Локо, ЦСКА и Марек: Парламентът като спортна площадка

Футболен съдия, член на БФС, бивши собственици на отбори сядат на депутатската банка
Обновена: 15 апр 2017 13:08 | 15 апр 2017 12:35,
5
Локо, ЦСКА и Марек: Парламентът като спортна площадка
Снимка: архив "Булфото"

Олимпийски шампион, параолимпиец, футболен съдия, член на БФС, бивши президенти на футболни отбори, собственици на волейболни, представители на “Локомотив“ Пловдив, ЦСКА и Марек…

Това спортно съзвездие ще седне другата седмица на депутатските банки. Някои просто ще се завърнат в парламента, а други ще дебютират в законодателството. При всички положения спортът може да разчита на силно лоби в Народното събранине.

Сред депутатите, близки до спорта, са футболният съдия Стефан Апостолов, членът на Изпълкома на БФС Камен Костадинов, както и бившият спортен министър Красен Кралев, избори ги bTV.

Най-изявеният спортист в Народното събрание е двукратната олимпийска вицешампионка в спортната стрелба Весела Лечева.

На парламентарните банки ще седнат и двама бивши президенти на "Локомотив" Пловдив - Веселин Марешки и Спас Гърневски, както и спортният журналист и бивш ръководител в ЦСКА Иван Ченчев.

Волейболът в парламента пък е представен от дългогодишния вицепрезидент на федерацията Петър Кънев и от собственика на "Марек" Ивайло Костантинов.

Единственият действащ спортист сред народни представители обаче е параолимпиецът Михаил Христов.

"Задавам си един въпрос - нужно ли е българските политици да се движат с коли за 200 хиляди лева и да имат огромна охрана? Те страхуват ли се от някой?". С тези думи преди три години Михаил Христов се обърна към предишните депутати. Сега той е сред народните представители.

"Ще се боря за тези две неща - промяна и в спорта, и в социалната политика, защото това най-близките ми теми. По тях най-много мога да помогна", споделя той.

Христов е на 26. Преди 11 години губи ръцете си при инцидент с електрически ток. Досега не е бил в политиката.

"Моята дума ще се чува, ако аз пожелая. В крайна сметка това ми е работата. Надявам се да не разочаровам никой", допълва Христов.

В края на миналата година той смени леката атлетика с таекуондото. Целта му е участие на параолимпийските игри в Токио през 2020 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега някой ще излезе с тезата "вие си ги избрахте". Не, не сме. Искаме МАЖОРИТАРЕН ВОТ.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-идиотско правителство е нямало в историята на България. Тези и една година няма да ги изтърпим. Ще има пак 10-ти януари.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви закони ще коват тези оли го фенове.Изчислена е сумата от мозъците на 20 депутата се равнява на един кандидат студент ITT.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Борисов е футболист 1 за 2015 г. и бистришки ***.
1
3
 
2
 
! Отговори
Андрейчо преди 7 години
Какво означава думата ПРАЛАМЕНТ?!