Местан скочи на Радев: Иска репресивни закони!

"Да се ограничават човешки права не е шега работа"!
127
Местан скочи на Радев: Иска репресивни закони!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан остро нападна президента Румен Радев, който вчера в обръщение към нацията призова депутатите да защитят интересите на страната по време на избори.

Според Местан обаче Радев по същество е разгърнал програма за антидемократично, репресивно законодателство.

Още по темата

"През XXI  век да се искат от законодателния орган закони, които ограничават човешки права, не е шега работа. Необходим е обществен враг №1, който застрашава устоите на нацията и държавния суверенитет.  Радев се нуждае от враг по още една причина – затъна толкова дълбоко в скандала с идеите за ограничаване на избирателните права на над 1 млн. български граждани зад граница чрез уседналост, че нещо и някой трябва да го измъкне. Ако го няма – трябва да се измисли“, разкритикува Местан, цитиран от пресцентъра на ДОСТ. 

Според него на Радев не му достига "генералската смелост и доблест" да назове кой е врагът на България  и дали е външен и вътрешен.

"Избра митологическото заклинание, защото всяко конкретно назоваване предполага и конкретна аргументация, каквато той няма. По тази причина и ние не можахме да се припознаем в неговото Обръщение. Но можем да гадаем“, коментира Местан.

Според него вотът на българските изселници  в Турция не дава основания да се говори на едро за "външно вмешателство в изборния процес" и "за систематично проникване във вътрешната политика", защото монополът на ДПС е бил разбит, но пък оттам идвала и агресията към ДОСТ.
 
"Агресията срещу ДОСТ е само претекст, параван, димна завеса, зад която се крие същинската цел – тотална ревизия, преобръщане на изначалните цели, надежди и мечти на българските граждани в началото на прехода – свободна, демократична България, равноправен член на семейството на европейските демократични народи. ДОСТ е необходимото зло, чрез „противодействието" на което националсоциалистическата пропаганда на райчевци, кънчовци, радевци, симеоновци и сарайско-библиотекарските представители на Петата кремълска колона целят да върнат България "под ботуша" на Москва", твърди Местан.


127
Още от
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
do slucaen преди 7 месеца
mnogo znae6 ti
ya proveri ot kade povece pari idvat
i tezi ot turciya imoti nyamat li te ne pla6tat li danaci
ti si predvaritelno nastroen moy covek
prouci dobre i togava govori
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Да се ограничават човешки права не е шега работа"!

Да, но това Местан човек ли е?
93
0
 
1
 
! Отговори
Случаен преди 7 месеца
Защо не правите разлика между изселниците в Турция и емигриралите в чужбина да работят. Изселниците не внасят никакви пари в БГ. Работещите българи в чужбина имат имоти в БГ плащат данъците си за имотите, имат родители в БГ, които издържат финансово. Връщат се повечето от тях всяко лято в БГ и харчат част от спестяванията . А, когато се завърнат в родния си дом, ще живеят в БГ и ще си харчат пенсиите и спестяванията. Колко работещи в чужбина си купиха имоти по морето. Тези хора имат права!!!
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПРЕДАТЕЛ С ИНДУЛГЕНЦИИ.ФАКТ, ЧЕ ПОБЪРЗА ДА СЕ СКРИЕ В ТУРСКОТО ПОСЛСТВО, ГОВОРИ ЧЕ НЕ ПОЗНАВА ОБСТАНОВКАТА В СТРАНАТА НИ. Не бой се бе турчино ножа е дървен.
91
1
 
4
 
! Отговори
Среден пръст преди 7 месеца
Не е виновен който яде баницата. Виновен е който му я дава. Къде е проурора Цацаров? Какъв го диреше у Ердоган, преди регистрацията на ДОСТ и няма ли пряка връзка между двете явления. Местан си е отявлен българомразец и легитимен предател. Лошото в случая е , че всички го знаят но се правят на тапи во главе с нарциса Борисов.
България ке падне!
90
1
 
4
 
! Отговори
Предател преди 7 месеца
Уважаеми предателю,

Според вас г-н Местан, половината демократични държави приели принципа на уседналост (че трябва да живееш 181 дена, за да гласуваш) са диктаторски, антиконституционни, недемократични.
Вие наричате половината свят неразвит.
Г-н Местан вижте в колко развити демокрации е въведен този принцип.
За първи път имам президент с който се гордея.
Г-н Президент инициирайте референдум - това е най-демократичното решение.
Включете въпрос: искате ли депутатската заплата да е 800 лв.?
89
3
 
5
 
! Отговори
Ники преди 7 месеца
Местан е вън. Няма да го допусне никой повече на политическата сцена. Нека скимти рязаната гад :)
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
КАКЪВ БЕШЕ ТОЗИ МЕСТАН? И как тъй ще скача - той може само на господаря си в Анкара да скача, ако има смелост , разбира се!

