Служебната правосъдна министърка плаши Радев с оставка

Пак я натискали от президентството за уседналостта, този път извън ЕС
178
Служебната правосъдна министърка плаши Радев с оставка
Снимка: Булфото, архив

Служебният министър на правосъдието Мария Павлова е заплашила президента Румен Радев да подаде колективна оставка на целия политически екип на правосъдното министерство, твърди "24 часа".

Още по темата

Причината е бил натиск от екипа на държавния глава отново да бъде публикуван проектът за законови промени, с който се въвежда уседналост на изборите.

От началото на седмицата хора от кабинета на президента и правният секретар на държавния глава Емилия Друмева на няколко пъти поискали от правосъдната министърка Мария Павлова да възобнови общественото обсъждане, макар че проектът на промените в Закона за българското гражданство беше свален от сайта на министерството.

Единственият виновен за публикуването на измененията за екипа на Павлова се оказа Любомир Талев, чиновник от правосъдното министерство, който беше уволнен за постъпката си.

Той пък многократно обяви, че промените дошли от президентството и били съгласувани със заместник- министъра на правосъдието Деница Митрова, която отричаше думите му.

Въпреки този гаф, сега отново правният екип на Румен Радев, оглавяван от секретаря на държавния глава Емилия Друмева, настоявал да има уседналост, но тя да не важи за живеещетие в държави от ЕС, съобщиха източници от кабинета.

Натискът е бил тема на специална среща на политическия кабинет на министърката. На нея било решено да бъде отказано повторно публикуване и да заплаши с колективна оставка, ако от президентството продължат да настояват проектът да бъде пуснат отново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
6
 
20
 
! Отговори
Край преди 7 години
Тая е от боята. А ББ беше назначил за министерка една женица дето си държеше негова снимка на бюрото и така даваше интервюта. Улава работа.
92
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си кажем РЕАЛНо, БОКО направи повече за САЩ, РУСИЯ и ТУРЦИЯ от всички взети партии заедно. 1.преподписа за америк.централи и златото 2.Плати реактора3.Подари на Турция южен поток После кво искате, няма как да живеете добре, ОК ?
91
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо незнам какво ще правим без теб, аууу мале мале.
90
9
 
17
 
! Отговори
Да бе...ха,ха,ха,ха. преди 7 години
...ЩОТО "КОМУНИСТИТЕ СА СВЕСТНИ"---------ЗАТОВА 3-ПЪТИ ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА!ЗАТОВА --Луканов комунист от 3-то ПОКОЛЕНИЕ /много свестен/ ---ОБЯВИ ФАРИТА НА НРБ!!АЗ --НЕ МОГА ДА ЛЪЖА ТОЛКОВА МНОГО.....ха,ха,хаааааааааааааНЕ СТАВАМ ЗА КОМУНИСТ!!!!! !!!
89
1
 
12
 
! Отговори
иво преди 7 години
Да се приеме в този вид - това няма да важи за хората ни в ЕС , а за тези в Турция !
88
12
 
7
 
! Отговори
Боко преди 7 години
До 111. А как реши, че ти си умен, бе главок? Що не си направиш труда да видиш статистиката кои преобладаващо гласуват за ГЕРБ. А иначе твоето пошло лично мнение няма никакво, ама никакво значение за резултатите от изборите. И преди говорехте, нали, как ГЕРБ щял да загуби, как си отивал и тем подобни, а каква стана тя? Четвърти пореден път, ще има и още. И не се пени повече - от коментарите ти лъха единствено злоба и завист.
87
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От генерал Радев нищо не натиска, него го натискат да оказва влияние женералът му и любителката на рязане на глави! А тях кой ги натиска е ясно!
86
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя пилот някой трябва да го приземи
85
4
 
6
 
! Отговори
Бай Хей преди 7 години
До 106. Е, издаде се, левак. Разбра се окончателно, че си един и същ досаден червендалест мушморок. А критерият кой е комунист и кой не далеч не е толкова елементарен да се свежда до това, дали си бил член на ДКМС или БКП. Познавам доста лица, които не са били членове на Партията, но са по-големи зомбита и гове.да и от членовете й.
84
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БокоЩе им се на гробарите, но това им е тавана - около 1100 хил. тъпанара. Достатъчно, за да бъдем последни във всяка позитивна и първи във всяка негативна класация.
83
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 89 Много сми тичали по къра и викахме ура. Гонехме НАТО щото бяхме от Варшавския договор, и аз бях от тия , ама разглеждах по друг начин нещата. СЕГА НАШИТЕ ОТ Н А Т О СА НА ПОЛИГОНА КЪДЕТО СВАЛЯХ МИШЕНИТЕ ОТ РАЗ. И ЩЕ ГОНИМЕ РУСНАЦИТЕ ДО КРАЙ.
82
12
 
6
 
! Отговори
Боко преди 7 години
До 104. Ако скоро има нови избори ГЕРБ ще има още повече гласове. Ако искаш, можем да пробваме.
81
16
 
8
 
! Отговори
ПРАВА Е СЪДИЙКАТА преди 7 години
РАДЕВ ---ПРЕСТЪПВА КОНСТИТУЦИОННИТЕ ПРАВА НА БЪЛГАРИТЕ ,ЗА ПРАВОТО НА ИЗБОР!РАДЕВ --Е НАРУШИТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ!!РАДЕВ----НЕ Е ЧЕЛ КОНСТИТУЦИЯТА!РАДЕВ--Е НЕКАДЪРНИК ОТ МО!РАДЕВ --Е ПОЛИТИЧЕСКИ , НЕКОМПЕТЕНТЕН!РАДЕВ---НЕ СТАВА И ЗА Ч.Е.П .ЗА ЗЕЛЬЕ....!!!!НАПУСКАЙ РАДЕВ------ДАЙ СИ ОСТАВКАТА Т.ЪП..АКО.....!
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 100. Тази мухлясала опорна точка си я заври отзад - не е интересна.
79
3
 
2
 
! Отговори
решетников преди 7 години
До 88 анонимник. Знаем, че не може да го промени и точно това се опитваме да налеем в кухи кратуни като твоите. Че се оссра и сега се опитва да замаже оцапаното.
78
6
 
7
 
! Отговори
ист русофила. преди 7 години
Мили мои русофилски ***, уволнавам ви. Избори след 4 години- до тогава я камилата я камиларя. Не мога да плащам за лаене по месечината. След 3 години ще ви проведа курс за поумняване.
77
2
 
2
 
! Отговори
Бай Хей преди 7 години
До 88 и 90. Ти си пак, нали?
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая какво свърши досега че и с оставки заплашва кой плашиш *** ти служиш на народа не на Радев овчооо къде си тръгнала ***.
75
4
 
3
 
! Отговори
Бай Хей преди 7 години
До 86 анонимник. А ти кой си, бе неизвестен? Не, не е вмирисано от гербави ***, на вас *** вечно ви се привиждат конспирации и заговори. Пишем си нормално, с аргументи, с убеждение, че сме прави, а не с гнусотии като твоите. И не сме един същ досаден анонимник, който не си слага ник, за да не личи, че е един. И все пак да ти напомня, че изборите току-що минаха и мнозинството избиратели показаха кого харесват най-много. Точка.
74
1
 
5
 
! Отговори
Locust преди 7 години
Изобщо да не плаши ами да я подава. Как се изтърва удобното бюро? Само да се намира на приказка в медиите. Нито съм я чувал, нито съм виждал ефекти от работата и. Къш.