Борисов не иска "хейтене": Стабилността на Европа минава през България

"Аз винаги съм бил балансиран, ако не ме дърпат и мен за опашката"
Обновена: 19 апр 2017 09:42 | 19 апр 2017 09:41,
119
Борисов не иска "хейтене": Стабилността на Европа минава през България
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ и номиниран за премиер Бойко Борисов обяви, че ако отминалите избори са били по мажоритарната система, то партията му е щяла да има 130 депутати.

По думите му партиите и хората трябва да се консолидират и тази година и половина с председателството и страха на Европа, страната ни става много важна.

"Аз винаги съм бил балансиран, ако не ме дърпат и мен за опашката", добави Борисов и призова опонентите си да не си играят със съдбините на хората и обеща, че поне той няма да го прави.

"Виждате, че народът веднага наказва, ако се премине границата. Моите опоненти я преминаха. Аз няма да я преминавам", каза още Бойко Борисов на влизане в сградата на парламента.

"Залогът ни е държавата. С нищо се опитвам не да провокирам, дърпам юздите на партията да може колкото по-смирено. Виждате колегата Герджиков брои дните като в казармата. Трудно е и много тегаво. Всичко, което е добро като предложния и от опозиция, ще бъде приемано. Аз съм за мир и стабилност", каза той и настоя, че не иска да вкарва държавата в нови избори.

"Когато подадох оставка, дадох на опозицията да управлява - ако те не бяха страхливи, ако те искаха да управляват, можеха веднага да направят служебно правителство и досега да управялват 6 месеца. Те се скриха и оставиха Радев и неговото правителство да се гърчи", каза Бойко Борисов.

То изрази надежда, че всички партии в парламента са си взели поуки от слабостите и успехите.

"Ситуацията в света е леко казано тревожна, трябва да бъдем умна нация, да се консулидираме. Стабилността на Балканите минава през България. Ако сме истински политици трябва да направим много добрини за България в тази ситуация, защото Европа я е страх от Турция, а ние сме на границата. Може да сме стабилизиращия фактор на Балканите", настоя Борисов.

На въпрос "Ще управлявате ли в малцинство?", Борисов отговори: "За 4-5-ти път идвам като за първи ден в парламента. Залогът ни е държавата".

По думите му с президента Румен Радев поддържат "смислен контакт". Той подчерта за пореден път, че могат, ако са истински политици, не само на думи и с претенциите си, да направят много добрини за България.

"Модерната дума "хейтене" по цял ден, а хората днес очакват да им се случи нещо добро, да го пипнат, да го видят, да го усетят", коментира в заключение Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
8
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Който унищожи България ще плати с лихвите после. Да внимава Борисов!
73
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов не иска "хейтене": Стабилността на Европа минава през България.-------------------------------------------------------------------------------------------Това ми звучи като "Оставете ме да си крада на мира"!
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов не иска "хейтене": Стабилността на Европа минава през БългарияКонграчулейшън Борисов, конграчулейшън... вървили ли плана на станем буферна зона или изоставаме ог графика?Вечно да е проклета родата ти и всеки носещ фамилното ти име
71
1
 
16
 
! Отговори
Кой заложи България? преди 7 години
Нищо не разбирам от текста. "Залогът е държавата." Какво означава това? Че Борисов или някой друг е заложил държавата ни? На кого и за колко?
70
1
 
14
 
! Отговори
А стабилноста на БГ? преди 7 години
Значи стабилноста на Европа минава през България? Значи това, което ще прави правителството на България е да осигурява стабилност на Европа, а не на България, според разбиранията на европейските управници. Питам, а стабилността на България кой ще я мисли и през какво минава пък тя? Може би през търсене на отговорност за това, че едни хора ни оставиха без армия, без икономика, без образование, служейки на чужда стабилност, но не на тази на държавата и народа, който по принуда ги е избрал.
69
1
 
