Управленската програма: 21 страници до 21-ва година

ГЕРБ и Патриотите подписаха документа с приоритетите на новата власт
Обновена: 13 апр 2017 12:28 | 13 апр 2017 11:58, Камелия Цветанова
183

Снимка: ГЕРБ

Програмата на коалицията между ГЕРБ и Обединените патриоти е от 21 страници, като това било символично, защото бъдещото правителство щяло да управлява до 2021 година.

Документът вече е факт, като преговорите за него продължиха близо три седмици.

За министри ще се говори от понеделник нататък, към момента персонален състав не е обсъждан, първо искахме да подпишем документа, а след това ще търсим подходящите хора, обясни бъдещият премиер Бойко Борисов, който лично води преговорите с Патриотите.

И той, както и съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов, призна, че разговорите са били доста трудни, а крайният успех е дошъл след взаимни компромиси.

Според Борисов обаче това е било изключително важно в името на стабилността на страната, защото по време на безвластие - без парламент и правителство, държавата се дестабилизира.

Още по темата
"Демокрацията е нещо свято, а най-доброто, което е измислила демокрацията, това са изборите, на които народът да си каже думата. Ние върнахме управлението с цел народът да може да се произнесе как и по какъв начин да бъде управляван и така на изборите, които бяха честни и демократични, бяхме подредени в парламента. Бяхме заявили, че нашите партьори при евентуално такова развитие на изборите ще са Патриотите и Реформаторите и заради това ни беше лесно да определим с кого ще управляваме“, обясни Борисов.

Усилията и компромисите, които са направили и от ГЕРБ, и от Обединените Патриоти били заради общия принцип "България над всичко“.

"Ако ние не бяхме направили тези компромиси, БСП и Патриотите не могат да направат правителство, и ако ние не се бяхме разбрали, сега трябваше пак да отидем на избори, а при този мигратски поток, Турция ни е на границата, Македония е без правителство, в Сърбия и Унгария всеки ден протести и още месеци такова безвластие без парламент в парламентарна република е дори рисково“, коментир бъдещият премиер.

Като един от тези рискове той посочи предложението на правосъдното министрество за въвеждане на уседналост за гласуване на избори, въпреки че беше оттеглено.

"Започаха и опити да се сменя законодателството и то така, както за ГЕРБ е неприемливо да оставим българите в чужбина без право на глас“, скочи той.

"Още малко остава от Страстната седмица, ще се мъчиме и после ще славиме Господа, защото без Господа нищо не може да се направи, да караме внимателно, защото българите свикнаха по хубави магистрали да карат“, призова още Борисов.

Валери Симеонов пък наблегна на факта, че бъдещото правителство ще изкара пълния си мандат от 4 години.

Общата стратегическа програма на бъдещето коалиционно управление на ГЕРБ и Обединените патриоти е записана в 21 страници, като една символика за това, че ние се обединяваме около общото си решение да организираме и проведем управлението на страната до 2021 година. "България 17/21“ може да се приеме условно програмата“, коментира той.

Симеонов призна, че след изборите в края на март не са останали много възможни комбинации за съставяне на кабинет.

"Съгласно решението на избирателите и независимо от различията, които сме имали, ние сме длъжни в името на интересите на България да постигнем обща програма и да реализираме общо управление, защото други варианти няма. Няма възможно сътрудничество с ДПС, нито с БСП и "Воля“ те са неареални, защото не може да се постигне мнозинство от 121 депутати, така че ние положихме усилия в името на България“, подчерта Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
3
 
! Отговори
extremist преди 7 години
ЦЯЛО ЧУДО НА ПРИРОДАТА СА ТЕЗИ 21 СТРАНИЦИ; ОТКЪДЕ ЛИ ГИ ПРЕПИСАХА ? 240 КРАДЕЦА СКАЛЪПИХА 21 СТРАНИЦИ - ТОВА ПРАВИ ПО 0.0875 СТРАНИЦИ НА КРАДЕЦ. ПРИ СРЕДНА ЗАПЛАТА 8 640 000 лв. ЗА ВСИЧКИ 240 КРАДЦИ ТОВА СТАВА НАЙ-СКЪПИЯ ПИСМЕН ТРУД В ИСТОРИЯТА НА ПЛАНЕТАТА....
148
0
 
4
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До ЖекатаЧервените другаре Борисов Цветянов и т.н. няма да са с празна паничка.Празна ще е на хората.
147
0
 
2
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До ДемократОт социалистите се отърва, но се наниза на Комунисти ГЕРБ. Начело с ЧервТиквНчкГнрлБоросов.
146
0
 
2
 
! Отговори
vazovski za vodi преди 7 години
kupuvai bulgarskoto...izberi bulgarskoto...pod igoto...nemili, nedragi...i drugi...
145
5
 
