Цветанов: Г-жа Нинова е изнервена, БСП ще са остра опозиция

ТЕЛК-овете ще минат към НОИ, за да се контролират парите, разкри той
Обновена: 14 апр 2017 11:57 | 14 апр 2017 11:05, Анисия Иванова
186
Цветанов: Г-жа Нинова е изнервена, БСП ще са остра опозиция
Архив: Булфото

И ГЕРБ, и Обединени патриоти са направили компромиси при преговорите за бъдещия кабинет. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Никога не е имало очаквания да подписваме отделни споразумения с различните партии в „Обединени патриоти”, разглеждали сме ги като единен субект. Споразумението ни ще бъде подписано до десетина дни и в него ще има критериите и начина, по който се вземат управленски решения и се носи политическата отговорност”, обяви Цветанов пред bTV.

По думите му ГЕРБ не са се отклонили от това, което са обещавали по време на предизборната кампания, и всичко обещано ще остане - включително засиленото присъствие по границата, както и държавната помощ за семействата, които имат репродуктивни проблеми.

"Мога да успокоя г-жа Нинова, че ще има повече военни на границата. Това е поет ангажимент и няма никакво противоречие с Обединени патриоти. Назначаването на новите полицейски служители е част от формулировката ни. Мога да кажа, че и семействата с репродуктивни проблеми и нужда от инвитро ще бъдат обезпечени финансово", поясни Цветанов.

"Г-жа Нинова предлагаше промяна, но явно искаха да направят подмяна. Виждам, че тя е доста изнервена. Отказът й да стане председател на парламента, означава, че БСП ще бъде една доста остра опозиция", добави той и уточни, че през 2021 г. ще бъде представен голям отчет за свършеното.

Той разкри, че ГЕРБ ще има първо заседание на 18 април, а на следващия ден ще бъде обявена кандидатурата на партията за председател на парламента. Цветанов посочи, че председателят ще е от ГЕРБ, но отрече самият той да е възможен кандидат.

На въпроса обаче дали би бил министър в новия кабинет, отговори, че в коалиционното споразумение ще има нова много ясна формула за вземането на решения в коалицията и начина на носене на политическа отговорност.

По думите му на разговорите с Обединените патриоти до момента се е говорело за визия, а не за конкретни министерски постове.

Красимир Каракачанов обаче например имал потенциал да се справи с Министерството на отбраната, ако бъде номиниран, когато му дойде времето. "Няма никакви желания от никого досега”, каза Цветанов, попитан дали Волен Сидеров ще бъде министър.

Относно въпросът за уседналостта и правото на глас, Цветанов заяви, че ще се противопостави на това, което президентът иска да наложи, а за мажоритарния вот заяви, че ГЕРБ не е на едно мнение с Патриотите и ще се търсят „плавни” мнозинства.

15% от населението – т.е. всеки седми човек у нас, е с ТЕЛК (т.е. решение на Териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛK) за признаване на неработоспособност и вървящото с него обезщетение), което е нереалистично, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

"За индексация на пенсиите за 2018 г. и всяка следваща финансова година ще са необходими около 300 млн. лв. Това, което сме заложили, е именно ревизия на т.нар. ТЕЛК-ове.

От тези 1,7 млрд. лв., които отиват за ТЕЛК-ове, можем да търсим резерв от 500 – 600 млн. лв., които да бъдат достатъчни за индексиране на пенсиите”, коментира Цветанов.

„През 1990 г. при 9 млн. население сме имали 143 хил. души с решение на ТЕЛК, което тогава е 1,6% от цялото население на България. В момента хората с решения на ТЕЛК са 988 хил., което означава 15 % от населението на страната. Средната стойност за ЕС е 0,8 – 1,5%. Точно затова сме предвидили преминаването на ТЕЛК-овете към Националния осигурителен институт – за да може НОИ да регулира и контролира този финансов поток.

Търсим резерв, с който може да индексираме пенсиите, защото знаем, че сегашното решение е несправедливо спрямо пенсионерите, които вземат над 200 лв.”, посочи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
20
 
! Отговори
Тодор Живков преди 7 години
Много крадете, бе Бойко ... много крадете !
72
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези които гласуваха за този ръб не разбраха ли, че от него само простотии ще има в комбинация с много бедност.
71
5
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Корнелия Нинова има твърд характер По времето на Герб Бойко Борисов и неговата партия назначиха хора без образование без качества особенно в обищини учелища железница навсякаде само от герб
70
4
 
20
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Държавната и Общинска Администрация (около 900.000 плюс техните роднини) са единственият електорат на Борисов. Борисов и Цветанов отвратиха с Простотията и Неграмотността си Българския Народ, който спря да гласува, за да могат Борисов и Цветанов да печелят "избори" под строй с Калинките, Калинчовците и Харизановците, с които наводниха Държавната и Общинската Администрации след август 2009 година.
69
5
 
23
 
! Отговори
socialen преди 7 години
До 74 пенсионерВидя ли, че съм прав! Такива са фактите. Единствените, които гласуват за Борисов са хрантутниците му без образование от Държавната и Общинска Администрация, около 900.000 плюс техните роднини, което прави, както винаги, около 1.1 милион гласоподаватели. На Изборите през 2009 година за Борисов гласуваха близо 1.7 милиона българи. Тези над 800.000 гласове Борисов загуби безвъзвратно поради тоталната си некадърност и Неграмотност.
68
20
 
