ДПС с оферта към ГЕРБ: Обща програма за управление до 2018 г.

Имало сходство в програмите ми, но... за Борисов движението е опозиция
12 апр 2017 13:16,
100

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ДПС предложи на ГЕРБ да се включи в мнозинството зад обща програма за управление на страната, която да има хоризонт до края на председателството на Съвета на Европа - средата на 2018 г.  

Новината съобщи лидерът на движението Мустафа Карадайъ след среща с ръководството на ГЕРБ в парламента. Разговорите бяха част от преговорите, които Бойко Борисов води с партиите в Народното събрание по подкрепа на приоритетите на страната. 

Още по темата
"Ние предложихме да се направи програма за управление на страната до края на председателството на Съвета на Европа и около тази програма да се оформи мнозинство в Народното събрание, което ще подкрепя програмата за управление на страната, което не означава пряко участие на ДПС в управлението на страната", каза Карадайъ след разговорите.  

Той допълни, че това би гарантирало стабилно управление по време на Председателството.

На офертата от ГЕРБ отвърнали, че ще помислят, стана ясно от думите на Карадайъ.  

Преди него Бойко Борисов обяви, че по време на разговорите е станало ясно, че между програмите на ДПС и ГЕРБ има сходство.

Според него обаче отношенията между двете партии щели да бъдат като между управляващи и опозиция.  

Борисов обясни, че ако има съгласие между партиите по общи приоритети за страната, това ще даде спокойствие на страната и на правителството да работят.  

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че се очаква утре партията му и Обединените патриоти да завършат управленската програма. След това преговорите ще преминат към коалиционното споразумение и персоналния състав на бъдещия кабинет.  

Междувременно Карадайъ отново обяви позицията на ДПС срещу участието на"крайните националисти" във властта. Според него това можело да стане причина управлението да не бъде стабилно.  

Борисов пък коментира, че всички е ясно, че правителство трябва да има и че нови избори само биха повлияли негативно на икономиката на страната.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
И без това ГЕРБ и ДПС са в постоянна но в сянка комбина. Обявяване обаче на това официално - съвместно управление ще дойде "малко в повече" на доста от привържениците на ГЕРБ.
24
4
 
17
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 7 години
само по снимките може да се разбере защо територията удря всички световни антирекорди и за причините за пълната липса на държавност и упадък в обществото. и да не забравите пак да гласувате за мутрата проста и неграмотна. приятен ден.
23
2
 
8
 
! Отговори
АД преди 7 години
ДПС-то да си стоят в Народното събрание. Там им е мястото.....Могат да управляват някои населени места, но в..правителството и президенството....не. Защо -не? Че те бяха....заемаха постове и.....накрая НИЩО!Толкова . Искат не искат. Това е.
22
11
 
9
 
! Отговори
Божил преди 7 години
ДПС са вечни съюзници на БСП: и двете партии са съветски,и двете са "либерални" (т.е. социалистически),и двете ги ръководят доносници: орташки крадат,орташки управляват. Едната от време на време иска нещо от другата и то й се дава кога с преговори,кога без. ДОСТ пък са анадолска партия,създадена от Анкара- такива като тях Бойко ги обича толко,колкото Ленин е обичал Екатерина втора. А да се съюзиш с ДПС- това означава да се съюзиш с БСП. Вие виждали ли сте съюз между огъня и бензина? Аз не съм!
21
4
 
20
 
! Отговори
Оруел преди 7 години
Еми нормално , ББ И Пеевски са едно цяло, още някоя банка мое да източат!
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бб за пореден път показва морафети от селски седянки.
19
1
 
14
 
! Отговори
стига преди 7 години
нмерете хора с идеали да управляват, аман от тази крадлива и безочна пасмина
18
5
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Патриотите с БСП и ДПС не може. Как тъй патриоти и турци в една коалиция !?Патриотите обаче с ГЕРБ и ДПС вече може ...Питам : сега турците по-малко турци ли са ?!
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гневен българинКъф политик дето само казва кво кажат началниците - циркаджия който не мое изкара цел мандат.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб флиртува с ДПС и Дост и им обира гласовете и подкрепата, тайна и явна, както и гласовете на робскопослушия българин! Факт! Тези, които се противопоставят по някакъв начин отнасят негативи. Вижте как БСП пак загуби, хулите по патриотите /сега заслужени/ и срещу Радев!
15
1
 
9
 
! Отговори
Доган преди 7 години
Аве тя баница може и да загори най скоро
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението? Тоягите и пред НС!Сами няма да се справят да разделят баницата. Искат помощ.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ лъснаха - с ДОСТ преди изборите , сега и с ДПС
12
0
 
10
 
! Отговори
Доган преди 7 години
Нормален човек бяга от отговорност пък тези се натискат защо ли??????
11
18
 
6
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Турците имат поръчение от "Партията" да ухажват ГЕРБ,та ако ги излъжат да се вържат,да им сринат авторитета пред народа. Бойко обаче е разумен- той знае това и не се хваща на коварните комунистически въдици.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и аз искам да се включа в управлението. може ли една среща с Борисов да ми уредите. Готов съм да му викам "ура" и искам програма да управление поне до 2100 г.
9
0
 
13
 
! Отговори
Доган преди 7 години
Най добрия вариянт според мен е един катерпилар и да ви изринем всичките.хич не си мисля че си дерете задниците за по няколко хиляди мизерни лева заплата.става въпрос за мнооого големи суми.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и без това управляват заедно и заедно гласуват всички закони които защитават олигархията мафията и картелите!Факти: заедно преизбраха двамата подуправители на БНБ които фалираха КТБ..Заедно държат чадъра над Пеевски и фирмите му.Заедно гласуваха закона за НСО за да ги пазят като шейхове за сметка на народа.Заедно пречат в България да има правосъдие и т.н.Но хората си ги обичат и. си ги избират.Да им е честито на хората !
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди изборите патриотите се изправиха геройски срещу идващите от Турция да гласуват. Сега защо в преговорите им с Герп за съставяне на програма и правителство този елемент услужливо отсъства? Надуха ни главите с тези пенсии, а това хич не се говори. Президента им го напомни и всички *** го нападнаха по медиите.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо като пазар, нещо като гювеч, нещо като нищо. Значи предлагаме подкрепа срещу дял от баницата и да вземем рибицата за да можем да ви се качим на главите, без да отговаряме за управлението. Отговор: Първо да те видя как работиш, а не как красиво говориш.