Разбраха се за пенсиите! Съгласието – пълно, но за какво?

ГЕРБ и Патриотите не пожелаха да кажат около каква сума са се обединили
Обновена: 11 апр 2017 17:14 | 11 апр 2017 13:15, Камелия Цветанова
215
Разбраха се за пенсиите! Съгласието – пълно, но за какво?
Снимка: архив БТА

ГЕРБ и Обединените патриоти постигнаха пълно съгласие за размера на минималните пенсии. Това обявиха заместникът на Борисов Цветан Цветанов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов след поредния кръг преговори за ново правителство.

Размерът на пенсиите бе основният препъникамък в разговорите за съставяне на управляваща коалиция. Патриотите настояваха най-ниските пенсии да станат 300 лева.

Още по темата
Това бе тяхно предизборно обещание и настояване още от миналия мандат. Именно нежеланието на ГЕРБ да се съобразят с него стана една от причините ГЕРБ и Патриотите да влошат отношенията си в последните дни на предишното Народното събрание.

Нито Цветанов, нито Симеонов обаче съобщиха за какъв размер на пенсиите са постигнали съгласие. Мотивът и на двамата да не говорят с числа беше, че все още не е уточнена програмната стратегия на бъдещата власт в окончателния й вид.

По-рано днес се появиха информации, че Патриотите са готови да отстъпят от искането си за 300 лева минимална пенсия и да свалят сумата на 200 лева. Цветанов и Симеонов обаче не коментираха това.

"До четвъртък ще продължим да работим и тогава най вероятно ще приключим с окончателния вид на управленската програма", каза Цветанов.

Преговорите между ГЕРБ и Патриотите продължават с детайлите по останалите секторни политики. Симеонов уточни, че в момента разговорите са върху приоритетите във външната политика.

В парламента остава и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който очаква среща с председателя на БСП Корнелия Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
13
 
! Отговори
Софакъл преди 7 години
Всяка година политиците ни получават по 300 милиона лева.Патриоотите са против референдума щото само субсидията им е 50 милиона лева (за пурите на Волен от 350 лв броя)А колко крадат не се знае но официалните кражби-разходи за секретарки,командировки,коли,шофьори гориво още толкова минимум....
96
0
 
35
 
! Отговори
КАРМА преди 7 години
Малко много поне доживяха до пенсия,след последната реформа сегашните 20-45 годишни ще се пенсионират най-рано на 69 години.А средната продължителност на живот при мъжете в Бг. е 71 годинии...За да получавате 2 годинки по 100 Е плащаме 40годинки по 150 Е на месец......
95
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна справедливост няма в нито едно общество. Има относителна и приблизителна. ама за пълна не съм чул никъде.
94
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много просто. Преизчисляват се. Не ми казвайте, че няма пари. Щом за субсидия на партиите има, щом за депотатски заплати по 3-5 хилки има, щом за бронирани лади( извинете джипове) има, значи и за заплати и пенсии има.
93
1
 
13
 
! Отговори
проритети преди 7 години
До АнонименАбсолютно си прав ,че трябва да има производство на стоки. Но един от четирите приоритетита на ГЕРБ и ОП е спорт??? Следват туризъм,сигурност и енергетика.
92
5
 
28
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Добре ,правим минималаната пенсия 300лева.Какво става тогава с пенсията на тези хора ,които имат сега 300 лева ,зашото са внасяли повече осигуровки? Тя 300лева ли ще остане? Трябва да се обсъжда преизчисляване на всички пенсиите така,че минималната ако стане 300 лв и другите да се вдигнат.
91
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА. Онези дето се ометоха спечелиха, тези дето останахме дуйаме супата. Никога не е късно и ние да си оберем крушите.
90
2
 
24
 
! Отговори
на снимката преди 7 години
Тези четиримата на снимката влизат в една аптека и казват: "четири капута"! Аптекарят им отговаря: "Виждам. А нещо ще купувате ли?"
89
2
 
26
 
! Отговори
Атака ? преди 7 години
Абе тоя Сидеров не беше ли най-големия враг на Борисов?? Сега що ходи да му ..?
88
1
 
17
 
! Отговори
Преговори... преди 7 години
Валери:-За мен оградата по границата и камиони с двойно дъно....Волен.-За мен амфетите...Бойко.-За мен магистралите....
87
1
 
12
 
! Отговори
до Капиталист преди 7 години
Бойко Борисов, Корнелия Нинова и техните партийни членове не са ли капиталисти!
86
1
 
18
 
! Отговори
4213 преди 7 години
"Разбраха се за пенсиите" звучи като, разбраха се - ще ги откраднат всичките. Нищо по-различно не очаквам от комунисти и лъжепатреоти.
85
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката-тиквени гъзоли3ци!т.е-нац. предатели!
84
0
 
5
 
! Отговори
Емил Г преди 7 години
КАКВИ 4 000 ЕВРО САНУВАШ? МОКРИ САНИЩА!
83
0
 
16
 
! Отговори
бАба Петруна преди 7 години
А па яз чекам Бойко да ми напраи пенцията 1500 лева и да ми подари магарица и крава та да го черпим с млеко
82
0
 
19
 
! Отговори
Чичо от село преди 7 години
Ако снимката е от днес, то имаме честта да видим бъдещия министър на отбраната с дънки на преговори за управление ! Предишният беше с присадена коса. Премиерът па традиция е с бръсната глава. Супер си е ! Хайде, на следващите избори пак да ласуваме за тия, че чакам да дойдат да санират къщата на село....
81
0
 
25
 
! Отговори
До трабанто преди 7 години
Ти имаш ли сърце ве момче?Хора които са работили с години и са им оддържсни пари за пенсионен фонд сега неговата да си позволят повече от хляб и кисело мляко или маргарин, и то 6 пъти в седмицата!Как разсъждаваш ти изобщо?Къде са им парите???? Те не чакат подаяния като мигрантите, това да си тяхни пари, откраднати!!!!!!!!
80
0
 
14
 
! Отговори
псевдо преди 7 години
До КапиталистТака е ,но тук няма капитализъм.Просто някои приватизатори станаха незаслужени собственици от "масовата" единична приватизация.Инструкции,кво да правиш.Ха развивай икономика в нашите условия,където трябва да се отчиташ подобаващо.
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 95Ааа, що, верваме, ама нищо се не губи - пенсиите от фискалния резерв, пък от здравните фондове, щото може да се е натрупало нещо, отиват в бюджета, оттам продължават за саниране, пък отишлите за саниране ще се чакаме да се възстановят от еврофондове, обаче тях ще ни ги орежат все за нещо, та ще се преструктурират нещата с още едно заемче; то пък докато дойде ще фалира некоя банкя и ще трябва да се насецат 5-6млрд народни пари, за да не се срине валутния борд. И така!
78
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия не са у ред.Каракачан ше въвежда задължителна военна служба,а има детенце-момиченце.Синовете на другите учат в сащ.Пак други го отнасят