Спокойно, референдумът си е проблем на Турция! Не е наш

Огнян Герджиков за края на мандата: Броя дните като в казармата!
18 апр 2017 18:30,
112
Спокойно, референдумът си е проблем на Турция! Не е наш
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Служебният премиер Огнян Герджиков успокои, че референдумът в Турция си е неин проблем, а не на България. На фона на опасенията, че резултатите от допитването в южната ни съседка могат да имат негативен отзвук и у нас, Герджиков обясни, че не очаква промени.

"Това е вътрешен, техен проблем, на Турция. Не е наш проблем. Особено големи промени няма да има", каза Герджиков, цитиран от "Фокус".

Още по темата

Той обясни, че в момента се чака окончателния доклад от ОССЕ – Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

"Силно се надяваме турската страна да спазва своите ангажименти, които е поела, като членува в редица международни организации", каза служебният премиер.

Според него България трябва да се концентрира основно върху отношенията с Република Турция въз основата на добросъседство със зачитане на международния ред.

"Нямаме никакви основания да правим нещо различно от това, което сме правили. Ако има атакуване на резултата, обжалване – има си съответните органи в Турция, които ще се произнесат дали и до колко всичко е редовно", коментира Герджиков.

Според него, ако Анкара въведе смъртното наказание, това ще я отдалечи много от възможността да бъде в перспектива членка на ЕС.

Служебният премиер коментира и началото на новия политически сезон. Той обясни, че е щастрив, че краят на мандата му наближава.

"Броя дните, като в казармата. Надявам се политическият сезон да бъде успешен, защото е полезно за всички да бъде успешен", каза Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари