Разбраха се за пенсиите! Съгласието – пълно, но за какво?

ГЕРБ и Патриотите не пожелаха да кажат около каква сума са се обединили
Обновена: 11 апр 2017 17:14 | 11 апр 2017 13:15, Камелия Цветанова
215
Разбраха се за пенсиите! Съгласието – пълно, но за какво?
Снимка: архив БТА

ГЕРБ и Обединените патриоти постигнаха пълно съгласие за размера на минималните пенсии. Това обявиха заместникът на Борисов Цветан Цветанов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов след поредния кръг преговори за ново правителство.

Размерът на пенсиите бе основният препъникамък в разговорите за съставяне на управляваща коалиция. Патриотите настояваха най-ниските пенсии да станат 300 лева.

Още по темата
Това бе тяхно предизборно обещание и настояване още от миналия мандат. Именно нежеланието на ГЕРБ да се съобразят с него стана една от причините ГЕРБ и Патриотите да влошат отношенията си в последните дни на предишното Народното събрание.

Нито Цветанов, нито Симеонов обаче съобщиха за какъв размер на пенсиите са постигнали съгласие. Мотивът и на двамата да не говорят с числа беше, че все още не е уточнена програмната стратегия на бъдещата власт в окончателния й вид.

По-рано днес се появиха информации, че Патриотите са готови да отстъпят от искането си за 300 лева минимална пенсия и да свалят сумата на 200 лева. Цветанов и Симеонов обаче не коментираха това.

"До четвъртък ще продължим да работим и тогава най вероятно ще приключим с окончателния вид на управленската програма", каза Цветанов.

Преговорите между ГЕРБ и Патриотите продължават с детайлите по останалите секторни политики. Симеонов уточни, че в момента разговорите са върху приоритетите във външната политика.

В парламента остава и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който очаква среща с председателя на БСП Корнелия Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
6
 
8
 
! Отговори
До 166-Радев преди 7 години
Радев можеш ли да смяташ 2 милиарда но всяка година ,а санирането е еднократно И аз съм пенсионер номисля че истината е другаде .Има над 500,000 фалшиви инвалидни пенсии.Един истински ФИЛТЪР НА ТЕЛКовете и ще останат милиони за ТЕЗИ КОИТО ГИ ЗАСЛУЖАВАТ.Не може с 15 години стаж,или с мижаво осигуряване да искаш голяма пенсия.И социалната/за мързел/ не трябва да я вдигат.Каквото си ДАЛ, това и ще вземеш.
136
1
 
13
 
! Отговори
Аз пък мисля, че преди 7 години
пари за вдигане на ТРУДОВИТЕ ПЕНСИИ трябва да се осигурят, като се спрат помощите за здравите, работоспособни, пълнолетни хора, на които държавата може да осигури трудова заетост, но те не щат да работят! Също и като лиши от платено майчинство и детски надбавки след второ дете, онези жени, които никога не са работили и не са се осигурявали.
135
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГейРБ вдигат само тока, винетките и цената на живота!90% от лекарите емигрират, в същото време говори колко сме били добре!Румънците си ни бият тройно, преди тоя бяхме заедно с тях!
134
3
 
15
 
! Отговори
Важно е преди 7 години
След като вдигнат най-ниската пенсия, колко време ще им е нужно, за да преизчислят останалите пенсии и да осигурят пари за тях?
133
2
 
17
 
! Отговори
Какво имат предвид, преди 7 години
казвайки "минимална пенсия"?Най-ниската пенсия за пълен трудов стаж или социална пенсия?При сегашния хал на държавата, 200 лв не са малко пари за хора,които не са инвалиди, но въпреки това не са работили нито един ден през живота си и не са внесли нито един лев осигуровки.200 лв обаче са скандално ниска пенсия за лица, които са работили по 35-40 години с ниски заплати.Те са вършили нещо полезно за обществото и заслужават на старини да не гладуват и да могат да си плащат сметките и лекарствата
132
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ са най-антибългарската партия. Не кандисват да вдигнат едни пенсии, тия на друга държава лу слугуват или мразят пенсионерите!Що са ''народни представители''?Излиза, че само ромите и държавната администрация е гласувала за ГРАБ!
131
4
 
9
 
! Отговори
тримата глупаци преди 7 години
Тези тримата наистина имат българския народ за глупав.... А тези 200лв дали ще покрият щетите от вдигане цената на руската газ?
130
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да опере дънките на най- левия Патриот!!!!!!
129
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те 300 лв са смешни, тия тръгнали да се съгласяват на 200. Оле-ле... Вижте младежката безработица първо тикви. 20-30% от младите до 28 годишна възраст не работят, което означава че не вкарват осигоровки в системата. Кой им е съветника по финансовите/икономически въпроси на тия лукови глави.
128
0
 
14
 
! Отговори
До 143 преди 7 години
Никой няма да ти вземе инвалидната пенсия,щом си болна.Ние говорим за фалшивите инвалидни пенсии,които са поне 50% от всички останали.
127
0
 
11
 
! Отговори
маверик преди 7 години
кервана си върви , кучетата си лаят.Пак гласувайте.Наистина лош матрял.24
126
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E как за какво-за 20 лв.през юли и още 20 лв.през октомври и то само за най-бедните.Какво друго да им кажем освен ВИЕ СТЕ БО...ЦИ!!!
125
3
 
20
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Гласувахте ли за Тиквата,Вальо Мухъла и Шкембе войвода ? Да ви е честито увеличението от 24 лева !
124
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 165лв пенсия ако спрат инвалидни пенсии такива като мене какво да правят...Никой няма да спира инвалидни пенсии. Какви гaдoвe ви набиват такива небивалици?
123
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква изненада тези "патриоти" се оказаха по-големи г*золизци и от реформаторите.За да докопат властта какво ли не правят хахах ? Че и ги спонсорира Русия.
122
2
 
19
 
! Отговори
123 преди 7 години
Всеки достигнал пенсионна възраст ще бъде евтаназиран абсолютно безплатно
121
3
 
21
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 7 години
Абе тия Обеднели Патриоти по -зле и от ДПС то -за власт и пари си плюят на думата...
120
0
 
12
 
! Отговори
Доньо Пънт преди 7 години
А иначе сериозно ,доста гладни хора виждам по улиците.Освен ако не са агенти на КГБ...
119
0
 
28
 
! Отговори
Доньо Трънков преди 7 години
ВДИГАНЕ НА ВСИЧКИ ДОХОДИ ВЕДНАГА!!! Минимум с 30%.Иначе закривай държавата,и обявявай бедствено положение и реприватизация....
118
0
 
22
 
! Отговори
Анти Атом преди 7 години
Само не знам колко зле трябва да си за да се вържеш на Валери обещанията за 300 лв социална пенсия...Нали учителка пенсионерка взема около тази сума .Трябва да се вдигат всички пенсии.А той обеща само минималната което е неизълнимо .Нещо като да обещаеш безплатни компаньонки и компаньони на самотните пенсионери по селата. Наймалкото всички работили пенсионери ще се вдигнат за неправдата ;да са наравно с ром без ни един месец осигуровки....