Нов парламент и нов президент... Ще бъде интересно!

Първан Симеонов: 44-ото НС може да започне със закачка към Радев
18 апр 2017 19:58,
77
Нов парламент и нов президент... Ще бъде интересно!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Парламент е нов и президентът е нов – това прави нещата в българската политика двойно по-интересни. Тепърва ще виждаме какъв ще е политическият стил на Румен Радев, както и на новосформирания парламент.

Това смята политологът Първан Симеонов, който коментира очакванията си от 44-ото Народно събрание.

Депутатите от новия парламент ще се закълнат официално утре.

Още по темата

Според политолога 44-ият парламент вероятно ще започне със закачка към президента. Причината е закачката на държавния глава от края на предишния парламент, когато той обясни на депутатите, че им остават още две седмици.

"Тема в този парламент ще бъдат отношенията с президента Радев, защото по всичко личи, че той държи да има своя критична и инициативна позиция по отношение на законодателството в България. Поне до този момент това виждаме", каза Симеонов пред "Фокус".

Според него 44-ото Народно събрание има пред себе си един необходим пакет от бързи промени, които изчакват от предишния парламент. Политологът прогнозира, че мажоритарното гласуване ще стане много скоро важна тема, защото Слави Трифонов даде ултиматум на депутати.

"Тази тема е интересна, защото не е ясно как политическите сили от очертаващата се управляваща формация ще успеят да отреагират. Въобще не е ясно как ще играят и останалите формации в парламента", смята Първан Симеонов.

Той обясни, че не на последно място е интересно дали ще се наложат актуализации в бюджета, свързани със заявените повишения на пенсии.

"Всъщност това повишение ще бъде вече в голяма степен за сметка на бюджета", коментира политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Ген. Радев ще изпрати и този парламент, дори и при пълен мандат (което е съмнително). Така че, ако започнат с провокации към него, накрая той пак може да им напомни колко време им остава.
59
0
 
3
 
! Отговори
Toma Parlapanov преди 6 години
Не ми се вярва нищо ново да се случи, освен караници, празни приказки, обещания, пожелания -и живот бонбон. Това е най-яловата срамна институция довела България за 28 год. до последно място по бедност в Евпопа и света.
58
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Животът на това НС зависи от въпроса за мажоритарния вот. Ако от ГЕРБ държат на него, в което Патриотите по никакъв начин не биха отстъпили , то животът на това НС ще бъде кратък. Последните избори, в които мажоритарни независими кандидати събраха общо около 0.7 % показва , че вариантът за България не важи.Тук важат пачките , а такива най-много имат от ГЕРБ и ДОСТ чрез Ердоган. Не може Слави да поставя ултиматуми на депутати, щото последните не му казват кой да кани и кой не.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са ми смешни някой като се изкажат, че видиш ли най-после сме имали един истински мъж за президент.Само да попитам един истински мъж би ли зарязал съпругата си заради секретарка и би ли си разбил семейството заради оня едноокия в гащите!
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато 30 г политиците ни доказват менталните си възможности и гледат "Кой не скача дали е червен",докъде стигнаха хората не само в Китай:през гугъла: "Северная Корея : по ту сторону лжи"
55
7
 
13
 
! Отговори
ТъженФактЗа Подрисоф преди 6 години
Това не ти е Плевнелиев. Когато ти е кеф да му биеш чембери. Сега цялата Бокова дружина мисли какъв номер да му скрои на Радев. Ама да сте наясно от сега, че трудно ще ви минават номерата и краденето няма да ви е лесно като при комсомолеца.
54
5
 
7
 
! Отговори
Премиерът Подрисофф преди 6 години
До Прецедентът Радев Поредният избор на шапкар-бандит за най-висшата държавна длъжност в България е продължение на един злощастен експеримент. Нелепо е когато едни т.пи мут.ри си мислят, че света се върти около тях.
53
2
 
12
 
! Отговори
Огнян Минчев - цитат преди 6 години
До Анонимен Има три непреодолими препятсвия пред новия кабинет "Борисов 3" и те са: 1.Пословична некадърност.2.Некомпетентност .3.Връзкарство и рушветчийство.
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА какво ще кажеш за порциона Премиера. Твойто Вождле, дето като малък ял филии с мас като му гледам вратлето сякаш е сменил хранителния режим.Да си чувал за друго място в света, където посред нощ се праща самолет да достави пресни миди за ястието на Величеството?И аз не съм.
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Да, прав си, че новото - старо недоразумение Тиквоний Подрисофф е зависим от вредни хора , резидент на чужда държава, ниско интелигентно, но за сметка на това изпълнително създание, дресирано да приема безпрекословно заповеди и да ги привежда в действие. Както посланикът на САЩ беше писал "***, но наш ***".
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очакваме КАТАСТРОФАЛЕН ПРОВАЛ за правителство ТИКВИТЕ 3, защото е съставено от най-големите КРАДЦИ и неграмотни КАЛИНКИ. Народът ще ги ИЗМЕТЕ след 7 месеца , както направихме с провалените шайка ТИКВИТЕ 1 и ТИКВИТЕ 2! Господ да пази България до този момент.
49
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истински президент е г-н Плевнелиев - умен, обран емоционално, успял мъж, който няма нужда да се доказва. Новото недоразумение е зависимо от вредни хора и вредни учения, резидент на чужда държава, ниско интелигентно, но за сметка на това изпълнително създание, възпитано да приема безпрекословно заповеди и да ги привежда в действие...
48
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после имаме един истински мъж за президент и кой ли не се упражни върху него.
47
0
 
1
 
! Отговори
Оппа! преди 6 години
Анонимникът 45 и 47 се е изчерпал изначално откъм аргументи и пробва с обиди. Ха! Ние - хората обаче не се обиждаме от злобните забележки на отритнатите.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Оппа!Явно си някакво разклонение на ония, дето окрадоха бабите навремето. И се мислиш за свободен, защото още можеш да се напиваш с чужди пари. Голям си недоклатеник...
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Оппа!ХАХАХА. Ти да не си от прайда, дето ходи на парада :)
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Оппа!Ба си смешника герберастки.... :))))))))))Ти да не се бориш за пенсия 200 лева бе :)))))))))))))))))
43
3
 
2
 
! Отговори
Оппа! преди 6 години
В родината на демокрацията право на глас е имал само народът от свободни хора. Париите презрени и робите на труда са нямали - не са били от народа (демоса).
42
3
 
2
 
! Отговори
Оппа! преди 6 години
*** и Пульо май се обидиха. Съжалявам, *** другарчета, но истината понякога е болезнена.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Оппа!Ти *** ли си или си Пульо. Май се мислиш и за двамата :)))))))))))))))))))))))))))))