Сидеров, във властта: Вече не сме пътници, ще караме влака!

Лидерът на "Атака" смята, че Борисов е израснал до държавник
13 апр 2017 17:00,
220
Сидеров, във властта: Вече не сме пътници, ще караме влака!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че партията му ще е катализаторът в управлението. Той обясни, че партията му вече е част от екипа, който кара влака, а не е от пътниците във вагона.

"В управленската коалиция ние ще сме стимулът, който ще тласка нещата във възможно по-патриотична и народополезна посока", каза той малко след като сложи подпис под програмата за управление на страната през следващия мандат. Под документа се подписаха и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и шефът на НФСБ Валери Симеонов.

Още по темата

Той коментира критиките, че влиза в коалиция с ГЕРБ, която е евроатлантическа партия, свързана с ЕНП.

"Те имат тази обвързаност и няма как да избягат от нея. Ние имаме предимството, че като патриотична формация нямаме европейски алианс, който да ни нарежда разни неща. Ние сме по-свободните в това обединение", добави Сидеров, цитиран от партийния си пресцентър.

Най-новият патриот смята, че трябва да се правят компромиси в името на България: "Не беше лесно да се сдобрим с Валери Симеонов след 7 години враждуване. Нямаме повече време и право за експерименти. Всички си взехме поуки от предишни години".

Лидерът на "Атака" обясни, че ако Патриотите не бяха направили коалиция с ГЕРБ, щеше да се стигне до нови избори, а след тях в парламента щяха да влязат ДОСТ и други, "които съвсем да объркат политическия пейзаж".

Според Сидеров Бойко Борисов е натрупал доста опит през мандатите си и е израснал като държавник, така че нещата може би си идват на мястото в добрия и възможен вариант за България.

Той припомни и че досега "Атака" и Патриотите са подкрепяли Борисов без да участват в управлението.

"Убеден съм, че сега, влизайки във властта, ние вече ще имаме реалния поглед на това какво може да се промени към по-добро. Това ще става стъпка по стъпка, но ще се движи. Ние вече сме част от екипа, който кара влака, а не пътници във вагона", каза още Сидеров.

Той припомни, че няма претенции към министерски пост, а ще е по-полезен в парламентарната сфера и координирането на народните представители.

"Знам, че властта изхабява и никой не излиза в бял костюм от нея, но ако искаш да се научиш да плуваш, трябва да скочиш във водата. Иначе още 12 години "Атака" ще е в ъгъла", каза още Сидеров. Той се обърна към атакистите да не потъват в настроенията, че участието във властта ще срине партията.

"Атакистите да бъдат повече оптимисти. Да не се поддават на подмятания. Направихме това, което народът пожела. Избирателят каза!", отсече още Волен Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Тъй, че, нашата Анти-ЕС политика, не е от вчера. Евроотрицатели като нас, винаги ще има. Ние сме пълни евроотрицатели. Много твърди. Докато сега като гледам "Атака" като "Патриотари" и Сидеров като "машинист на влак", мога само да нарека "Борисов 3" - "Второ Хитрино". А-хахахахаххахахахахахахахахаххахахахгахахахаххаха<!
120
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидер ага нали минималната пенсия щеше да бъде 300 лева, защо излъгахте хората
119
3
 
24
 
! Отговори
Това е краят преди 7 години
Гладни полуграмотни фашисти в коалиция с корумпиран човек работещ в полза на чужди държави и рестрикции за Българите, нали се сещате ,че за 4 години ще напуснат още 1 милион трудоспособни и това ще е краят на Р.България!
118
4
 
18
 
! Отговори
анон преди 7 години
предател
117
4
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Aтака в периода 2004-2005-та бе мислена от нас като ултранационалистическа и антиглобалистка партия. Разбира се, тя бе мислена като такава, но с Румен Воденичаров всичко това свърши. Тогава БСП с НДСВ и ДПС бяха символ на настъпващото зло за Родината ни, а именно влизането в ЕС и процедурите, които трябваше да преминем, които бяха в пълен ущърб на националният ни интерес, като например "Закона за продажбата на земя на чужденци".
116
5
 
21
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Те добре говорят патриотите ама вие вижте какво вършат. По делата им ще ги познаете. Ако съдим по делата им то те излиза, че са предатели, продажници и фалшиви националисти и патриоти. Може да приказват много по телевизиите Скат и Алфа, а пък нищо да не вършат. Ще се оправдават само пред избирателите си по тези телевизии и ще им казват, че уж правят нещо, а всъщност нищо не са изпълнили от обещанията си. Ще гласуват това, което ГЕРБ им каже, за да има и за тях от баницата.
115
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМалко се бъркаш и представа си нямаш колко хора с по 40 години стаж вземат минимална пенсия
114
6
 
22
 
! Отговори
Истукан преди 7 години
Много я обича тази власт Сидеров. Жалко, че има балъци, които още му вярват. Тези балъци вярват не само на Атака, а също и на цялата патриотична коалиция. Сидеров и Симеонов се извъдиха големи далавераджии и мошеници. Уж патриоти, уж националисти, а накрая продажници.
113
6
 
7
 
! Отговори
шматка преди 7 години
Интересни времена ни очакватПатриотите или ще станат първа политическа сила или ще потънат завинаги.Добре говориха.Дано и добре да действат
112
4
 
4
 
! Отговори
фантазия импомптю преди 7 години
До интернационалаКъф комунизъм,бе.Комунизъм е утопия-на всички по равно.Това не е било и няма да бъде никога.И Парижката комуна отиде на кино,та се не виде.
111
5
 
6
 
! Отговори
123456 преди 7 години
До ГробаряМного правописни и пунктуални грешки имаш в тази "мъдра" мисъл!И повече не пиши "тоз", явно е, че си от изтока, но това не е правилната българска дума.Благодаря за вниманието. Съветът ми към такива като теб е безплатен.
110
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шкембе войвода е доволен
109
2
 
10
 
! Отговори
Б.Ганьо и опозиция преди 7 години
Па да ти кажа правичката-има и за тебе,има и за мене.Нароната да е жива.Бай *** и опозиция-ама,де де.120 г. от убийството на Алеко.Нещо да се е променило????
108
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжепатриоти вие сте пълни ид..ти ,какво обещахте какви ги надробихте сребролюбци
107
4
 
11
 
! Отговори
алгайда преди 7 години
Браво! На всяка цена във властта.БОЛЕН СидЬОров ще оглави МВнР и тогава да му мислят САЩ,НАТО и ЕС.
106
4
 
8
 
! Отговори
Алеко преди 7 години
Има папо.Народната да е жива!
105
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От "тримата от запаса", като че ли винкела е най-последователен- досега го *** само Бойко.Между другото- няма спомен какво допринесе за хората Белата Златка през всичките тия 12 години, през които ла$$$па на ляво, *** и на дясно?
104
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев - ПрезидентБорисов - ПремиерСидеров - баш машинист/на влака/ !
103
6
 
15
 
! Отговори
Гробаря преди 7 години
Сидеров не бе ли осъден на пробация да се разписва вечер в близкото мвр? Тоз ли кара влака? Моля, спрете слизам!
102
8
 
9
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Сидеров е голям далавераджия, няма да се остави да остане в опозиция и извън парламента. Видя, че сам не може и веднага влезе в коалиция.