Спокойно, референдумът си е проблем на Турция! Не е наш

Огнян Герджиков за края на мандата: Броя дните като в казармата!
18 апр 2017 18:30,
112
Спокойно, референдумът си е проблем на Турция! Не е наш
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Служебният премиер Огнян Герджиков успокои, че референдумът в Турция си е неин проблем, а не на България. На фона на опасенията, че резултатите от допитването в южната ни съседка могат да имат негативен отзвук и у нас, Герджиков обясни, че не очаква промени.

"Това е вътрешен, техен проблем, на Турция. Не е наш проблем. Особено големи промени няма да има", каза Герджиков, цитиран от "Фокус".

Още по темата

Той обясни, че в момента се чака окончателния доклад от ОССЕ – Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

"Силно се надяваме турската страна да спазва своите ангажименти, които е поела, като членува в редица международни организации", каза служебният премиер.

Според него България трябва да се концентрира основно върху отношенията с Република Турция въз основата на добросъседство със зачитане на международния ред.

"Нямаме никакви основания да правим нещо различно от това, което сме правили. Ако има атакуване на резултата, обжалване – има си съответните органи в Турция, които ще се произнесат дали и до колко всичко е редовно", коментира Герджиков.

Според него, ако Анкара въведе смъртното наказание, това ще я отдалечи много от възможността да бъде в перспектива членка на ЕС.

Служебният премиер коментира и началото на новия политически сезон. Той обясни, че е щастрив, че краят на мандата му наближава.

"Броя дните, като в казармата. Надявам се политическият сезон да бъде успешен, защото е полезно за всички да бъде успешен", каза Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха. Референдумът в Турция е проблем и за нас, ***! Отново ще се заговори за Източна Румелия
19
8
 
3
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ и в БГ преди 7 години
РЕФЕРЕНДУМ и в БЪЛГАРИЯ за напускането на потъващия-разпадащия-вредния *** съюз и нов съюз с Султана и Русия........и националните предатели които вкараха България в третополовия съюз и терористичната организация НаТО в затвора до живот
18
1
 
1
 
! Отговори
do 17 преди 7 години
tova e mediyata chetvartata vlast.turciya nay golyamoto plashilo za balgariya .dost plashilo a dps nay dobroto .veche nyama levski ima samo patriota dogan.da mu se dade orden stara planina na nay uspeshniya proekt na ds.....
17
6
 
7
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
До АнонименТия дни се оляхме (медийно) да се определяме като потенциални жертви! Професори и прочее интелигенция се изреди да ни обяснява как Турция може да нахлуе и да ни превземе!НЯМА ТАКОВА НЕЩО ! НИТО ЕДИН ЕКСТЕРТ НЕ ЕКАЗВАЛ ,ЧЕ ТУРЦИЯ ЩЕ НАХЛУЕ В БГ ! ТОВА ГО ПИШАТ ТУК САМО ТЕЗИ ДЕТО КОМЕНТИРАТ ,2 % УПЛАШЕНИ БЪЛГАРИ И 98 % БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ И ТУРЧЕЕЩИ СЕ РОМИ ,КОИТО ПО ТОЗИ НАЧИН ИСКАТ ДА ВИ ДОКАЖАТ КОЛКО Е "СИЛНА ТУРСКАТА АРМИЯ" ! ТОЕСТ ТЪРСЯТ НЯКАКЪВ ПОВОД ДА СЕ ГОРДЕЯТ С ТУРСКАТА АРМИЯ
16
1
 
7
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До Анонимен 9 Спокойно , ако Ердоган пусне 1 мл.бежанци те ще минат през нас като луда крава през телето и ще отцепят към богатите държави.
15
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия дни се оляхме (медийно) да се определяме като потенциални жертви! Професори и прочее интелигенция се изреди да ни обяснява как Турция може да нахлуе и да ни превземе! Ако знаем какво искаме и имаме малко повече самочувствие в едно с факта, че сме част от ЕС и НАТО, (което за съжаление доста хора неглижират) означава само едно, България има шанса да бъде фактор в Европа а не потенциален пораженец. Да, не всичко е розово у нас но погледнато реално сме единствената нормална държава на Балканите
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Rusofilite sa predatelite na Balgariq
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте му мазната "царистка" физиономия и повече няма нужда от коментар! Продажна ***!!!
12
14
 
4
 
! Отговори
велик ташак преди 7 години
Абе булгари и вие ако се мислите за даржава много се лажете, без армия без оръжия Ми вие сте направо за джунглата при маймуни те, то султана ако реши да ви довърши ще ви пусне само един комансос от ТУРСКАТА АРМИЯ той ще ви довърши до последен крак.
11
5
 
