Гарантирано от ГЕРБ: Минимална пенсия = 200 лева! А останалите?

При проговорите все още не е ставало дума за постове, а за политики
12 апр 2017 09:37,
156
Гарантирано от ГЕРБ: Минимална пенсия = 200 лева! А останалите?
Снимка: архив, Булфото

Бившият финансист №1 на държавата Владислав Горанов обяви, че с Обединените патриоти са се разбрали от 1 октомври минималната пенсия да се вдигне на 200 лева.

"Направихме много изчисления заедно с НОИ. Видяхме кое колко струва. Обединихме се около едни цифрови параметри. 180 лева от полугодието и от 1 октомври 200 лева ще е минималната пенсия. Това е възможното решение. Това можем да си позволим. Държавата не създава доходи. Има определени слабости в такова решение, но създава увеличение само в определена част. 200 лева ще е минимална пенсия. Това ще струва на бюджета за тази година малко под 100 милиона лева. За 2018 г. ще е под 300 млн. лв. Това е първата стъпка за минималните пенсии, следващата е разглеждане на фалшивите пенсии от ТЕЛК. Там има допълнително резерви", увери той.

Още по темата

По думите му при проговорите с патриотите все още не е ставало дума за постове, а за политики.

"Не бе лоша идея да предложим поста за председател на парламента на Корнелия Нинова. От моя гледна точка решението й бе правилно, защото щеше да е много заета. Преговорите с Обединени патриоти ще приключат в началото на май, когато правителството ще бъде утвърдено поименно. Чуват се приказки за Каракачанов военен министър, но такъв разговор не е воден", категоричен бе Горанов пред bTV.

На свой ред Искрен Веселинов от Обединените патриоти обяви, че договорката им с ГЕРБ за пенсиите е много важна, защото започва политика за размразяване на доходите и преосмисляне на затягането на коланите и на философията "постна пица".

"Имахме заявка за 300 лв. минимална пенсия, искахме подкрепа, за да управляваме с тази заявка, след като не получихме необходимия брой гласове, очевидно се търсят компромиси", коментира той.

Той увери, че няма да се вдигат само минималните пенсии: "Мерките, които сме предвидили, ще засегнат не по-малко от 2/3 от пенсионерите и ще има осезаем ръст на техните доходи".

На въпрос откъде ще дойдат допълнителните пари за увеличението на пенсиите, той отбеляза, че това ще стане от повишаването на приходите.

Според Веселинов властта не е фетиш за Обединените патриоти: "Имали сме множество възможности да бъдем в нея на всяка цена и не сме го правили".

По думите му министерски кресла все още не се обсъждат. Разговорът за тях ще започне след Великден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
13
 
! Отговори
аз преди 7 години
До ГОРАН ВЛАДИСЛАВОВДонякъде си прав - но не забравяй, все пак, че под определена сума месечен доход живота става съвсем мизерен! Да, не е много справедливо човек, работил 40 години и човек, който по някаква причина не е работил (особено ако е било от мързел?!) да получават почти еднакво. Но не е справедливо и да оставиш човек съвсем да мизерства! Ами ако се е разболял?! Ами ако е инвалид от трудова злополука?!
80
3
 
15
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Някога в казармата имаше такъв лаф: " Чел ,не чел-фел ". Нито си работил дълги години или не си се осигурявал върху реалната си заплата-коледни и великденски бонуси,увеличение на пенсията.След като се гаврят с хората ,които най-дълго и добросъвестно са се осигурявали ,как смятат ОБЕДИНЕНИТЕ ЛАПАЧИ ще повлияе тяхното решение върху "сивия" сектор от икономиката? Ще се превърне в преобладаващ и ще продължи да бълва социално слаби пенсионери. И нашите деца и внуци ще трябва да работят за двама .
79
2
 
22
 
! Отговори
да преди 7 години
минимална заплата до 500 а пенсия 200 лева.. хахаха смешна работа
78
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С п а с е н и е т о. - Изправяне на крака и ЩУРМ , " един е пътя , друг път няма"
77
5
 
20
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Това е наградата за всички пенсионери, които гласуваха за ГЕРБ и Патриотите. На другите избори - пак така.
76
2
 
17
 
! Отговори
обективен преди 7 години
С лъжите на " патриотите" и геноцида на ГЕРБ , прясно сглобеното правителство ще изкара до края на тази година най- много.Въпросът е до колко млрд. ще ни вкара още ?Тогава ще бъде закрита цялата държава без фойерверки.
75
3
 