14
 
! Отговори
Борисов 3 преди 7 години
Формулата на кабинета - Обединени мафиоти и Герб = на лъжци и крадци!И някой журналист да попита разбойник Сидеров, защо се репчеше със книжката си как можело и то веднага минималната заплата да стане 500лева?????????
68
19
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 7 години
Спокойния и разсъдлив изказ на нашия партиен и народен водач вдъхнаха увереност и сигурност в бъдещето на целия български народ.Нека му пожелаем крепко здраве и все така да води страната към възход и просперитет!
67
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"На въпрос "Ще управлявате ли в малцинство?", Борисов отговори: "За 4-5-ти път идвам като за първи ден в парламента. Залогът ни е държавата"."На какъв коефициент сте заложили държавата?
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Аз винаги съм бил балансиран, ако не ме дърпат и мен за опашката"Оставете човека да се изживява като Бай Тошо на спокойствие. Вече кинти достатъчно си има, власт му требе.Те тва става коха простите управляват умните!!!Нема спокойствие, се дърпат по опашките...хахахахахаха
65
1
 
16
 
! Отговори
въпрос? преди 7 години
Г-Н БОРИСОВ,ЗАЩО ВИЕ КАТО ЛИДЕР НА ГЕРБ НЕ ИЗЛЯЗАХТЕ ДА ПРЕДСТАВИТЕ ПАРТИЯТА СИ А ПУСНАХТЕ ЦВЕТАНОВ - ВСИЧКИ ЛИДЕРИ ПРЕДСТАВИХА СВОИТЕ ПАРТИИ ???????? КОЛКО МУ Е ДА ГО ПРОЧЕТЕТЕ - КАКВО ЩЕ СИ ПОМИСЛЯТ ВАШИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ЗА ВАС????? ПАК ЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВАТЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА НИЩО НЕ РАЗБРАХМЕ НА ЦВЕТАНОВ КОЕТО ПРОЧЕТЕ СМЕ ГО ЧУВАЛИ ?????
64
3
 
13
 
! Отговори
SILANCE преди 7 години
До Анонимен 9. Пише се напред, а НЕ на...пред,НЕГРАМОТ.НИКО-ГРО.БАР!!! Това,СКУ.ДОУМНИКО, са два предлога,както си го написал. А тези два броя точно няма как да се сложат в изречението ти,освен,ако не са ти написали диплома за основно образование,без да си ходил на училище. ТО И МАГИСТРАЛИТЕ,И ВСИЧКО ОСТАНАЛО ОТ "РАБОТАТА" НА ТАКИВА КАТО ТЕБе СА КАТО ПРАВОПИСА ТИ - БЕЗ ЗНАНИЕ,БЕЗ МИСЪЛ, БЕЗ КАБЧЕСТВО ДОРИ В ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ НЕЩА. Дано ти се връща всеки ден "работата" ти лично на теБЕ и в дома ти
63
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
залога е че тиквата на 3 пъти налага простащината си,той да бъде държавата,и този път няма да да успееш селендур.
62
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честити ви нови крадливи и лъжливи хрантутници
61
2
 
19
 
! Отговори
срамота преди 7 години
Тиквата си имал и опашка , и не обичал да го дърпат за опашката.Обичал папи да го галят по кратуната , да рита топка ,да слуша чалга ,да гледа мачове, да го снимат как реже ленти ,да играе тенис ,да тегли заеми и т.н. Това е важно да се знае от цялата нация!!!
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да си смениш приятелите.
59
1
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
България не може да става залог за европейската стабилност. Коскуджам големи държави, па България им патерига, да не паднат. Демагогия.
58
2
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До ЧЕСТНО КАЗАНОДали? Според мен Дългия и Тиквата са дупе и ***. Виж изказването на Борисов, че ако има мажоритарка, той ще има 130 дупетати, т.е. власт завинаги! Дългия добре обслужва ГЕРБ. При мажоритарният елемент в днешната политическа ситуация, Капиталът ще добие абсолютната власт. Мислете с главата. Управлява тоя, който има най-много пари. Мисленето на Българина е в пари, не в идеи.
57
5
 
10
 
! Отговори
ЧЕСТНО КАЗАНО преди 7 години
Единствена опозиция се оказа Слави.Не го харесвам ,но друг няма.Тиквата обаче успя и на него да му затвори устата.Завръщат се мрачните времена от времето на Живков.Бившият шофьор вече е премиер и то за трети път."Нема такава държава"-химн на всички свободни хора.
56
5
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Радев и Герджиков, добр еобслужиха Борисов и последният "брои дните". ама никой не казва, че брои и парите, дадени му от Борисов за услугата!
55
2
 
8
 
! Отговори
обективен преди 7 години
До 64! Както на времето Тато печелеше изборите-с манипулации и с много пари!