Герджиков горд от управлението, но и с резерви към някои министри

Подробни отчети за ревизиите по министерства – в края на април
17 апр 2017 12:43,
49
Герджиков горд от управлението, но и с резерви към някои министри
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Горд съм, че съм част от управлението на страната, което успя да съхрани не само социалния мир", заяви в интервю за БТА служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков.

"Преди всичко искам да благодаря на президента Радев, който успя да формира кабинет с много ярки личности - великолепни специалисти в своите области. Истинско удоволствие е да се работи с тях", каза премиерът.

Още по темата

Той отбеляза, че има и резерви към дейността на някои от министрите. "Но и министрите могат да имат претенции към мен самия. Мой принцип е да уважавам достойнството на хората и държа забележките си да отправям не публично, а персонално, когато се е налагало. Но тези случаи не са много.", посочи той.

По повод на ревизиите по министерства, направени от служебното правителство, премиерът Герджиков заяви, че подробни отчети ще бъдат публикувани в сайтовете на министерствата в края на април.

"Работа на правителството е да извърши проверките, специализираните органи да поемат нататък и съответно да наложат съответните санкции, ако има основание за такива", каза служебният министър-председател.

Според него организацията на изборите от страна на правителството е била много добра. Той отбеляза, че винаги има и ще има недоволни.

"Разбира се, че имаше и много опити за търговия с гласове. Но органите на МВР и Прокуратурата работеха много ефективно и много от опитите бяха пресечени и бяха образувани множество досъдебни производства, а вече има и осъдени за това изключително грозно престъпно поведение срещу демокрацията", заяви премиерът.

Попитан кои са най-неотложните стъпки по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., министър-председателят отговори, че най-важното е, че по "българско" време ще бъдат взети общите решения за бъдещето на Съюза. "Страхотен шанс за нас! Не трябва за го пропиляваме", коментира премиерът Огнян Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
0
 
! Отговори
Петър Папазов преди 6 години
Достоен човек е Герджиков.И се справи добре в много тежка обстановка. Е, ГЕРБ ги боли че поизчисти парашутистите им и ще *** докато не си ги назначат отново. Важното е че правителството се справи с основната си задача отлично и не клекна да чака края на мандата а работи.
30
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
интересно мие оптиспринт на бтв се смущава сигнал излиза друг канал какво лие това ПРАЗНИЦИТЕ СВЪРШИХА И РЕШИХМЕ ДА МИНАВАМЕ НА ТАРИФА ДРУГА ПИТА СЕ ЩО КОИ СПИ
29
2
 
1
 
! Отговори
РККА преди 6 години
ако този участва в постановката ,,Новите дрехи на краля,,то сигурно детенцето от тълпата ще извика не ,,Кралят е гол,, а ,,Премиера е г.е.й.,,
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герджиков горд,че уволни всички областни управители,които са несоциалисти и ги замени с кадри на БКП/БСП/ДС.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и тои се оказа че е кукла на конци и аз се чудех защо ми прилича на пинокио или наи малко на буратино
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 2 месеца 4 гафа. Направо забележителни министри.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам защо но др. Герджиков ми прилича на ***. Такъв ми е още от времето на мадридският плъшок. И далаверата Копривщица изплува с негово участие. Просто президентчето льотчик нещо не уцели ваксата с тоя.
24
2
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Много неподходящ човек за управник от такъв ранг! Видяхме го като Председател на НС, беше подобен на шут! Мисля, че истинска ревизия трябва да се направи след неговото кратко управление. Будят съмнение бързите му Приятелски назначения, както и редица решения.
23
1
 
5
 
! Отговори
2458 преди 6 години
Защо говори само за отделни случаи и за опити за купумане на агласове!? Дошлите от Турция бяха изцяло купени с безплатното пътуване, храната и джобните, заплатени то чужди организации и ведомства. защо не бяха санкционирани гражданите, пордали по този начин своя вот? Защо не бяха отстранени от избирателните секции? Защо няма даден под съд нито един от изборните туристи с купени гласове?
22
4
 
9
 
! Отговори
Тъжен факт за Радев преди 6 години
Президентът и това непрофесионално назначено от него правителство не се справят с текущите проблеми. Представяте ли си колко още бакии ще забъркат тези некадърници и президента, ако не се създаде бързо нормално правителство...
21
0
 
3
 
! Отговори
Гарелов преди 6 години
И аз ще ти го запомня.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ВСИЧКИ ВИ Е МАЛБКО УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЦЕНАТА НА ГАЗА. ВСЕ НЕДОВОЛНИ.ДКЕВР ТРЯБВАШЕ ДА ВИ ЗАЧУКА ПОНЕ 50 %
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той горд, а мен ме е срам, че подобен като плевнелиев ме е управлявал.Впрочем сина на сина на Герджиков счупваше телефоните да урежда хора на баща му на топли местенца и държавна заплата.
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Получи хубави обществени поръчки за дъщеря си и родата и млъкна, а уж щеще да прави ревизия.
17
10
 
15
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Идииот, и кой точно е този "великолепен" министър-специалист, че нещо не се сещам за нито един? Освен чистки, спрени проекти и глу.пави решения, с друго няма да ви запомним. Къш да ви няма, ама си вземете за из път и ***.
16
8
 
21
 
! Отговори
Тоя е мазен лакей! преди 6 години
Че на какво отгоре си и "горд" бе, мазен и гаден кобургски лакей? На какво отгоре? Твоето, пардон на льотчика служебно правителство е най-големият провал и най-големият позор в новата ни политическа история! И КОЙ те прави толкова "горд" - наглата комунистка, правосъдната ти министърка ли, която положи венец на грозния паметник с шмайзера на армията окупаторка, до безбожие корумпирания ви министър на икономиката, който побърза да гушне доста комисионни и рушвети, мерзавеца Семерджиев ли?
15
3
 
3
 
! Отговори
До Иванов преди 6 години
White widow, нали колега? Най-добрата марка трева, хавайците си знаят работата!
14
5
 
8
 
! Отговори
men преди 6 години
двойникът на биби натаняху (разбира се абсолютно случайно, нема ефрейско потекло), напуска потъващия кораб и отстъпва място на възкръсналия син божи - тиквочоглу подрисоф който като бил малък пандал в кацата с маста и за това е такъв мършавичак днес. да живэ султана и падишах бай ердгон велики и либовта му към малките дечица от мъжки пол, да живеят правоверната религия и кадъните.
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама Радев е виновен, че го назначи тоя. Трябваше да сложи Динко за министър на вътрешните работи! Кутев ставаше за министър на медиите, а Миков за министър на хранителната и поителната индустрия!
12
10
 
11
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Герджик, квото и да говориш- аз лично ще те запомня как уволни след смс на Борисофф. Разбирам след смс на Радев, който все пак ти се явяваше донякъде шеф, но на Борисофф? И изобщо- нямаш ли глава на раменете, че някой трябва да ти дава указания?Иначе почна обещаващо- нареди проверки и т.н., но след това не последва нищо. А не се съмнявам, че е имало зулуми. И какво излезе- направени са проверки, всичко е точно? А стига бе?! И те така. Заминавай в историята.