МВнР: България желае взаимно доверие с Турция

Външното ни министерство с официална позиция за референдума
19 апр 2017 09:52, Елка Василева
18
МВнР: България желае взаимно доверие с Турция
Снимка: Reuters

Министерството на външните работи обяви официална позиция за проведения в неделя референдум в Турция.

България отчита предварителните заключения на наблюдателната мисия на ОССЕ/БДИПЧ за проведения референдум за конституционни промени в Република Турция и очаква нейния окончателен доклад. Това се казва в становището, публикувано на сайта на външното ни министерство.

Още по темата

Предвид близките резултати на референдума единственият възможен път към национален консенсус е съблюдаването на основните демократични норми и спазването на ангажиментите, произтичащи от членството на Турция в международни организации, посочва МВнР.

В позицията се изразява увереност, че след 16 април 2017 г. ще можем да се съсредоточим върху развитието на двустранните отношения с Република Турция, основани на принципите на равнопоставеност, уважение на интересите на двете страни, добросъседство и взаимно доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: МВнРреферендумТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
осман преди 6 години
българия винаги е била малкото братче на турция .така ще е вовеки.....
11
1
 
5
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Ердоган иска нов султанат и халифат заедно с цяла България,след което да му мислят всичките ни съседи! И понеже апетитът идва с яденето,те ще загазят много скоро след нас,ако се ослушват сега и се правят на ни чули,ни видели. Има обаче една утешителна подробност: има Ердоган- има проблем,няма Ердоган- няма проблем!
10
2
 
6
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Ердоган не е Турция- тя може и с него и без него!
9
5
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
Кво се прайшна Гявол ...бе Ангеле 10...ха,ха,хаааааааааа....тебе бясно куче хапало ли те е ...??!!Я , пази си гащичките ....за да не останеш по гол *** , другарю...!!!
8
4
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Отново страхлива позиция от Външното ни министерство.Вместо да подклаждаме неприязън и насъскваме Европа против Турция ни правим обратното .Добре че последната държава от която Европа ще вземе пример сме ние ние.Дори ДПС-то имаха по адекватна позиция относно референдума от Външно Министерство! Винаги с историята Външната ни политика е тотална катастрофа .Не сме си взели поука!
7
2
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
Путин ще ти дърпа ушите.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз очаквам гражданска война. Тогава да му мислят турците.
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите продажни телевизии, особено Бурса ТВ, дават предимно кадри от митингите на откачалника Ердоган. Но вчера гледах кадри от протестите на противниците. Само европейски хора, млади и хубави, облечени съвременно и нямаше пингвини водени от дзурлести и мустакати ***. Турция има шанс защото тези хора са повече от платените и уплашени поддръжници на Ердоган. Референдума беше фалшифициран, ясно е на всеки. Няма нормални хора които да искат да се върнат в Средновековието. И те ще успеят.
4
1
 
14
 
! Отговори
Експерно становище преди 6 години
МВнР и либералните туркофони от посолството ни в Анкара от много години са лоби на Ердоган и пантюркисти а не посолство което закриля интересите на България и си спестяват много истини от анализите какво всъщност цели Ердоган!
3
2
 
17
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
Снимката ме подсеща за оня *** Яcтpeбa
2
1
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Шербет и рахат-локум.
1
4
 
27
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 6 години
Доверие на турчин...... ХАХАХАААААААА Коментарът не е политкоректен