнелиев да разкритикува наследника си Румен Радев.

Още по темата

"Не отива на държавния глава по никакъв начин да ограничава избирателни права на български граждани", коментира президентът с мандат 2012-2017 г.

Той призна, очаква с огромно нетърпение изявлението на Румен Радев.

Според него би било притеснително, ако се потвърдят слуховете, че президентът иска да обяви идея за свикване на референдум от гледна точка избирателни права и по-специално за уседналостта.

"За мен това означава, че българският държавен глава ще предложи инициатива, която с много голяма степен на вероятност ще доведе до ограничаване на избирателни и конституционни права на български граждани", коментира Плевнелиев и допълни, че се надява това да не се случи.

Той смята, че държавният глава трябва да се замисли какво послание ще изпрати към милионите българи зад граница, които са успешни, свободни, глобални.

Плевнелиев посочи, че държавният глава трябва да се замисли, защото по думите му "има сериозни съмнения за противоконституционност за едно подобно действие".

"Искрено съм притеснен и очаквам президентската институция да си даде сметка за последствията, в които може да изпадне след един подобен акт", допълни Росен Плевнелиев.

Той припомни, че досега Изборният кодекс винаги е променян в Народното събрание и това е мястото за дебат.

Според него, никога досега български държавен глава не е изпадал в ситуация, в която да търси промени в изборното законодателство чрез други механизми, а не с механизмите на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кога тоя *** ще присъства по форумите? Плевнелиев и една жена да задържи не може, а е тръгнал акъл да дава.
82
2
 
17
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Ей, няма оттърване от този! Кой му плаща бе.... има ли някой, който се интересува от него, че така се напъва?
81
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога мистър Бийн ще ни занимава със себе си. Показа необходимата безгръбначност и сервилност към САЩ - дадоха му пост ... Видя се, че е подл*га. Защо се напъва да се подмазва още?
80
1
 
3
 
! Отговори
Ми добре преди 7 години
А в представителството на ЕС в София работят агенти на Ц Р У а мерки никакви що така бре елементарни корумпета жадни за лукс вила на морето!?
79
10
 
3
 
! Отговори
ШАЙКА ПРЕСТЪПНИЦИ преди 7 години
ЕДНИТЕ--БИЯТ ХОРАТА НА ВЛИЗАНЕ В БЪЛГАРИЯ И ТЪРКАЛЯТ БАБИЧКИТЕ ПО ЗЕМЯТА...ДРУГИТЕ---ОГРАНИЧАВАТ ИЗБОРНИТЕ ПРАВА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ !!ТОВА Е ЧИСТ , НАЦИОНАЛ--СОЦИАЛИЗЪМ /обикновен руски фашизъм/ДОЛУ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ БКП!!!!!!!ДА ЖИВЕЕ СВОБАДАТА НА БЪЛГАРИЯ!!!
78
0
 
7
 
! Отговори
Чичо Тони преди 7 години
До Турчин. Тези пари не влизат в бюджета! Иначе по тази "логика" трябва да разрешим на руската диаспора в България да гласува понеже са вкарали пари в страната, а аз да имам право да гласувам в Гърция понеже ходя там на почивка и харча при тях??? Я по-добре измисли нещо по-смислено.
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, *** ли турски ***, жена ти гълта ли Сахар??Анадолски *** льольо смешен
76
22
 
4
 
! Отговори
РАДЕВ -ЧЕРВЕН ФАШИСТ преди 7 години
ИСКА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ИЗБОРНИТЕ ПРАВА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!!ТОВА Е ЧИСТ--НАЦИОНАЛ--СОЦИАЛИЗЪМ И ФАШИЗЪМ!!!!!!
75
21
 
3
 
! Отговори
папа Тони преди 7 години
До Анонимен 80 .... ТИ , КРЕТЕНЧЕ СИ ГЛЕДАЙ РУСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ И НЕ ДАВАЙ СЪВЕТИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ , ОЩЕ ПО - МАЛКО НА НАЙ - ДОСТОЙНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ - РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ , ПАНИМАЕШ ???
74
5
 
9
 
! Отговори
турчин преди 7 години
В страната по официален път постъпват 4 млрд. и още 1 по тайни пътища. Тези пари подържат страната. Това трябва да се знае и тогава на какво основание ще им забраниш да гласуват. Не забравяйте опита на Тито ,как пусна хората из Европа и вложиха в страната си спечеленото.
73
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста широка миризлива диря остави след себе си Плевнелиев. Затова най-добре е да си мълчи. Това за ограничаване на референдумите идва от друго *** място-Брюксел. Откакто има Брексит, идеята за референдуми не е на почит.
72
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев предупреждава Генералпрезидента Радев, че се опитва, заради 50 000 турци, да задраска 1,5 млн. българи !
71
4
 
13
 
! Отговори
До 81 преди 7 години
Вашите пари,мигранте са за вашите роднини.Щом не сте кадърни тук да правите бизнес и да печелите,а ставате *** на чужди господари си е ваш проблем,а наш проблем е,че чужди държави застрашават националната сигурност на страната и това трябва да спре.От 1 милион българи в чужбина гласуват около 30-40 000(+ още толкова в Турция).Останалите не гласуват,т.е.не ги интересува какво става в страната ни и кой ще ни управлява.Но пък ни струват много скъпо.Който иска права,да има и задължения.
70
3
 
23
 
! Отговори
работници преди 7 години
Росен плювналиев е олигарх-кръвопиец и лъжец!
69
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Платен говорител или крайно не разбиращ проблемите на БГ
68
1
 
23
 
! Отговори
Чичо Тони преди 7 години
И кое му е притеснителното на идета за референдум? Това не е ли една демократична процедура? А що се отнася до "милионите успели, свободни и глобални българи в чужбина" - милиони берат ягоди и мият чинии. Няколкостотин са наистина успели, още няколко хиляди подържат прилично ниво на живот. Да са живи и здравии и да гласуват "глобално", а тука в България е редно да гласуват тези, които плащат данъци в България, защото гласуването е за това - колко данъци да платиме и с какви приорите-ти похарчени
67
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите останали в България са като разсърдени дечица към емигрантите. Ми като не искаш да си играеш с мене няма пък яече да съм ти приятел :)) Без нашите пари и подкрепа ще сте още по-зле, но мисля че говоря за голяма част от емигрантите като ви кажа, че не сме умрели за мнението на дузина псевдо патриоти, дето не си знаят историята :)
66
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев съветва?Ха.,ха,ха.Най-слабия и безгръбначен президент дава съвети.Я по-кротко.Гледай си живота и остави управлението на тези,които милеят за народа и държавата.Ти не беше от тях.
65
4
 
16
 
! Отговори
Плъх преди 7 години
срещу настоящия президент
64
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев е най-успешният президент и това, че не предаде България на руският агресор, червените предатели го мразят .А мнението на ***.ти от сорта на атака и патриоти просто не заслужават внимание!