Кълнат се в името на народа. А народът не очаква нищо от тях

Dnes.bg ви попита какво очаквате от новия парламент. Вие отговорихте
18 апр 2017 16:15,
100
Кълнат се в името на народа. А народът не очаква нищо от тях
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Броени часове остават до официалното откриване на 44-ото Народно събрание. Утре новите депутати ще положат тържествено клетва в името на България. Те ще се закълнат да се ръководят от интересите на народа, но... народът не очаква нищо от тях.

Това показват резултатите от анкетата на Dnes.bg за очакванията към новия парламент.

В допитването ни за седмица се включиха над 2200 души. Мнозинството от тях, почти всеки трети (32%), е отговорил, че не очаква нищо от 44-ото Народно събрание.

Още по темата

Ниските очаквания или по-скоро липсата на каквито и да е било очаквания към 44-ото Народно събрание обаче в никакъв случай не означават, че българите няма да проявяват интерес към работата му, защото критичното отношение към новите депутати си личи и по другите отговори.

На второ място по подкрепа в актетата е тезата, че парламентът трябва да се разпусне още по-бързо от предишния. Така излиза, че хората вече искат оставка на народните представители – същите, които избраха преди по-малко от месец и които все още дори не са започнали работа.

На трето място са онези, които очакват новият парламент да работи за България, а не за чужди страни. Те са 22% от участвалите в анкетата.

На дъното остават конкретните очаквания към новите депутати – да пишат повече закони и да оставят многото приказки на заден план (7%), да ходят на работа, вместо да броят кворума (4%) и да свалят имунитетите си (3%).

5 на сто са пък тези, които очакват парламентът да се превърне в място на театрална сцена с участието на актьорите Нона Йотова и Стефан Данаилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
17
 
! Отговори
Ostavka преди 7 години
Очаквам оставка след серия от кражби
38
2
 
10
 
! Отговори
Психиатър преди 7 години
*** успокой се! Ще поседиш няколко месеца при мен и ще се оправиш! Малко иновативни хапчета, малко водношокова терапия и си готов! Странджата много обича терапията с вода, предпочита я пред хаповете!
37
0
 
16
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Никога в годините на "демокрацията" мнозинството не е управлявало!Както и да ги смятате процентите на т.нар."коалиционни" партньори са по- малко от останалите които са против,не гласували невалидни!А "гимнастиката" с общият брой на гласоподавателите е повече от очевидна!Нали от общият брой на населението на територията България трябва да извадим тези които нямат право на глас- около 1 млн.малоленти и непълнолетни,около 100 хил.с присъди в затвори и психо диспансеризирани!Колко остават?
36
4
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
"и които все още дори не са започнали работа." Те, като почнат да работят и става много лошо за нас. Само като си помисля, че Лиляна Павлова, пак започва да работи и ми прилошава автоматично. Трябва да викам "Бърза помощ", ама тя няма да дойде, че нямам пари.
35
9
 
4
 
! Отговори
Да ви светна: преди 7 години
МОЖЕ БИ СИ НАДЯВАТА НА БКП ......АМА И ТЯ НИЩО НЕМА ДА ВИ ДАДЕ....!ТЯ -БКП/бсп------"ПРОСТО РАЗПРЕДЕЛЯ" ВАШИТЕ ПАРИ И ИМУШЕСТВО ОТ БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА!!!КОМУНИСТА ---НИЩО НЕ "ДАВА" ...САМО "РАЗПРЕДЕЛЯ" ........, БЕЗ ДА ЗАБРАВЯ НИКОГА СЕБЕ СИ ..ХА,ХА,ХАХААААААААААА......ОСНОВЕН ЗАКОН----- В БКП !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
34
7
 
4
 
! Отговори
Циник до гробо преди 7 години
И какво ще се промени?Това следващата фата-моргана ли е?28 години ви крадат и еват....ама вие все си ги избирате!И Гуджо да дойде - нищо няма да се промени!Пиши я бегала тази държава!
33
1
 
16
 
! Отговори
pensioner преди 7 години
Абе хора какжи пенсии чакате направете си сметка колко правителства се смениха по 240 депутати в последствие с 1200 лв пенсиа ами от каде за бедниа пенсионер с 250 лв пенсиа работил 45 години
32
2
 
17
 
! Отговори
За България преди 7 години
Те се кълнат в името на народа, а народа кълне повечето от тях. Има единици в този парламент Които истински мислят и действат в полза на България.
31
0
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До ЦиникЗа да се освободим от илюзията за различността на партиите и да решим това уравнение с няколко неизвестни, трябва да освободим Борисов от властта, завинаги.
30
4
 
2
 
! Отговори
Циник до Психиатър преди 7 години
Ооооо....цъ*рвул как си?Нема ли кой поне четината да ти мине 1 контра?:-)
29
0
 
29
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Чета коментарите - и се дивя!Сериозно ли си мислите, че у нас има различни партии????
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, ти не беше ли в Германия бре?:)))
27
1
 
12
 
! Отговори
Психиатър преди 7 години
Здравейте момичета и момчета! Търся Странджата и Професора, да са се мяркали!?Гледам че и Ценика е тук, имам заявка да го прибера и него в Психиатрията!
26
3
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Файда йок. Времето за решаване на казуса беше 26 март. Сега ще трябва обсада на Парламата, Бели автобуси... полицейски циркове, кръв по паветата и нова оставка на Борисов. Само дето той вече няма да я подаде толкова лесно, защото Балевски е яко настървен за 4 г. Провал на Борисов е цялостно осиране на Патриотите. Защо? Защото "Патриотите" вече са ГЕРБ.
25
10
 
8
 
! Отговори
Сикорски преди 7 години
Кой за каквото е учил!Едни са доктори,други мазачи,а трети депутати.Едни са бедни,други богати.В света равенство няма,това си го запишете на челото и им пожелайте,здраве,щастие и по малко да крадат,а повече да работят на полза роду!
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като споменеш референдума за мажоритарния вот и ти трият коментара. Браво! Браво!
23
2
 
20
 
! Отговори
Циник до 23 преди 7 години
И аз бях...повярвал...в СДС!!!Гласувах...митинги...скандирах...видях какво стана...и станах немски гражданин.Скромен съвет - живота ни е време ( ограничено ) не *** губи, да чакаш народа да се пробуди - той се пробуди...и си тръгва ( тръгна )
22
1
 
19
 
! Отговори
66 преди 7 години
От избраните от провинцията 100% остават в София с добре уреден бизнес.Какво да очакваш от такива хора!Нищо!Лично устройване,а народа кучета го яли!Но ще дойде видовден-мажоритарния вот и тогава "Всички вън!"
21
1
 
15
 
! Отговори
Циник до 22 преди 7 години
....да направим от тази земя, райска градина!Ъхъ ,,,,натам върви....накрая само гробища ще останат!
20
0
 
14
 
! Отговори
Гюнтер преди 7 години
На кой му пука за тоЯ ФАРС!?!?!