Президентът Радев – добронамерен, но крайно неопитен в политиката

Близнашки: Редовно правителство решава изборните правила!
79

Президентът Румен Радев е добронамерен в стремежа си да разреши проблема с етническия вот, който идва от чужбина, но му липсва политически опит, смята бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки.

В обръщение към нацията вчера държавният глава призова новите депутати да вземат законови мерки срещу намесата в независимостта ни.

Още по темата

"По време на кампанията партиите призоваваха за крайни мерки като отмяна на двойното гражданство, затваряне на изборни секции и на граници. След изборите темата бързо бе погребана, проблемите обаче остават", коментира Радев след скандала с промените в Закона да българското гражданство, с които се забраняваше гласуване зад граница на български избори. 

Близнашки обаче беше категоричен пред Bulgaria ON AIR, че подобен тип решения следва да се взимат от редовното правителство, а президентът в случая е арбитър и има последната дума.

"Това е една техника и нищо повече (уседналостта - бел. ред). Трябва да се помисли как си представяме бъдещето на нашата национална общност, защото проблемът с вота на изселниците ни в Турция е едно, проблемът с вота на тези 2 млн. българи, които са зад граница да търсят работа и препитание, е нещо друго. Сложните проблеми нямат лесни решения", отсече бившият служебен премиер.

"Президентът е добронамерен в тази ситуация. Това, което го подвежда, е липсата на политически опит. Иначе той вижда, че има проблем и се опитва бързо да намери някакво решение и открива тази възможност, която не е нещо ново, това се обсъжда от доста време насам", добави той.

Георги Близнашки изключи тезата, че с позицията си Радев цели да създаде втори властови център в държавата и призова: "Нека му дадем възможност да се поправи!".

И все пак експремиерът не изключи вероятността, че ако държавният глава продължи да взима неправилни решения, може да се стигне до импийчмънт, "но не е това тема на сериозен разговор към днешна дата", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 7 години
Президентът може да е добронамерен, да се старае да следва проевропейска линия, но какъв дух витае в кабинета на президента? Ако има отрицателна нагласа към ЕС, "тъга", че "България тихо загива"??? това неминуемо се отразява.
59
0
 
1
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България "Изборът на хората" 04.05.2017г.пл. "Народно събрание"Стига са се подигравали с народа!Ти решаваш!
58
0
 
2
 
! Отговори
ma4enik преди 7 години
Всеки народ има право на самоопределение и селфдетерминация.Това важи и за турския народ в България,законите на ЕС за местното самоуправление подкрепят тази теза.Щом болшенството е против правата ни,ние ще си живеем както ние искаме на територия управлявана от нас самите с наши управници,конституция,армия,вътрешни и външни работи.Тези които не ни искат ще гласуват за свои си управници,ние ще си гласуваме за наши си управници.Да видим тогава кой ще остане гладен и недохранен и кой ще живее по-доб
57
2
 
1
 
! Отговори
ma4enik преди 7 години
Всичко това което става и се спори в България е добре дошло за нашите добичета, които от години се стремят да "се интегрират"в чуждата кошара и смятат,че един ден ще станат равноправни граждани на една европейска правова,демократична и социална държава. Няма да стане, за това всеки да си стяга дисагите.Хващаме тепетета на Родопите, Делиормана и Добруджа, дърпаме браздите и плета и всеки си копае в своята нива и бахча. Този вероятно ще е президент само на софийско,врачанско, монтанско и видинско.
56
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Тоя пак ли изпълзя? Най-некадърния от всички. За него няма да гласуват и 5 човека.
55
1
 
3
 
! Отговори
? преди 7 години
Всъщност има ли пилот в момента в самолета България ?
54
1
 
3
 
! Отговори
А. Христов преди 7 години
Апа това турско *** Близнашки е мнооого опитен в политиката, аре у анадола мана.афчо! И кой е казал, че решението на сложните въпроси е просто, ако беше просто, щяха продажните ни бъзливи политици да са ги решили .. да ама не..
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До изнервен А ти за каквоси изнервен? Че Дост не можа да влезе в парламента ли? Че хора които не знаят български и не знаят кой е кандидат, гласуват за бъдещето на децата ни? За да стане туския официалем език? И България вилает? Много продажна сор-осоидна п..ач навсякъде.Тежко й народината ни с такива.На мястото на Радев , ще измета авгиевите онори на президентството-цялата креатура на предишния, който ни продаваше всеки ден.
52
0
 
8
 
! Отговори
Дир преди 7 години
Да се махат всички перекендета като Близнашки и пр. които ми определят как и какво да мисля. Радев има и ум и сърце и визия и самообладание и решителност и прекрасно знае какво прави. Близнашки има продажен дирник. Както и другите мижитурки-еничари, наричани български политици, а то еничари на разни чужди държави. Изобщо да не се занимават еничарите с българина и президент на България Румен Радев, че лошо ще им стане на дирниците.
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МАРИ Невинен служител????? Я пак?
50
0
 
4
 
! Отговори
ив, преди 7 години
Това не важи ли и за пожарната команда!До Анонимен
49
10
 
2
 
! Отговори
МАРИ преди 7 години
Добре че му остава малко на това безлично правителство.А *** ако смята да бъде президент на всички българи и то справедлив, не трябваше да уволнява невинен служител а да уволни министърката, защото нейните гафове дойдоха в повече за интилигентните хора.Но как да стане това като той я е избрал
48
16
 
7
 
! Отговори
РАДЕВ Е НЕКАДЪРНИК преди 7 години
НО КОМЕНТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
47
2
 
6
 
! Отговори
още по-изнервен преди 7 години
А герп с колко беше избран,бе кратун.Мислиш ли,като пишеш.
46
8
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
До 35. Е, не ви ли омръзна на комунделите да говорите от името на целия народ? Това беше преди 1989. Гадев беше избран с 2 милиона гласа (много вече съжаляват, но късно), което означава, че има подкрепата на по-малко от 1/3 от народа, а не на целия, разбра ли, червен кратун.
45
0
 
4
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 7 години
До Веселин Марешки. Дали се усещаш колко си смешен и жалък? А?
44
2
 
15
 
! Отговори
разликата преди 7 години
Гадев не иска турците да ни командват и поне прави нещо в тая насока, а буйко им построи магистрала за Европата.А Хемус коги?Или северозападнала българия не е приоритет.
43
0
 
9
 
! Отговори
Шломо Вайс преди 7 години
...като придобие " политически опит " ще е вече омърсен и няма как да е " добронамерен " . Жалко че сте толкова назад господине !
42
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев поне не е психично болен продажник като предишния на неговия пост!
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както гълчат из Аскуу и Арманли :"Паратька му работа на Радев"!