ДПС с оферта към ГЕРБ: Обща програма за управление до 2018 г.

Имало сходство в програмите ми, но... за Борисов движението е опозиция
12 апр 2017 13:16,
100

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ДПС предложи на ГЕРБ да се включи в мнозинството зад обща програма за управление на страната, която да има хоризонт до края на председателството на Съвета на Европа - средата на 2018 г.  

Новината съобщи лидерът на движението Мустафа Карадайъ след среща с ръководството на ГЕРБ в парламента. Разговорите бяха част от преговорите, които Бойко Борисов води с партиите в Народното събрание по подкрепа на приоритетите на страната. 

Още по темата
"Ние предложихме да се направи програма за управление на страната до края на председателството на Съвета на Европа и около тази програма да се оформи мнозинство в Народното събрание, което ще подкрепя програмата за управление на страната, което не означава пряко участие на ДПС в управлението на страната", каза Карадайъ след разговорите.  

Той допълни, че това би гарантирало стабилно управление по време на Председателството.

На офертата от ГЕРБ отвърнали, че ще помислят, стана ясно от думите на Карадайъ.  

Преди него Бойко Борисов обяви, че по време на разговорите е станало ясно, че между програмите на ДПС и ГЕРБ има сходство.

Според него обаче отношенията между двете партии щели да бъдат като между управляващи и опозиция.  

Борисов обясни, че ако има съгласие между партиите по общи приоритети за страната, това ще даде спокойствие на страната и на правителството да работят.  

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че се очаква утре партията му и Обединените патриоти да завършат управленската програма. След това преговорите ще преминат към коалиционното споразумение и персоналния състав на бъдещия кабинет.  

Междувременно Карадайъ отново обяви позицията на ДПС срещу участието на"крайните националисти" във властта. Според него това можело да стане причина управлението да не бъде стабилно.  

Борисов пък коментира, че всички е ясно, че правителство трябва да има и че нови избори само биха повлияли негативно на икономиката на страната.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
3
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България "Изборът на хората" 04.05.2017г.пл. "Народно събрание"Стига са се подигравали с народа!Ти решаваш!
64
0
 
0
 
! Отговори
goror преди 7 години
nema nujda. merci.
63
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 7 години
Връх в политико-мутренския фолклор е въртеният упорито от враговете на Бойко слух, че точно сърбинът му е купил поста главен секретар в МВР, пише Стандарт. #Кой Сърбин???!!!!
62
0
 
0
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До СотирВсекво правителсатво мое да сглоби мутрака, но няма Властта. властта съм я прибрал на топло. Сиреч, ще поуправляват, поуправляват:))) и ще се ройнат.
61
0
 
1
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Ади и ДПС се присламчиа към голямата софра, където плюскането ще е безметежно до 2021 г. Нещо не им харесвали еднообразните европски ястия и предлагат тя да бъде разнообразена с малко ориенталски табиети, където преялите да си починат с восточни сладости като баклави, кадаифи, рахат локуми и сегиз-тогиз, за да не се оклюмат празнуващите с чок сербез кааве. Бойко рекъл:"Добре, ще видим". Все пак и той живее с тънката идея, че къщата му с магнолиите в Банкя един ден ще съперничи на Сарая
60
0
 
1
 
! Отговори
Сотир преди 7 години
ГЕРБ и ВОЛЯ е най -добрия вариант и подкрепа от вън.Тия патриоти са лъжливи мошенници -300лв. ? КОГА?
59
0
 
3
 
! Отговори
Трифон преди 7 години
От това ще излезе нещо. Хационалисти и ДПС, Барут и огън на едно място. Но това сладостта на влатта.
58
0
 
4
 
! Отговори
... преди 7 години
До АнонименА нали и магарешки ще ги подкрепя :)
57
0
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
"до края на председателството на Съвета на Европа"Не е Съвета на Европа, а Съвет на Европейския съюз. Разликата е огромна, но не и за някои журналисти.
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незнам дали ще се задържи това правителство изобщо(въпреки че гласувах за него) и ако се задържи,то ще е защото патриотите ще внасят някакъв коректив,консенсус и ще бъде по-поносимо,колкото и да ги плюят.А ако са по-умни патриотите,може да постигнат и повече.
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така или иначе ДПС ще помогне при гласуването на новото правителство на ГЕРБ. Без златният пръст на ДПС няма ГЕРБ да има 121 депутати. Патриотите и ГЕРБ не събират 121 гласа.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриотите и ДПС ще правят кабинет на малцинството. Дано да се намери кой да ги подкрепи, иначе отива на нови избори.
53
4
 
6
 
! Отговори
tz92 преди 7 години
До АнонименТочно такова правителство имам предвид. Национално-отговорно, стабилно и много други определения. Такова правителство може да просъществува само и единствено с последователна и предвидима политика. ДПС провежда точно такава. Патриотите ще издържат докато изпапкат парите и после пак ще почнат новата си предизборна кампания.
52
8
 
11
 
! Отговори
tz92 преди 7 години
До ВалДПС не е и никога не е била етническа партия и ти добре го знаеш. Точно ДПС доказва през годините своята последователност и грижа за народа. Точно затова ги има до ден днешен.
51
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Тези ни облъчват да си мислим, че не действат заедно. Има хора, които помнят а и чичко Гугъл не забравя.
50
10
 
3
 
! Отговори
Чутурата преди 7 години
Партизаните на Нинова скоро власт няма да помиришат. Време е да хващат балкана и да обират мандри по здрач.
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
59,не ни трябва СТАБИЛНО правителство, а НАЦИОНАЛНО-ОТГОВОРНО правителство!Няма никаква полза от "стабилно" правителство,което стабилно ни води към пропастта,а за ортак си има партия от хора с турско самосъзнание!.....Ядохме им попарата досега!А оня дето е писал за "майка Турция".....да върви при нея,ние майка си имаме,а тя само страдания е видяла от неговата "майка Турция" !
48
1
 
8
 
! Отговори
Вал преди 7 години
До пророкГ-не, нещо сте се объркал!Никой, ама никой нормален човек не иска и да чува за страната от Анадола!Облъчените от Ориента- прав им път!
47
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Че те не са се разделяли.Още по времето на Орешарски ДПС правеше сечено на БСП в полза на Герб.После за пред хората си изпиха кафето и започнаха играта си заедно ,че до сега.Тези преказки "никога с ДПС" бяха за изборите.И номера с Пеевски за шеф на ДАНС,на който БСП се върза също беше измислен от Герб,а ДПС го изигра перфектно. Но народеца вярва ли не вярва.
46
0
 
8
 
! Отговори
тва е ирония преди 7 години
Слушате кючека "разтвори си бузите " от оркестър Цанков камък с ръководител Амед Доан , изпълнява певицата от банкя Бойка широкото гърло .Със специалното участие на триото К-В-В( Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, Волен Сидеров) ХИТА НА СЕЗОНА