Нинова за програмата на ГЕРБ и Патриотите: "Тежък удар"

Според нея има отказ от предизборни обещания и на двете партии
Обновена: 13 апр 2017 18:51 | 13 апр 2017 18:42,
74
Нинова за програмата на ГЕРБ и Патриотите: "Тежък удар"
Снимка: Архив, Булфото

Управленската програма на ГЕРБ и Обединените патриоти е много тежък компромис. Това каза пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. Според нея това управление няма да е устойчиво и се очаква недоволство към Патриотите, "защото при тях са най-големите отстъпки и може би това напрежение ще създаде напрежение и вътре между коалиционните партньори".

Още по темата

Според Нинова програмата е тежък удар за българските семейства точно преди християнските празници. Тя видя в нея сериозен отказ от предизборни обещания и на двете партии.

Нинова каза, че би сложила на програмата заглавие: "Бедност, несигурност и възможности за корупция".

Бедност, защото цените на природния газ, вода и парно са се увеличили сега, а заплатите ще се увеличат за срок от 4 години, ако изкарат 4-годишен мандат. "Когато имаш повече разходи, а доходите са ти същите, това е обедняване", заключи Нинова.

По думите й има сериозно отстъпление и от пенсиите. Тя заяви, че е разтревожена от липсата на каквато и да е политика по отношение на младите и обвързва това с демографската катастрофа.

По отношение на сигурността, и по конкретно границата с Турция, ГЕРБ са обещавали да увеличат броя на военнослужещите за охрана на границата, но това няма да се случи, допълни Нинова. По подобен начин в предизборната си програма са обещавали полицейско присъствие във всяко населено място и допълнително 1000 униформени по селата – но и това го няма вече, коментира още лидерът на БСП.

В тази програма с наличния състав ще се прави каквото може относно битовата престъпност, но няма да има нови служители. Отказали са се от 6000 разследващи полицаи за конкретна криминогенна обстановка. И тук има отказ, допълни Нинова и каза, че това е тежък удар по МВР.

Корнелия Нинова коментира и предложението да бъде председател на Народното събрание.

"Не приех да стана председател на Народното събрание, защото сме много различни с ГЕРБ. В политиката трябва да има морал. Официално не сме получавали покана за коалиция с ГЕРБ. Имаше някакви намеци от хора, които се срещат с тях и с нас. Единствените официални покани бяха от Бойко Борисов за срещата и за председателското място на парламента. На тази среща изчистихме окончателно темата, че няма да правим коалиция и се разбрахме по изключително важната тема за българското председателство на ЕС. Разбрахме се всички решения да се взимат в Народното събрание, а не тайно в Министерски съвет", разкри тя.

Попитана какво биха подкрепили от програмата на ГЕРБ и Патриотите, лидерът на БСП каза, че биха подкрепили предложението за ин витро процедурите.

"ГЕРБ имаха една прекрасна идея и ние щяхме да ги подкрепим. Това е държавата да поеме ин витро процедурите на семействата с проблеми. Няма го вече, отказаха се от него".

Биха подкрепили също така родното производство, заяви Нинова и уточни, че са подготвили нов закон за храните, отнасящ се до продажбата на български стоки в хранителните вериги.

По темата за увеличаването на средствата за саниране, Корнелия Нинова каза, че именно тук очаква да е най-големият конфликт с Патриотите, тъй като те са искали повече пари за пенсии, а те ще отидат за саниране.

БСП възнамерява да подложи цялата тема "саниране" на парламентарен контрол, за да се види има ли кражби, няма ли, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
9
 
! Отговори
Янонимен преди 7 години
До АнонименНе само дъщеря Му - и внучето Му е в САЩ.А той заработва за старините на правнучето на внучето.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 41Щото при Боко и Цецо длавери ама хич хич няма. всичко е кристално честно и неподкупно.....-:) Бойко е най-честният човек в България, може би само Цецо е по-честен
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ромският вот на тези избори отиде при ГЕРБ, как ли?
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За непрекъснато повтарящите Бойко бие, Бойко бие това е така защото изборите се, купуват, манипулират и фалшифицират масово, при честни избори герп нямат шанс, при герп всичко е измама
33
1
 
4
 
! Отговори
Валери преди 7 години
Д0 42. Няма да е скоро, споко - след 4 години.
32
6
 