22
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
С предизборните обещания, бяхме дотук;))) След тях, започва голямата далавера "Борисов 3".
74
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 81В Македония, Албания, Алжир и Тунис са по-високи пенсиите.Скачайте, че кой не скача е червен!Ама в Русия са по-малки!
73
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека ги оставим политиците да изкарат няколко месеца с 200 лева на месец, без никой да има дава пари. Дали ще се справят, по-точно дали ще оцелеят? Тъкмо ще свалят големите шкембаци
72
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МАЛКОАбсолютно си прав! Тази злоба,която тая в себе си и не само аз ще изригне ! Изобщо недостойно е да обсъждате дали тези хорица,които виждаме жалки ,бедни ,сиромаси,беззъби заслужават този живот ? Значи гръцките баби и дядовци могат да вземат над хиляда лева пенсии а у нас,само у нас са незаслужени тези МИЗЕРНИ пенсии ? Наистина тук коментират по-вече *** от колкото нормални хора.Ако питаш Горанов и Борисов да има как да им сложат въжето на всички пенсионери и да живеят само те ,да
71
5
 
14
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Останалите,когато дойдат БСП на власт....значи никога!
70
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ще струва на бюджета за тази година малко под 100 милиона лева.....че изтеглете контингента от Афганистан и веднага ще ги спестите тези пари. 100 млн. лева ако е за санитане/крадене/ веднага ще ги намеритеИли пък Баце и кръга около него да краде по-малко ..ех мечти...
69
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредните фалшиви предизборни обещания. С Обещание за 300 лева минимална пенсия, АТАКА,НФСБ и ВМРО влязоха в парламента, а сега се отмятат. Щом не можете да изпълните обещанията си, не се натискайте да сте във властта!
68
2
 
40
 
! Отговори
ГОРАН ВЛАДИСЛАВОВ преди 7 години
БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНА С ОБРАЗОВАНИ ***, ПЪРВО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ РАЗДЕЛЯТ В НЯКОЛКО КАТЕГОРИИ ПЕНСИИТЕ, ДА СЕ УТОЧНИ ЧЕ ИМА ЗА ТРУДОВ СТАЖ, ЗА ИНВАЛИДНОСТ И ДР. И ТОГАВА ДА СЕ КОМЕНТИРА НА КОЙ КОЛКО, СЕГА ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ ЧЕ ПРИ МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ 200 ЛЕВА, НЯМАШ НИКАКЪВ СТАЖ И ТОЗИ ДЕТО ИМА 40 ГОДИНИ ВЗЕМА 220 ЛЕВА-ТОВА Е ПОРЕДНАТА ПОДИГРАВКА, ПОДАРЕНА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ "ПАТРИОТАРИТЕ",ЗАТВА МОЛЯ АКО НЯКОЙ ГЛЕДА ЯРЕТА ДА ИЗПРАТИ НА КАРАКАЧАНОВ ЕДНО ЗА ВЕЛИКДЕН ЧЕ ГОРКИЯ НЕ МОЖЕ ДА СИ КУПИ И Е ЗАСЛАБНАЛ ХАХА
67
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Македония, Албания, Алжир и Тунис са по-високи пенсиите.Скачайте, че кой не скача е червен!
66
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А българските депутати нима са пили морни вода ? Бат Сали ,Цветелин Кънчев ,Станишевбат ти Бойко -те нима са по заслужили от бедните и остарели българи да получат едни пари ,които стигат само за хляба ?
65
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми тя в момента май е 176 лева минималната пенсия, гоолямо увеличение на 180 лева...и за такава пенсия трябва да имаш трудов стаж 40 години!!!скачайте, че кой не скача е червен!
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това,което правите сега да плюете по увеличението на пенсиите е крайно недостойно. Нима не виждате,че България остана единствена в Европа а не в Европейският съюз ,която остана с най-ниски пенсии.Нима не виждате как властта харчи пари за всякакви глезотии,не виждате ли как много достойни в миналото хора сега им се налага да ровят по контейнерите?Не виждате ли каква пропаст се отваря у нас между бедни и богати и нима тези,които са към богатите от които голяма част са политици са заслужили по-вече
63
15
 
2
 
! Отговори
Работар преди 7 години
До Анонимен 57Най-мъчно ми е за българските пенсионери, работили цял живот за държаватаВиж сега, няма защо да ти е мъчно.Българските пенсионери не са пили морни вода та да ги жалиш.на нощни смени спаили, на дневни пили.Възрастните не знаят какво е работа!
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГодзилчоМамин бавноразвиващ, кой ти е дал компютър.