7
 
! Отговори
Краднелия Мангалова преди 7 години
Червената наглост няма край. *** вместо да се скрият в миша дупка седнали да се ежат. Ще отговарят за избитите в лагерите, кражбите, източването на държавата за техни нужди, за това че са *** на съветските пияндури и ред други престъпления. И ако не отговарят пред човешкия съд, то от съдбата няма как да избягат.
67
20
 
4
 
! Отговори
няма прошка преди 7 години
Нинова по-вероятно да емигрира в САЩ и да не се вясва в Русия, защото след такъв провал . . . Може и да откаже кафе, чай и т.н.
66
3
 
23
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Възнаграждението за Държавната и Общинска Администрация (900.000 +рода=1.088.000) за това, че гласуваха под строй за Борисов, ще е вдигането на заплатите им за сметка на Данъкоплатеца, което ще доведе до вдигане на Средната Заплата на 1.500 лева. Това е цялото мошенгийство на Борисов, Цветанов, Сидеров, Телевизия СКАТ и Мерешки. Типично плоско и неграмотно.
65
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите освен да плюят, да манипуларат и да фалират държавата със своята изостаналост и простотия, друго не могат.
64
19
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До socialen-53Ти откъде разбра че другите 75%не искат ГЕРБ!Според твоите сметки излиза че те не искат и БСП.Бойко си прави избори когато си иска и всеки път ви бие.Не свикнахте ли вече?
63
4
 
21
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Борисов и Цветанов подмениха и наводниха Държавната Администрация (около 900.000) след август 2009 със свои кадри, които на всички избори гласуват под строй заедно със семействата си от страх да не си изгубят местата и да останат на Улицата, защото никой друг няма да иска да назначи неграмотни Калинки, Калинчовци и Харизановци. Това е целият "електорат" на Борисов - безпринципни, необразовани кариеристи на Държавна и Общинска Служба. Сега ще им вдигнат заплатата, за да стане средно 1.5 бона.
62
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ са изнервени. Те не искат нови избори, защото похарчиха субсидията и ще трябва да си заделят от "залъка", за да купуват гласове. А и при неуспех да се състави правителство в това НС, ще загубят още позиции да влияят на процесите в България. ПатрЕотарите също се плъзгат надолу и са наясно, че скоро няма да имат пак толкова гласове. Затова пазарлъкът е налице. Най-вероятно ще си гласуват правителство. На младите - четете и стягайте куфарите. С бандити отгоре икономика не се гради.
61
3
 
11
 
! Отговори
:( преди 7 години
Цвъкито за разлика от Нинова има дебел трансатлантически дувар зад гърба си, не е изнервен, пълен релекс е, защото има гаранции,че каквото и да направи ще е с добър за него край.
60
3
 
4
 
! Отговори
Градът ЕврРазБ преди 7 години
До АнонименНие , червените шмиргели от ГЕРБа на НРБ отново сме на власт.Изборите минаха, приеми го.
59
0
 
7
 
! Отговори
До 68 преди 7 години
Много си отворен но гледай ти да не гризнеш дръвчето!
58
5
 
17
 
! Отговори
socialen преди 7 години
До 63Народът изобщо не иска и не избира Борисов. За Борисов гласува само Държавната Администрация (900.000) под строй + родата им, които са едва има-няма по-малко от 18% или по-малко от 1/5 от всички български избиратели. Народът, останалите над 82% или над 4/5 от всички български избиратели, не иска и не гласува за Борисов, защото е отвратен от Борисов и Цветанов, и тяхната неграмотност.
57
15
 
2
 
! Отговори
Призив преди 7 години
На 04.05.2017 година във всички хипермаркети в страната ще пуснат ДРЪВЦА ЗА ГРИЗАНЕ.Всички отговорни червени русофили, нека да се съберем на опашка на 04.05.2017 г. и да се запасим с ДРЪВЦА ЗА ГРИЗАНЕ за още много много години, защото ще ни трябват!
56
2
 
12
 
! Отговори
Компетентен преди 7 години
В духа на идващия Великден Цветанов се упражнява в пророчества, и предсказва бъдещо като твърди, че БСП ще бъде остра опозиция. Но това предсказание може да се окаже и невярно, и БСП никак да не са опозия, а да се стигне до нови избори. Нека не забравяме, че газа скочи стремително нагоре, и надали ГЕРБ ще имат възможност да стигнат до договорка с Владимир Путин. Като се вземе под внимание, че Плевнелиев направо се държа обидно спрямо Путин, и никой от ГЕРБ не се разграничи от думите му.
55
3
 
18
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Борисов и Цветанов са политически трупове и са пътници в политическото небитие, защото са безпринципни и неграмотни. ГЕРБ загуби и на тези избори гласове в сравнение с 2013 и 2014.Единствените гласуващи под строй за Борисов са Държавната Администрация, около 900.000 + техните роднини, от страх, че ще си загубят местата ако дойдат други.
54
0
 
16
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Народа до като не излезе на ПРОТЕСТ, да защити исканиятя си, бъдете Убедени че нищо няма да се промени. Който и да изберете, от каквото и цвят на дъгата да е, няма оправия. Българския политик, няма страхове от недоволството на гражданите, правят каквото си искат, а ние седим и си цъкаме по форумите глупости. Чакаме всичко на готово, в България няма как да се случи.