12
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
В ЗАТВОРА ВЛЕЗЕ ДОРИ И ЖУРНАЛИСТЪТ КОЙТО СЪОБЩИ НА ОБЩЕСТВОТО ,ЧЕ ДИПЛОМАТА ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ НА ЕРДОГАН Е ФАЛШИВА И ЧЕ СИНЪТ МУ БИБЯЛ СНАБДЯВА С ОРЪЖИЕ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА КАТО ВЗИМА ПОЧТИБЕЗ ПАРИ ПЕТРОЛ ОТ ИД ! И ТОЗИ ЖУРНАЛИСТ ЛИ Е ЧОВЕК НА ГЮЛЕН ?! ВМЕСТО ДА ГО ВКАРА В ЗАТВОРА ЕРДОГАН ЗАЩО НЕ ПОЗВОЛИ ВСИЧКИ ТЕЗИ ТВЪРДЕНИЯ НА ЖУРНАЛИСТА ДА БЪДАТ ПРОУЧЕНИ ОТ НЕЗАВИСИМИ ЕКСПЕРТИ ОТ СТРАНАТА И ЧУЖБИНА ?!
10
3
 
10
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
Там е работата, че референдумът не е "проблем" за Турция. Тъкмо обратното, анализаторите смятат, че големият процент поддръжници на султана, които наклониха везните към него са всъщност хора, които харесват идеята за силна Турция, която налага (макар и агресивно) интересите си на международната сцена.За разлика от нас, които скачаме от едни продажни мижитурки на други. Като този на снимката, примерно.
9
0
 
6
 
! Отговори
абвгдежзи преди 7 години
Едни наши събратя човеци измъчват други наши събратя човеци.Това проблем ли е?Риторичен въпрос.
8
4
 
6
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
НАИСТИНА Е ТЕХЕН ПРОБЛЕМ ,АКО НЕ СЕ ПРАВИТЕ НА МНОГО ЗАГРИЖЕНИ И ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ БЕЖАНЦИ ПРИ ЕДНА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В ТУРЦИЯ ! ТРЯБВА ЯКО ДА СИ ПАЗИТЕ ГРАНИЦАТА ,ДА СТРЕЛЯТЕ НА МЕСО ПО ВСЕКИ ДРЪЗНАЛ ДА ПРЕМИНЕ НЕЛЕГАЛНО ! НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ВИ СЪДИ ЗА ТОВА ,ЧЕ СИ ПАЗИТЕ ГРАНИЦАТА !
7
1
 
8
 
! Отговори
! преди 7 години
Прав е. Ние си имаме проблем с нашите политици, които не искат да се съобразят с изминалия референдум, на който гласуваха повече хора отколкото тези в парламента получиха общо на последните избори.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам всички да си заровим главите в пясъка и да си представяме, че в съседката ни не се издигна ислямски диктатор. Ние сме добре, техен проблем си е, нас хич не ни засяга, омм....
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ее най-сетне някой го каза! Техен проблем си е, нека мечката играе при тях, пък ние ще му мислим когато избухне гражданската война там. В смисъл и ние ще се повлияем естествено, но не и колкото тях.
4
4
 
16
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
Силно се надяваме турската страна да спазва своите ангажименти, които е поела, като членува в редица международни организации", каза служебният премиер.ЩЕ СПАЗВА НА КУКОВО ЛЯТО ,КОЛКОТО ГИ СПАЗВАШЕ ДОСЕГА ! СТОТИЦИ ХИЛЯДИ УВОЛНЕНИ ,ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ГНИЯТ В ЗАТВОРИТЕ СЪС СКАЛЪПЕНИ ОБВИНЕНИЯ ,СТОТИЦИ МЕДИИ СА ЗАКРИТИ ! ЗА КАКВО ГОВОРИМ БЕ ?! ВИЕ ИМАТЕ ЛИ СИ ПРЕДСТАВА КАКВО СТАВА В ТУРЦИЯ ?!
3
1
 
7
 
! Отговори
Тео.на конспирациите преди 7 години
Герджиков си е един либерален тукофон и ибрик!
2
12
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Тръгва си с няколко милиона по-богат, отколкото застъпи преди три месеца.Услужливото му поведение спрямо ГЕРБ е осребрено.Най-голямото престъпление на генерал Маринкин/Радев спрямо българския народ беше назначението на този плазмодии за служебен премиер.Нека страданията на този народ през следващите 4 години да тежат на съвестта на Маринкин. Ако изобщо има такава !
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ако има атакуване на резултата, обжалване има си съответните органи в Турция, които ще се произнесат дали и до колко всичко е редовно"Какви органи в Турция? Ердоган уволни всички всички неудобни държавни служители и назначи свои хора на тяхно място.