Герджиков спешно гасил пожари в правосъдието

Имало напрежение заради уседналостта, но... минала история
9
Герджиков спешно гасил пожари в правосъдието
Снимка: Булфото, архив

Служебният премиер Огнян Герджиков призна, че е имало напрежение в правосъдното министерство заради настояването от президенството да предложи законови промени, с които да се въведе уседналостта за изборите.

Още по темата

"Имало е напрежение в Министерството на правосъдието, но то е вече история", заяви пред БНТ той, след като по-рано рано се появи информация, че правосъдната министърка Мария Павлова е заплашила президента Румен Радев да подаде колективна оставка на целия политически екип на ведомството заради натиск от екипа на държавния глава отново да бъде публикуван проектът за законови промени, с който се въвежда уседналост на изборите.

От началото на седмицата хора от кабинета на президента и правният секретар на държавния глава Емилия Друмева на няколко пъти поискали от правосъдната министърка Мария Павлова да възобнови общественото обсъждане, макар че проектът на промените в Закона за българското гражданство беше свален от сайта на министерството.

Единственият виновен за публикуването на измененията за екипа на Павлова се оказа Любомир Талев, чиновник от правосъдното министерство, който беше уволнен за постъпката си.

Той пък многократно обяви, че промените дошли от президентството и били съгласувани със заместник- министъра на правосъдието Деница Митрова, която отричаше думите му.

По думите на Герджиков за кратко е имало на недоволство в Министерството на правосъдието.

"Имало е известно напрежение. Министър Павлова ми се беше обадила. Напрежението е свалено отдавна. Нещата са в ред. Така, че вече няма никакъв проблем. Проблем имаше допреди 24 часа, но вече няма никакъв проблем", настоя служебният премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
8
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България "Изборът на хората" 04.05.2017г.пл. "Народно събрание"Стига са се подигравали с народа!Ти решаваш!
7
3
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 7 години
Смешно правителство е по-правилно да го назоваваме! На дедо Герджиков и гинкобилобата не му помага видимо. Абе човека става да смени Драго Чая като водещ в цирка, ама чак пък премиер?
6
2
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ-мнозинство преди 7 години
В политиката стана модерно да си пожарникар и да подражаваш на Бойко. Подходът на Герджиков го прави наш човек и означава,че президент Радев също е наш- благодарим ти за избора Президенте!
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това служебно правителство направи в някои области (външна намеса), толкова много, колкото всичките правителства след 89-та не са направили.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изостанал дядка. Какво прави във властта след толкова години в тъмните управленски времена. Сигурно е назначил на бързо където може свой хора...То друго за половин година няма какво да направи
3
3
 
9
 
! Отговори
az преди 7 години
Какво си гасил бре - то току само загасне и вие пак го раздухахте, голяма сапунка стана. Добре че след седмица идва баш пожарникаря
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко каиш гасил?! Ми къде е пожарникаря на републиката?
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко мяза на Ердоган..