11
 
! Отговори
Винету преди 7 години
Тази продължава да не е в час и да залага на агресия и грозни обиди и клевети. Алооооо, изборите минаха, загубихте жестоко, затова си налягайте парцалите и кротко си ближете раните. Хората не ви искат, това е.
31
5
 
10
 
! Отговори
ПАТРИОТИТЕ СА ИДИОТИ преди 7 години
Хайде ББ почна да мачка патриотете, от 300 на 200 лв минимална пенсия май отстъплението хич не е малко поне 50%, за санирането вече нищо не се чува, Каркачанката замълча учтиво, за бежанците- проблем вече нямало, ей продажници се оказаха триото ВВ ВС и КК, но скоро ще бъдат пометени от недоволството на хората
30
1
 
6
 
! Отговори
Бай Хей преди 7 години
До 35. А аз знам, и то много добре. Щото всеки път им сърбаме попарата като се сдушат с турците и почнат далаверите.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БСП са гад.иниАми тя точно за това бълнува - да вземе цялата власт и да спази 100% програмата на партията си. В тази програма, по традиция се обещава някакво светло бъдеще и се призовава в името на това бъдеще народът покорно да търпи всичко, което управляващите му причиняват. Който не търпи и не мълчи, го обявяват за предател!
28
4
 
9
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 7 години
***, ами разбира се, че ще има отстъпление, след като се прави коалиция и то логично повече от по-малката партия. Ако вие трябваше да правите коалиция на 100% вашата програма ли щеше да остане, бе коза тъ.па?
27
2
 
5
 
! Отговори
паржуууу преди 7 години
корнелче корнелчееее.докато тоя *** зад теб е в партията ви бойко на всеки избор ще ви набива канчето
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ-ПОСЛЕ ПУТИН ВКАРА СВОИТЕ ХОРА ВЪВ ВЛАСТТА.СКОРО ВОЛЕН ЩЕ ПРЕСКОЧИ ДО МОСКВА ДА СЕ ОТЧЕТЕ.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ, КАТО ГЛАВНА ПАРТИЯ, ЩЕ ОПЕРНЕ ПЕШКИРА НАКРАЯ, ПАТРИОТАРИТЕ ЩЕ СЕ ИЗХЛУЗЯТ КАТО МОКРА ВРЪВБСП ЩЕ СТОИ НАСТРАНА И ЩЕ ГЛЕДА СЕИРА.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Партиен членА па тая колко ли щеше да изпълни от предизборните си обещания.?-----------Не знам. БСП не управляват. Но ГЕРБ и Патриотите категорично заявиха, че няма да изпълняват обещанията си и се изхрачиха най-нагло в лицето на народа
23
4
 
2
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Те и БСП са същите като Патриотите и ГЕРБ, всичките продажници и предатели на националите интереси. Затова не гласувам, защото няма истински партии, които няма да се продадат на никой.
22
14
 
20
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
А па тая колко ли щеше да изпълни от предизборните си обещания.?
21
2
 
20
 
! Отговори
Бог да пази Бг преди 7 години
Корнелия беще подло измамена от мръсника Волен Сидеров. Но пингвина си е взел поуката от депесарския си период .Защо да вземеш само 1 милион лева и да те мразят хората след като можеш да вземеш 10 милиона и да караш влака без да те хулят в медиите.Остава народното отвращение,но Сидеров е доказал ,че не го е срам от нищо и никого.Пет пари не дава за тоя народ.Алтернативата на тези *** са пак *** ......
20
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само като гледам кой е зад нея на снимката ...разбирам, че България извади огромен късмет че БСП не спечели.Въпреки всичките рубли и въпреки всичките червени селяни !
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦиникЗа изборни манипулации не си ли чувал?И така, както пожелаваш тук да ни връхлети ч.у.мата "управление на БСП", не забравяй, че има нещо, което се нарича Провидение. Ако ни сполети такова нещо, току виж ти намерили цаката да те върнат тук. Ще те питам тогава.
18
22
 
20
 
! Отговори
Само да не е Корнеля преди 7 години
Каквито щат да ни управляват, само да не си ти, Корнелийо и твоята партия!Защото бедността и разрухата, която вие носите на България, нямат равни!!!