И ВЪОБЩЕ, ЗАЩО ТУК ПИШЕЩИТЕ *** ПОСТОЯННО "скачат"?
К`ви са тия пернишки диалекти?
87
5
 
3
 
! Отговори
Исти преди 7 месеца
Номерът с турските изборни туристи е насочен срещу няколкото милиона задгранични Българи- червените прислужници на Руската империя искат да лишат именно тях от участие в управлението на страната и от правото на глас заради турците,които пък са постоянни съюзници на руснаците от 100 години насам и заедно с тях чертаят планове как да разделят България помежду си!
86
5
 
3
 
! Отговори
Исти преди 7 месеца
Българите зад граница ТРЯБВА да имат право да гласуват- комунистите не искат техните гласове,но ще се наложи да ги изтърпяват. Турците не са Българи- лишете ги от право на глас за сметка на братята ни в Бесарабия и Македония,които СА Българи. България трябва да постъпи като другите европейски страни,в това число Гърция и Англия- всеки наш гражданин,който не е Българин по род трябва да изгуби своето гражданство и правото на глас тогава,когато е живял повече от 5 години зад граница!
85
3
 
4
 
! Отговори
nina преди 7 месеца
Който си "живее" живота в чужбина НЯМА ПРАВО да определя живота ми тук. Тревожи ли се за България? Не, иначе щеше да живее тук. Плаща ли данъци в България? Също НЕ. Дори само за последното-не може да определя кой ще управлява Родината ми.
84
2
 
9
 
! Отговори
ПЕШО преди 7 месеца
ДО 102-ОСМАН : ДОБРЕ ,ЧЕ БЕШЕ ОНЯ ПРЕДАТЕЛ , ГОРБАЧОВ, ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА СВАЛИШ ЖИВКОВ НА КУКУВО ЛЯТО- КАТО ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ В ТУРСКАТА БАНЯ.
ДЕБЕЛООЧИЕТО И ЛЪЖИТЕ ВИ НЯМАТ ГРАНИЦИ ,НО НАРОДА ВЕЧЕ НЕ СЕ ЛЪЖИ И ТОВА ВИ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ ,ЗАРАДИ КОЙТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СПИТЕ. ОСВЕН ТОВА ,ЧЕ РАДЕВ ЩЕ НИ БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ ДВА МАНДАТА.
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Християнизирани роми(Дасикане рома) по време на Византия 11 век. какво се мешат тука нека си пишат коментари при техните вождове като Иван Костов , Ивайло Московски , Цветелин Канчев и др.
82
9
 
6
 
! Отговори
Осман преди 7 месеца
Господин генерал ние сме се борили и с генералисумуси..в началото на демокрацията си бил сержант .сигурно.но явно не знаеш какво са дисидентите.те се бориха против дядо ти живков и го унищожиха.а ти си жалко подобие.за два месеца стана за посмешище.ще те приключим .много скоро.подметка на комунистите.ти ва цецка на малкия пръст ве можеш да стъпиш.жалко за родината.добре че дойде бойко.....
81
1
 
6
 
! Отговори
FAKE NEWS преди 7 месеца
Щом Камелия авторката на Статията пише значе няма нищо верно
80
7
 
4
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 месеца
РАДЕВ ЩЕ ГО ОПРАВИМ СКОРО.ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА.БРАТЯ ГОТВЕТЕ СЕ ЗА БЕЛЕНЕ.МОЙНАТА ПРЕДСТОИ...222
79
14
 
3
 
! Отговори
Шахидов преди 7 месеца
България е фашистка държава, която репресира турците,ромите, помаците и македонците.
78
1
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 7 месеца
Това политическо недоразумение трябва час по-скоро да влезне там,където му е мястото -в затвора!От години България не е имала такъв предател,такъв измекярин и такава под лога на чужда нация какъвто е Местан!Самият той няма българско съзнание и ще ни гово ри за български граждани в чужбима,но има пред вид тия в Турция.Местане,тия наши "съ народници " в Турция отдавна са забравили всичко българско и нищо в нашата страна не им е мило и драго,а освен това а и не знаят български език-защо да гласуват
77
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Наместане много ти е криво че не си на държавната софра , не можеш да ядеш от баницата .Язък !
76
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Половината държави в Европа имат едни или други ограничения за гласуване на граждани които живеят в чужбина. Какво ограничаване на правата му се привижда на ***?