1
 
! Отговори
Жеката преди 7 години
Само копанката на червените другаре си остава празна. ха-ха-ха-ха-ха
144
0
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Програма "Параграф 21";))) код "България над всичко";)))
143
0
 
11
 
! Отговори
naco преди 7 години
Преди да започнат своето "управление" групата на НЕЛЕГАЛНИТЕ,АГЕНТИТЕ на ДС/ГЕРБ,ОП/, трябва да ОБЯСНЯТ на НАРОДА ни за КОРУПЦИОННИТЕ СДЕЛКИ през предишният им "управленски" мандат!? За което страната ни бе наредена на ПЪРВО място по КОРУПЦИЯ в ЕС!?От това се нуждае НАЙ-МНОГО,България в момента! НАРОДЕ????
142
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До petrovЗащо бързате да въвеждате еврото?
141
16
 
4
 
! Отговори
Случаен преди 7 години
Стойте и си плюйте, продължавайте да сте недоволни! Пенсионерите реват, а дават хиляди на измамниците! Младите реват, магистралите са задръстени вече. Народа се изнася по чужбини и по села, по почивки за празниците! И всички реват, че са бедни и гладни. Ненаситен , вечно недоволен и мрънкащ народ. Защо не започнете най-напред да се огледате покрай себе си. Отворете си очите! Всеки да върши правилните неща! А то убийстава, кражби престъпления.
140
0
 
0
 
! Отговори
petrov преди 7 години
gerb.bg/bg/pages/prioriteti-125.html ПРОГРАМА НА ГЕРБ И ОП
139
2
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Числото 21 не показва до коя година ще управляват, а колко милиарда ще изтеглят до края на тази година ... :)
138
1
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
До 21-ва година много от тези на снимката може да са в затвора, а някои може и да не са между живите ...Наглеци !
137
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕЗИ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ ЩЕ СЕ ДЪРЖАТ ЗА ВЛАСТТА, ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ...ЗАТОВА СЕГА ОЧАКВАМ МАСИРАН ГРАБЕЖ, КАТО ЗА ПОСЛЕДНО.
136
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано нещо положително излезе
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво означаваше числото 21?
134
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С КАКВА ЛЕКОТА ДОСЕГАШНИТЕ КРАДЦИ ИЗРИЧАТ :БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО. НИЕ 27 Г. ЧАКАМЕ ДА И ДОЙДЕ РЕДЪТ НА БЪЛГАРИЯ И НА 80% ОТ БЪЛГАРИТЕ НО ВИНАГИ НА ПЪРВО МЯСТО СА ГЛЕЗОТИИТЕ,ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ ОТ КЪДЕТО НАЙ-ЛЕСНО СЕ КРАДЕ, ОТ СВРЪХ ВИСОКИТЕ СУБСИДИИ,ОТ БЕЗБРОЙНИТЕ ГЛЕЗОТИИ НА НАРОДНИТЕ НИ ДЕПУТАТИ,ОТ СВРЪХСКЪПИТЕ КОЛИ И ЕКСКУРЗИИ,ОТ ЛИЧНОТО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ И БИЗМИСЛЕНО СТОЕНЕ ВЪВ ВЛАСТТА ,ОТ ЛАКОМИЯТА НА ВЛАСТИМАЩИТЕ....КОГА ЩЕ ДОЙДЕ РЕДЪТ НА БЪЛГАРИЯ ?
133
2
 
9
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Един път управляваха заедно Атака и ГЕРБ, ако не сте забравили. Ще ви припомня и как Сидеров беше златен пръст на БСП и ДПС. Не ги забравяйте тези златни моменти. Не забравяйте и как Волен даде безрезервна подкрепа за ГЕРБ и каза как познавал Борисов лично и как неговото правителство щяло да работи за интересите на България. После видяхме издънките на ГЕРБ, видяхме и издънките на Сидеров. Първата издънка беше в самолета, втората издънка на Сидеров беше с извини се бе и т.н.
132
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 153. Нали разбираш, че твоето мнение няма никакво, ама никакво значение? Защото ти си никой.
131
2
 
1
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
До 151. Това важи ли и за червения Радефф или пак избирателно коментираме?
130
3
 
2
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Интересно как ще се отрази на "материала" още едно гербаджийско управление?Впрочем на Бочко съвсем ще му побелее косата от Патриотите-точно затова гласувах за тях!Ако съумеят да запазят групата цяла(съмнително),ще могат да го нервират доста успешно!Впрочем,така ще разберем доколко са патриоти или само гладни!Защото след 2 до 3 години ще има много по-важни и решаващи избори!Тогава ще се разбере ще има ли България някакво бъдеще или ще изчезне бързо или по-бавно.