Кълнат се в името на народа. А народът не очаква нищо от тях

Dnes.bg ви попита какво очаквате от новия парламент. Вие отговорихте
18 апр 2017 16:15,
100
Кълнат се в името на народа. А народът не очаква нищо от тях
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Броени часове остават до официалното откриване на 44-ото Народно събрание. Утре новите депутати ще положат тържествено клетва в името на България. Те ще се закълнат да се ръководят от интересите на народа, но... народът не очаква нищо от тях.

Това показват резултатите от анкетата на Dnes.bg за очакванията към новия парламент.

В допитването ни за седмица се включиха над 2200 души. Мнозинството от тях, почти всеки трети (32%), е отговорил, че не очаква нищо от 44-ото Народно събрание.

Още по темата

Ниските очаквания или по-скоро липсата на каквито и да е било очаквания към 44-ото Народно събрание обаче в никакъв случай не означават, че българите няма да проявяват интерес към работата му, защото критичното отношение към новите депутати си личи и по другите отговори.

На второ място по подкрепа в актетата е тезата, че парламентът трябва да се разпусне още по-бързо от предишния. Така излиза, че хората вече искат оставка на народните представители – същите, които избраха преди по-малко от месец и които все още дори не са започнали работа.

На трето място са онези, които очакват новият парламент да работи за България, а не за чужди страни. Те са 22% от участвалите в анкетата.

На дъното остават конкретните очаквания към новите депутати – да пишат повече закони и да оставят многото приказки на заден план (7%), да ходят на работа, вместо да броят кворума (4%) и да свалят имунитетите си (3%).

5 на сто са пък тези, които очакват парламентът да се превърне в място на театрална сцена с участието на актьорите Нона Йотова и Стефан Данаилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари