Даваме 300 000 евро за Афганистан, Йемен и Сирия

Парите ни отиват като хуманитарна помощ за страните
50
Даваме 300 000 евро за Афганистан, Йемен и Сирия
Снимка: Reuters, архив

Правителството одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия. Общият размер на помощта възлиза на 300 000 евро, като те се осигуряват от одобрените средства от бюджета на външно министерство, предназначени за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ, съобщават от правителствената информационна служба.

Средствата ще бъдат предоставени чрез съответни доброволни вноски към бюджетите на Международната организация по миграция, Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците, Международния комитет на Червения кръст, Детския фонд на ООН, Службата на ООН за координиране на хуманитарните дейности и Световната продоволствена програма.

Осигурената помощ ще допринесе за преодоляване на хуманитарните предизвикателства в Афганистан, Йемен и Сирия, за възстановяване на страните и за подобряване на положението на техните граждани.

Отпуснатата хуманитарна помощ ще затвърди имиджа на България като държава-член на ЕС, която е съпричастна към усилията на международната общност за решаване на проблемите на мира, стабилността и развитието на трите страни, уточняват от МС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мушмороци, скоро имаше статия тук колко пари по време Бай ви Тошо колко милиони долари са изгоряли в трети страни за да изнасяме комунизъм.И по-добре да дариш на нуждаещите се отколкото да тровиш деца с бойни газове.Русия колко пари е дарила за възстановяването на Сирия, като са приятели - нула, нищо, нещастници.
17
3
 
26
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
Защо ние? Защо трябва да плащаме за чужди грехове? Ислямска държава и турците избиваха сирийци, сега ние да плащаме, от къдЯ на къДя?
16
3
 
32
 
! Отговори
2 преди 6 години
Народа умира от глад ..чии пари раздавате продажници????????????????
15
1
 
36
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Супер..още може давайте давайте!!! То на,вас българи не ви трябват..ей ги молдовци ,украинци за без пари!Ние да умираме,не 300 000,трисет милиарда,дайте ,заем изтеглете...Ей,тоеа народен съд ви е малко бе ииизродиии долнии!!!!
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даваме,,,нещо не можах да разбера какво означава даваме Парите са мои защото аз съм данакоплатец. Аз и милионите като мен са ги дали в общия кюп за общото благо. Дали са ги моите слуги , без мое знание и съгласие. Окрали са ме.
13
5
 
2
 
! Отговори
skromnost преди 6 години
e, stom afganistanite hraniat i kapiat bg devoiki askerki, triabva da im se plasta za popravka na obuvki, kolancheta, shapchitsi, lakochistitel, sapun, shampoo, parfum, lak za kosa...vse pak se grijat za europeiski askerki...
12
0
 
24
 
! Отговори
трумпет преди 6 години
Парите към умерената опозиция дето само пуца с калашников ли ще бъдат насочени? Или към неумерената опозиция, дето реже глави?
11
16
 
7
 
! Отговори
third world преди 6 години
300 000 лв е 1/10та от поредния калпав ремонт в столицата, 300 000 лв са 50 метра зле сложени, некачествени плочки. Мисълта ми е, къде-къде по-големи суми отиват за какво ли не глупости. Не си хабете енергията да плюете заради някакви си 300 000.
10
4
 
13
 
! Отговори
Николае Чаушеско преди 6 години
Това е подигравка все едно на просек да подариш една стотинка да си купи нещо.
9
0
 
32
 
! Отговори
2233 преди 6 години
Искам списък с всички помощи които държавата ни е дала на страни като Афганистан ,Сирия ,Ирак ,Йемен, Ливан и подобни!!!И кой е гласувал нашите пари да отиват в чуждите джобове!!!С чужда пита помен правят ,нещастници!!!
8
1
 
30
 
! Отговори
справедлив преди 6 години
7 Т ! И аз!И да не чувам дума за Българската Коледа ,Великден и т.н. Стотинка вече няма да дам на тези *** и безхаберници.
7
0
 
35
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
А за майките с деца увеличение с 1 лев на тия детски ще има ли някога? понеже сегашните 27 лв ми се виждат много няма и по 1 лев на ден. Тия ще се оправят за 2 дена с техния петрол ***
6
0
 
42
 
! Отговори
T преди 6 години
Проклет да е този, който е подписал, и всички от рода му. Дечица умират от липса на пари за лечение, а държавниците ни раздават с лека ръка на чужди. Проклети да са. Проклинам ги с болка в сърцето, а нека Бог да ме съди после.
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре да ги бяха изхарчили за *** казино и алкохол.
4
0
 
47
 
! Отговори
Perata преди 6 години
Хахаха майко майко най-бедната страна да дава пари на други дето копат петрол и от кенефите!
3
0
 
49
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 6 години
Най-големите цър.вули в Европа тръгнали да дават пари на Афганистан ,Йемен и Сирия.Герджик ,омитай си дъртия зад.ник и не се мяркай никога повече.Давайте от вашия личен джоб , а не от общия.И без това окрадохте държавата.Продажници и родоотстъпници ни управляват вече 28години.
2
4
 
10
 
! Отговори
№2 преди 6 години
До ГНЕВЕНДобре, че са само 300 000
1
0
 
46
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 6 години
Тези са луди!Луди за връзване!Всеки ден вървят дарителски кампании , а нашите продажници си вдигат умрелия имидж с нашите пари.ОСТАВКА!