Сидеров, във властта: Вече не сме пътници, ще караме влака!

Лидерът на "Атака" смята, че Борисов е израснал до държавник
13 апр 2017 17:00,
220
Сидеров, във властта: Вече не сме пътници, ще караме влака!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че партията му ще е катализаторът в управлението. Той обясни, че партията му вече е част от екипа, който кара влака, а не е от пътниците във вагона.

"В управленската коалиция ние ще сме стимулът, който ще тласка нещата във възможно по-патриотична и народополезна посока", каза той малко след като сложи подпис под програмата за управление на страната през следващия мандат. Под документа се подписаха и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и шефът на НФСБ Валери Симеонов.

Още по темата

Той коментира критиките, че влиза в коалиция с ГЕРБ, която е евроатлантическа партия, свързана с ЕНП.

"Те имат тази обвързаност и няма как да избягат от нея. Ние имаме предимството, че като патриотична формация нямаме европейски алианс, който да ни нарежда разни неща. Ние сме по-свободните в това обединение", добави Сидеров, цитиран от партийния си пресцентър.

Най-новият патриот смята, че трябва да се правят компромиси в името на България: "Не беше лесно да се сдобрим с Валери Симеонов след 7 години враждуване. Нямаме повече време и право за експерименти. Всички си взехме поуки от предишни години".

Лидерът на "Атака" обясни, че ако Патриотите не бяха направили коалиция с ГЕРБ, щеше да се стигне до нови избори, а след тях в парламента щяха да влязат ДОСТ и други, "които съвсем да объркат политическия пейзаж".

Според Сидеров Бойко Борисов е натрупал доста опит през мандатите си и е израснал като държавник, така че нещата може би си идват на мястото в добрия и възможен вариант за България.

Той припомни и че досега "Атака" и Патриотите са подкрепяли Борисов без да участват в управлението.

"Убеден съм, че сега, влизайки във властта, ние вече ще имаме реалния поглед на това какво може да се промени към по-добро. Това ще става стъпка по стъпка, но ще се движи. Ние вече сме част от екипа, който кара влака, а не пътници във вагона", каза още Сидеров.

Той припомни, че няма претенции към министерски пост, а ще е по-полезен в парламентарната сфера и координирането на народните представители.

"Знам, че властта изхабява и никой не излиза в бял костюм от нея, но ако искаш да се научиш да плуваш, трябва да скочиш във водата. Иначе още 12 години "Атака" ще е в ъгъла", каза още Сидеров. Той се обърна към атакистите да не потъват в настроенията, че участието във властта ще срине партията.

"Атакистите да бъдат повече оптимисти. Да не се поддават на подмятания. Направихме това, което народът пожела. Избирателят каза!", отсече още Волен Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Сидеров ще кара влака,очаквайте катастрофа.