Кълнат се в името на народа. А народът не очаква нищо от тях

Dnes.bg ви попита какво очаквате от новия парламент. Вие отговорихте
18 апр 2017 16:15,
100
Кълнат се в името на народа. А народът не очаква нищо от тях
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Броени часове остават до официалното откриване на 44-ото Народно събрание. Утре новите депутати ще положат тържествено клетва в името на България. Те ще се закълнат да се ръководят от интересите на народа, но... народът не очаква нищо от тях.

Това показват резултатите от анкетата на Dnes.bg за очакванията към новия парламент.

В допитването ни за седмица се включиха над 2200 души. Мнозинството от тях, почти всеки трети (32%), е отговорил, че не очаква нищо от 44-ото Народно събрание.

Още по темата

Ниските очаквания или по-скоро липсата на каквито и да е било очаквания към 44-ото Народно събрание обаче в никакъв случай не означават, че българите няма да проявяват интерес към работата му, защото критичното отношение към новите депутати си личи и по другите отговори.

На второ място по подкрепа в актетата е тезата, че парламентът трябва да се разпусне още по-бързо от предишния. Така излиза, че хората вече искат оставка на народните представители – същите, които избраха преди по-малко от месец и които все още дори не са започнали работа.

На трето място са онези, които очакват новият парламент да работи за България, а не за чужди страни. Те са 22% от участвалите в анкетата.

На дъното остават конкретните очаквания към новите депутати – да пишат повече закони и да оставят многото приказки на заден план (7%), да ходят на работа, вместо да броят кворума (4%) и да свалят имунитетите си (3%).

5 на сто са пък тези, които очакват парламентът да се превърне в място на театрална сцена с участието на актьорите Нона Йотова и Стефан Данаилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
Bay Hoy преди 7 години
Bay Hoyпреди 21 часаДо Одисей''Кълнат се в името на народа. А народът не очаква нищо ХУБАВО от тях"Властта у нас ,а и май по цял свят, стана.....шепа нагледци срещу народа...За 30 г. съсипаха цяла държава, унищожиха един цял народ...............Затова комшиите, дето ги гласим за *** - си избраха султан Ердоган !!!А не охлюви като нашите...
78
0
 
3
 
! Отговори
Мир Деловски преди 7 години
Ода за политическото фелацио...и скрити в сянката на вишната,въпреки непрогледния мрак,дузини черни мъже,с измити до кръв зъби,чакаха пред портата на Огнеубиеца,да възхвалят фалоса му и да го въздигнат,да изпият до капка еликсира му,да се смирят,пък... ако е писано,да бъдат посветени в най-тайната на тайните Финикийски...
77
0
 
0
 
! Отговори
do 82 преди 7 години
Абе въртим тук едни.....клетви!
76
0
 
1
 
! Отговори
Х.М.В Ловеч преди 7 години
Сега да се заклеват, и да внимават после да не чуят до стената, словата В името на народа
75
0
 
8
 
! Отговори
О,о,о,ооо.. я, стига преди 7 години
Щяхте да си строшите краката за да ходите да глесувате .....А, СЕГА ---"ВСИЧКИ БИЛИ МАСКАРИ"!ТОГАВА ЗАЩО ГЛАСУВАХТЕ , БЕ ПЕЙЗАНИ НЕЩАСТНИ...??!!***...!!!!
74
1
 
12
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
Как да не очакваме нищо от тях? Напротив, очакваме да си вдигнат заплатите, мамините, че какво да ядат, как да се обличат, да си купуват палатите и да си пълнят банковите сметки.
73
1
 
5
 
! Отговори
Ераст Петрович преди 7 години
"Те ще се закълнат да се ръководят от интересите на народа, но... народът не очаква нищо от тях."Всеки трябва да разчита преди всичко на себе си, а не да чака някой друг да му уреди живота, пък бил той и политик.
72
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е кой ги избра тогава тея бе????
71
0
 
22
 
! Отговори
нтн преди 7 години
какво може да очаква народа от прости, ограничени и крадливи хора.
70
1
 
24
 
! Отговори
Bay Hoy преди 7 години
До Одисей''Кълнат се в името на народа. А народът не очаква нищо ХУБАВО от тях"Властта у нас ,а и май по цял свят, стана.....шепа нагледци срещу народа...За 30 г. съсипаха цяла държава, унищожиха един цял народ.....Затова комшиите, дето ги гласим за *** - си избраха султан Ердоган !!!А не охлюви като нашите...
69
0
 
24
 
! Отговори
Очакващ преди 7 години
Аз очаквам от 44-то Народно събрание да започне поне процедурата по намаляването на депутатите поне наполовина. Даже и 120 са много, при положение, че сме 7 милиона. Пример: В Холандия 150 депутати представляват 17 милиона жители.Този въпрос отпадна от референдума, защото се намериха куп причини, но това не означава, че народът е съгласен да храни 240 нищонеправещи и взели се много на сериозно избраници.
68
5
 
7
 
! Отговори
МРАВКА преди 7 години
ТУЙ ИЗОПЩО НЕ Е ВЕРНО.ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ ОТ БСП СА НОВИ И МНОГО КАДЪРНИ ХОРА.
67
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненавиждам ги, нагли, корумпирани, мързеливи, крадливи и некадърни, по цял свят политиците крадат и се възползват от привилегии, но има и за народа им, за да се задържат на власт, а ние ги хрантутим и ги чакаме цял живот да направят нещо за България, що ли бягат младите?...
66
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те там си карат трудовия стаж. То си е за тях. Професия депутат е много привлекателнаработа. Другарката Поптодорова първо беше депутат, после посланик, после си хареса нещо от магазина. Аз очаквам тя да ми се усмихва.
65
0
 
12
 
! Отговори
diasen преди 7 години
калнът се не в името на народа,а в името на тяхната рода....затова не върви футболът в България,ама и аз много късно го разбрах...
64
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото по бързо се саморазпуснат толкова по добре ,ама и ние трябва да им помогнем
63
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешници! Заплатите не са индексирани от 2008 г. Точно ББ1 и те така. Ама цените скочиха в пъти. Те се кълнат! Ние работещите, гледащите деца, нормалните ..к..нем тях! Малко от нас гласуваха за тях. Глад ни чака. Глад и мизерия! Да се закълнат, ама децата на 99,99% от тях даже не са в БГ. Да не кажа, че и парите им одрани от нас не са в Български банки. Спирам, бесен съм!
62
2
 
38
 
! Отговори
Одисей преди 7 години
''Кълнат се в името на народа. А народът не очаква нищо ХУБАВО от тях"Властта у нас ,а и май по цял свят, стана.....шепа нагледци срещу народа...За 30 г. съсипаха цяла държава, унищожиха един цял народ.....
61
2
 
27
 
! Отговори
огнян преди 7 години
нищо не очаквам от тези уж народни представители, дето вземат огромни заплати, вземати за участие в комисии, а тази работа я вършат в нормалното време.100 депутати ни стигат,а тези уж народни представители са врагове на народа ни, те не знаят че ние обикновените хора едва дишаме от бедност и от корупция,че децата ни не могат да създадат деца защото нямат пари да ги гледат, аз ви мразя народни врагове, проклинам ви.
60
1
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Приказката за "Новия бардак...." щеше да е смешнa ако старите "каки" не предизвикваха очакване за нови золуми! А "блясъка в очите' им непредвещава нищо друго.....