Служебната правосъдна министърка плаши Радев с оставка

Пак я натискали от президентството за уседналостта, този път извън ЕС
178
Служебната правосъдна министърка плаши Радев с оставка
Снимка: Булфото, архив

Служебният министър на правосъдието Мария Павлова е заплашила президента Румен Радев да подаде колективна оставка на целия политически екип на правосъдното министерство, твърди "24 часа".

Още по темата

Причината е бил натиск от екипа на държавния глава отново да бъде публикуван проектът за законови промени, с който се въвежда уседналост на изборите.

От началото на седмицата хора от кабинета на президента и правният секретар на държавния глава Емилия Друмева на няколко пъти поискали от правосъдната министърка Мария Павлова да възобнови общественото обсъждане, макар че проектът на промените в Закона за българското гражданство беше свален от сайта на министерството.

Единственият виновен за публикуването на измененията за екипа на Павлова се оказа Любомир Талев, чиновник от правосъдното министерство, който беше уволнен за постъпката си.

Той пък многократно обяви, че промените дошли от президентството и били съгласувани със заместник- министъра на правосъдието Деница Митрова, която отричаше думите му.

Въпреки този гаф, сега отново правният екип на Румен Радев, оглавяван от секретаря на държавния глава Емилия Друмева, настоявал да има уседналост, но тя да не важи за живеещетие в държави от ЕС, съобщиха източници от кабинета.

Натискът е бил тема на специална среща на политическия кабинет на министърката. На нея било решено да бъде отказано повторно публикуване и да заплаши с колективна оставка, ако от президентството продължат да настояват проектът да бъде пуснат отново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става интересно когато партийните членове започнат да се ритат един друг.
132
0
 
0
 
! Отговори
Аааа преди 7 години
Г-н Радев не искал заклинания а закони д ъ р а б ъ р а като иска законни промени за изпонабута всички комунисти в затвора , патриот бил с е л я н н и н дс му диктува какво са виновни тезите български граждани за бедното ята в България .
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Военни, прокурори и милиционери трябва да се държат далеч от управлението на една нормална държава. Където се появят, правят само поразии.
130
0
 
0
 
! Отговори
loz преди 7 години
ofelia kaneva sluguva li oste na bg narod? ili bg narod sluguva na ofelia kaneva?
129
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тоя пенсиониран военен не се ли закле да спазва и защитава Конституцията?!?Но какво тук значи някаква си клетва? За комуниста няма нищо свято.
128
2
 
4
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Радев е на ниви патреостак русофил от най-долен клас. Главата му е пълна с комуноруснашки тъпизми. Той не може да произведе демократична мисъл или човеколюбив израз. Той е увреден остатък от миналото криещ се зад маската на модерен военен. От него не може да се очаква добро за България. Ще ни продава на руснаците дори и без да иска - защото така му иде отвътре. Жална ни майка! Вместо да се заеме с демографската смърт на нацията, което е надпартиино, той се лута в руските кълчища. Не му давааат..
127
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъвто и да е Радев,той ни е президент,който е избран от мнозинството от народа!Всеки да си гледа копанята - управляващите управлението,а президента - президентството и страната!
126
7
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Ако след време приемем демократичните ценности като осъзната необходимост няма да говорим за България в минало време,защото в момента този държавен глава ни дърпа назад в миналото.
125
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 159: "САМО ПРОСТОТИЙ" си написал
124
1
 
6
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
Комунисти е имало и има, но реален комунистически строй не е имало.
123
8
 
4
 
! Отговори
Кузмич преди 7 години
Ако утре Доган се затрие или смени курса и ДПС започне да изповядва политката на ДОСТ, какво ще направя другаря Радеф? Май най-добре ще е само етнически българи да имат право на глас и да се кандидатират за депутати, друго спасение няма.
122
8
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Сетила се Мара, че идва новото правителство и че който говори срещу ген. Радев, Бойко може и да му даде хубава службица. И хайде да сме опозиция и да си даваме оставката. Жалка работа.
121
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
150,не ми говори за комунисти!Комунисти никога и никъде не е имало в която и да е държава.И второ вижте колко руски икономически интереси стоят не зад Радев,а зад сегашните управляващи.Така че,не нас тези номера!
120
13
 
15
 
! Отговори
Извод един преди 7 години
Радев се изложи.....за два месеца като президент и вече назначеното то него правителство му казва с действията си че потъпква Конституцията. Всъщност лично аз, никога не съм имал добро мнение за интелекта на овенните! Едно изключение- Пиночет!
119
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога България ще се присъедини към вишеградската четворка и Шенген?Кога?От 2011 година се мъдрите!И кога ще излезете да гласувате масово,за да се спре мафията?Нашите български турци и българи мохамедани в България са наши граждани,останалите неживеещи България и ЕС да се оправят там където са - по местожителство и да не се бъркат!
118
8
 
11
 
! Отговори
? преди 7 години
Разочаровани сме от вчерашното изявление на президент Радев: напомни ми за изявленията на Т.Живков, в които не засяга онова, което тревожи народа: бързи промени , въпреки че остават броени дни и е ясно правителството, уволнението на съдебен директор.а сега и явното несъгласие на правосъдната министърка относно неистини.Бе и оглушително мълчанието на премиер Герджиков( бе посъветван да не прави изявления?) след изявлението за заседанието в 17ч, петък, защото много хора недоумяваха.
117
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя форум е налазен от турци,които откровено пропагандират в полза на Турция и плюят по нас.Защо моят коментар беше изтрит,а техния-не???
116
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дружно грачат комунистическите агитатори. Комунист-социалистите клатят държавата, не могат преглътна, че ще се съставя не тяхно правителство! Създават суматоха навсякъде, във всички посоки. Бунят нещастния народ със слухове за пенсиите. Никой още не се е изказал как ще се действа, но те вече редят варианти.
115
28
 
10
 
! Отговори
ДОЛНИ КОМУНЯГИ преди 7 години
СТИГА СТЕ НАСЪСКВАЛИ НАРОДА ПРОТИВ СЪСЕДИТЕ НИ !1/6 --от българското население е КРЪВНО свързано СЪС СЪСЕДНА НАМ - ТУРЦИЯ !БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ ---СА ВЗАИМНО, КРЪВНО И ИСТОРИЧЕСКИ СВЪРЗАНИ!ВСЕКИ КОЙТО ИСКА РАЗДЕЛЕНИЕТО И РАЗПАДАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ-----МОЖЕ ДА СЕ ГАВРИ С ТУСКО-МОХАМЕДАНСКИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ!!НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАЙТЕ --ЧЕ ТОВА ЩЕ ВИ БЪДЕ ПРОСТЕНО!ЩЕ ПЛАТИТЕ С ГЛАВИТЕ СИ ----ГАВРИТЕ С БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!!!!!!!НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ОГЪНЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
114
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел е виновна.