Нинова обяви червения курс: Опозиция и алтернатива на ГЕРБ

Тя обаче обеща подкрепа за надпартийните интереси на държавата
19 апр 2017 11:30,
71
Нинова обяви червения курс: Опозиция и алтернатива на ГЕРБ
Снимка: Олеп Попов, Dnes.bg

БСП ще е твърда опозиция в новия парламент и ще води политика - алтернатива на ГЕРБ. Това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова на старта на 44-ото Народно събрание. 

Тя обаче обеща подкрепа за надпартийните интереси на държавата като нейната национална сигурност и суверенитет, както и за успешното председателство на Съвета на ЕС.

Още по темата

"В политиката има принципи - да има управляващи и да има опозиция. В политиката има правила - ние сме опозиция, ние сме алтернатива на ГЕРБ. В политиката има и морал - да не предаваш тези, които ти вярват. Един милион българи ни вярват, няма да ви предадем", каза Нинова от парламентарната трибуна. 

Сред надпартийните приоритети, за които тя обеща подкрепа на управляващите, е поемане на отговорност за съдбата на сънародниците ни в сложните геополитически интереси. А също - "във външнополитически план гарантиране на суверенитета и националната сигурност и бъдещето ни в обединен и силен ЕС", каза Нинова. 

Тя обясни, че наша отговоронст е по време на пледседателството да преведем ЕС през трудностите, които му предстоят.

"Това означава да се намери пресечната точка между националните и европейските интереси", каза Нинова. Тя засегна и референдума в Турция. "Ние не се месим в работите на чужди държави, но не искаме и в нашите да се месят", каза тя. 

Червената лидерка нареди сред националните приоритети и борбата с демографската криза.

Тя повтори приоритетите, с които БСП ще работи в новия парламент - икономика не от монополи, държавни предприятия не на партийна хранилка, още тази седмица закон за храните, искане за изслушване на КЕВР, промени в образованието, борба с корупцията и паралелната държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
15
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
При комунизма нямахме тоалетна хартия и банани, карахме грозни руски коли а в магазините имаше само грозни български стоки, красивите западни стоки бяха само в кореком! А сега при демокрацията в ЕС и НАТО имаме тоалетна хартия и банани, в магазините само красиви западни стоки като корекоми, пенсионерите меткат хилядарки от балконите а по празниците народа пътува в чужбина, кара западни коли и прави тапи по границата - всичко това ни го даде демокрацията!
17
5
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
....И ЗА КВО Е ТОЯ "НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ" ,бе ...ливади..ха,ха,хаааааааааааа.??!!!НАЛИ --ВЧЕРА ГЛАСУВАХТЕ ,БЕ.....ХА,ХА,ХАААААААААААА...???!!!НА "ПРОТЕСТЪРИ" ..ЛИ ШЕ СИ ИГРАЕМЕ ВЕЧЕ....!!!???????????ПО КОЛКО ДАВАТЕ НА ЧОВЕК.......??!!!!ПОД 100-лв.........НЕ ИГРАЕМЕ..ХА,ХА,ХАААААААААА.../...НА РАБОТА СМЕ.../
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А синът на Нинова защо учи в САЩ. Защо Нинова го е пратила да учи в САЩ при загниващия капитализъм а не го прати при проспериащия комунизъм на Путин в Русия?
15
11
 
19
 
! Отговори
Корне, мари! преди 6 години
Ами ако ГЕРБ предложи неща, които са полезни за България, ти пак ли ще си опозиция, ***?Пак ли ще гласуваш "против"?
14
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Корнето прояви смелост и доблест, за да продължи започнатото от Ф.Димитров, ще я сполети съдбата на Джон Кенеди.Да не е луда?Къде по-лесно е да плюеш онзи, който е на власт (независимо кой е) и да залъгваш гладните, че ще им помогнеш. Та да гласуват за теб, а после нека чакат ... Ще видят помощ от Корна, когато цъфнат налъмите!
13
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалната женица! Колко много и отне демокрацията!
12
4
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Как да дойда, като си неграмотен!? Протест на неграмотните ли ще правите? Не, благодарИА!
11
1
 
8
 
! Отговори
Продължавам, Корне преди 6 години
...опрощавани на някои други закъсали държави. Но му препоръчаха да се обърне към мощна частна детективска фирма. Оттам му отговориха, че могат да му осигурят нужната информация и казаха какъв хонорар искат. Той не беше по силите на българската държава през 1991 г. После Ахмед Доган услужливо подхлъзна наивния Ф.Димитро и той изтърва властта. Колко удобно! Повече никой не пита кой е гушнал милиардите, които всички ние изплатихме с гладуване.Защо сега ти не продължиш започнатото от Ф.Димитров?
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова говори едно към едно като Г. Димитров на V конгрес на БКП !
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще сте алтернатива, като сте едно и също, червенотиквеничковчета златни?
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другари, свиквайте с това положение на опозиция!
7
6
 
12
 
! Отговори
Корне, Корне! преди 6 години
Храните са важно нещо, но защо не се амбицираш да доведеш една работа докрай?Имам предвид онова, което се опита да направи Филип Димитров - да установи къде са отишли парите, изтеглени от червенушковците преди те да сдадат властта? Отговориха му, че съответните западни държави не могат да помогнат по официален път, защото много подло и далновидно тези заеми са теглени от частни банки. Ако бяха взети от държавни банки, в онзи момент щяха да ни бъдат опростени така, както са били опростявани ...
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е действителна опозиция, а просто ъгъл на пречупване на реалната власт, но от олигархична точка, а не от точка на народа.
5
3
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Кой организира този протест?
4
3
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
ГЕРБ НЯМА АЛТЕРНАТИВА ЗНАЧИ.
3
3
 
20
 
! Отговори
Корне, ма! преди 6 години
Твоята партийка предаде тези,които й вярваха още по времето,когато ти не беше родена.После, докато ти още учеше, партийката ти пак предаде народа, ато изнесе капиталите на България и окраде де каквото можа, превръщайки политическата власт в икономическа.Днес ти си на ход - да забаламосаш наивните,които си мечтаят за уравниловката на късния социализъм (щото при ранния се гладуваше). И ако пипнеш властта, пак ще разкажете играта на клетата Българийка, като доокрадете каквото не сте успели досега
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова обяви червения курс: Конспирации и Саботаж !...те само това могат.
1
14
 
11
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017 г.Пред Парламента!Ти Решаваш!