Президентът Радев – добронамерен, но крайно неопитен в политиката

Близнашки: Редовно правителство решава изборните правила!
79

Президентът Румен Радев е добронамерен в стремежа си да разреши проблема с етническия вот, който идва от чужбина, но му липсва политически опит, смята бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки.

В обръщение към нацията вчера държавният глава призова новите депутати да вземат законови мерки срещу намесата в независимостта ни.

Още по темата

"По време на кампанията партиите призоваваха за крайни мерки като отмяна на двойното гражданство, затваряне на изборни секции и на граници. След изборите темата бързо бе погребана, проблемите обаче остават", коментира Радев след скандала с промените в Закона да българското гражданство, с които се забраняваше гласуване зад граница на български избори. 

Близнашки обаче беше категоричен пред Bulgaria ON AIR, че подобен тип решения следва да се взимат от редовното правителство, а президентът в случая е арбитър и има последната дума.

"Това е една техника и нищо повече (уседналостта - бел. ред). Трябва да се помисли как си представяме бъдещето на нашата национална общност, защото проблемът с вота на изселниците ни в Турция е едно, проблемът с вота на тези 2 млн. българи, които са зад граница да търсят работа и препитание, е нещо друго. Сложните проблеми нямат лесни решения", отсече бившият служебен премиер.

"Президентът е добронамерен в тази ситуация. Това, което го подвежда, е липсата на политически опит. Иначе той вижда, че има проблем и се опитва бързо да намери някакво решение и открива тази възможност, която не е нещо ново, това се обсъжда от доста време насам", добави той.

Георги Близнашки изключи тезата, че с позицията си Радев цели да създаде втори властови център в държавата и призова: "Нека му дадем възможност да се поправи!".

И все пак експремиерът не изключи вероятността, че ако държавният глава продължи да взима неправилни решения, може да се стигне до импийчмънт, "но не е това тема на сериозен разговор към днешна дата", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте му време да стои 20 г, като баце ви и ще стане много по-опитен.Гаранция!
39
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е президента да освободи президентството от юридическата, икономическа,финансова,социологическа, бандитска,политическа и т.н. соросоидална простотия, настанила се в управлението на БГ от над 30 г!Не е ли ясно,че тези "специалисти със соросоидално формирани умствени възможности" знаят,могат, организират и правят само интриги и престъпления!Генерале!Народът ти е гласувал доверие и избрал,за да освободиш БГ от отровната плесен,обрасла държавата!Останахме 5 млн!Действай,ние сме с теб!
38
4
 
3
 
! Отговори
реалист преди 7 години
откровен
37
5
 
32
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Свикнахме на лицемерието на преишните президенти, сега когато човек е откроен го мислим за неопитен. Успяха за 30 г да ни промият мозъците "опитните " политици. Радев е най - добприяни орезидент до сега.
36
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЛИЗНАШКИ Е ВСЕОБЩО ПРИЗНАТ ЗА НАЙ-СЛАБИЯ ПРЕМИЕР В ИСТОРИЯТА НИ!
35
3
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Интересно ми е , опитните в политиката какво постигнаха до тук ! Пълна разруха, ограбване и разединение на Българите ! Важи за всички партии (мафии) без изключение !
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откога и този стана "опитен" политик?!
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви простаци пишат тук, каруцарски синове!
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Право на отзоваване на депозитите!!!!!!!
31
4
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Един подмазвач и некадърник говори за друг такъв.
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уседналост + мажоритарни избори за всеки кандидат-депутат! А не после като една от Марешки, където се отказала защото била в напреднала бременност и така влезна втората в листата. Онази пък била водачка във Видин, където ги омайвала с това как можело депутатите да не си обикалят района в който били избрани и щяла да обикаля Видин всяка седмица ... и накрая - бам, влиза от Пловдив ... при мажоритарни избори такова поведение щеше да е недопустимо и да последват частични избори за 1 депутат
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е направо галой вадой. Аз се изправям открито пред него и му заявявам, че е комунистическо-пуска подложка.
28
6
 
11
 
! Отговори
Веселин Марешки преди 7 години
Боли ли гербери? Ще ви заболи още повече, когато се гласува кабинетът ви и не ви достигне един глас. Тогава идва БСП на власт и ви вкарва в пандиза всичките герберунгери.
27
7
 
30
 
! Отговори
да преди 7 години
Президентът Радев е недосегаем за тая ***,защото има зад гърба си цял народ,който най-накрая откри своя политикако на някой му стиска да се изправи открито срещу народа..нека пробва...
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** си е тъпо!Петърчо,Филипчо,Герджиков,Близнашки,бай ..***,Цецка,Федоска...Факт е,че в БГ юристите са чукчи-а чукчи не читает! ПРЕЗИДЕНТЪТ не разпорежда,а законно ПРЕДЛАГА ЗА ОБСЪЖДАНЕ закон! Неуважаеми пишман БГ-юристи!Господ управлява света с БОЖИ ЗАПОВЕДИ, общонародно избрани ПРЕЗИДЕНТИ,крале и императори са управлявали и управляват с УКАЗИ! Само природата създава закони и трябва да си много умен,за да ги осъзнаеш и прилагаш!Юристите не са "природа", те са "из-роди" на природата!
25
4
 
23
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
И отново соро соиден протестър се изказва като последна инстанция?! Бе какъв си ти бе? Разкарай се, видяхме какви ги свърши!А Президента този път е точния човек, неподвластен на масона! И на важното българин, православен и антиглобалист!
24
6
 
16
 
! Отговори
Радев очерни ГЕРБ преди 7 години
Разпищяха се кадрите на ГЕРБ от уволненията на Радев. Откакто дойде служебният кабинет животът на Борисов се очерни, защото започнаха да го разследват и откриха доста нередности и кражби. И за в бъдеще Радев ще разваля комфорта на ГЕРБ като уволнява често кадрите на ГЕРБ и връща закони с вето. И патриотите не могат да спасят ГЕРБ от уволнение, защото Радев може да предизвика предсрочни парламентарни избори, когато си поиска с един месец предизвестие.
23
4
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Ген. Радев съвсем навреме постави отново въпроса за промени в законодателството, свързани с изборния процес, тъкмо когато след изборите проблема с намесата на Турция в изборите вече бяха започнали да го замитат под килима. Сега вече следващото Народно събрание ще, не ще (точно на ГЕРБ май не им се иска) ще трябва да се занимае с това.
22
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиката е за политици, военните са за да създават ред в армията, и когато се налага да влизат в действие и то да е абсолютно задължително ефективно.Съжалявам, но това е истината.Политиката е друга бира. Военните действия са си друго нещо.
21
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избрахте си един шапкар без опит в политиката и бизнеса. Ниско ниво на обществото. Гласува по емоция и манипулирания.