Нинова обяви червения курс: Опозиция и алтернатива на ГЕРБ

Тя обаче обеща подкрепа за надпартийните интереси на държавата
19 апр 2017 11:30,
71
Нинова обяви червения курс: Опозиция и алтернатива на ГЕРБ
Снимка: Олеп Попов, Dnes.bg

БСП ще е твърда опозиция в новия парламент и ще води политика - алтернатива на ГЕРБ. Това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова на старта на 44-ото Народно събрание. 

Тя обаче обеща подкрепа за надпартийните интереси на държавата като нейната национална сигурност и суверенитет, както и за успешното председателство на Съвета на ЕС.

Още по темата

"В политиката има принципи - да има управляващи и да има опозиция. В политиката има правила - ние сме опозиция, ние сме алтернатива на ГЕРБ. В политиката има и морал - да не предаваш тези, които ти вярват. Един милион българи ни вярват, няма да ви предадем", каза Нинова от парламентарната трибуна. 

Сред надпартийните приоритети, за които тя обеща подкрепа на управляващите, е поемане на отговорност за съдбата на сънародниците ни в сложните геополитически интереси. А също - "във външнополитически план гарантиране на суверенитета и националната сигурност и бъдещето ни в обединен и силен ЕС", каза Нинова. 

Тя обясни, че наша отговоронст е по време на пледседателството да преведем ЕС през трудностите, които му предстоят.

"Това означава да се намери пресечната точка между националните и европейските интереси", каза Нинова. Тя засегна и референдума в Турция. "Ние не се месим в работите на чужди държави, но не искаме и в нашите да се месят", каза тя. 

Червената лидерка нареди сред националните приоритети и борбата с демографската криза.

Тя повтори приоритетите, с които БСП ще работи в новия парламент - икономика не от монополи, държавни предприятия не на партийна хранилка, още тази седмица закон за храните, искане за изслушване на КЕВР, промени в образованието, борба с корупцията и паралелната държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опозиция , да ! Но и конструктивен коректив на управлението , контрол върху неоправданите разходи , например 300 000 евро за Авганистан ,Йемен и Сирия , като се има впредвид , че преди една седмица дадохме 4 млн . за възстановяване на Сирия . Вашата предизборна Прогноза , за пенсионната промяна , бе прилежно изпълнена . Казвайте им периодично какво да правят , че те .......................
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 53 на този фон вие сте с 8 % другарю от БСП
56
0
 
1
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
До Анонимен 48 комунистА Е ИЛИ БО К ЛУК -- ИЛИ ПРОСТО много *** 4ОВЕК който дори не е про4ел капитала А ВЯРВА НА АХ МАЦИ дето му казали комунизма е за хората --То и пехотните мини са за хората ама ...
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хитър Петър не си прав Герб е скапана работа а БСП е МНОГО по скапана работа
54
0
 
3
 
! Отговори
? преди 6 години
Нинова, а ГЕРГОВ? Той как ще ПРОМЕНИ себе си? И винаги е плътно до теб.И той е "реформиран" 1991.Няма промяна в БКП/БСП.
53
3
 
1
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Каква алтернатива е БСП на ГЕРБ? Те са еднакви.
52
0
 
2
 
! Отговори
naco преди 6 години
Но каква ОПОЗИЦИЯ ще бъдете Вие,ДРУГАРКО Нинова,след като още от сега СПРЯХТЕ да говорите за КОРУПЦИЯТА,КОРУПЦИОННИТЕ СДЕЛКИ? От КОГО,или КОЙ Ви УПЛАШИ ДРУГАРКО Нинова? НАРОДЕ????
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много *** народ живее в БГ,ами да ви е честито новото управление,заслужавате си мизерията и всичко....Бойко е прав материала е лош,даже бих добавил ***,неграмотен и т.н.
50
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ГЕРБ спечели с 16% от имащите право да гласуват. Коментарът оставям за Вас.
49
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Нинова обяви червения курс: Опозиция и алтернатива на ГЕРБ ""........................Тази другарка е много амбициозна и това е добре за обществото и демокрациятаЛошото при нея е, че вижда властта като самоцел ... власт заради самата власт е нейния мотив.
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че не е решила пак да станат шумкари и да почнат да нападат мандрите.Е, можеше да реши и да емигрират с феновете си в раша или кндр ...
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 41бсп да внесе предложение да не светят фаровете на автомобилите по цял денабе карай си каручката по къра и не се занимавай с автомобилите
46
8
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
АЗ ЧЕСТЕН КОМУНИСТ---НЕ ПОЗНАВАМ!!!!/...дървено-желязо...СЪЩО../
45
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Що ,...ужааас 42Що е комунист----все е ...МОШЕНИК, КРАДЕЦ И ТЕРОРИСТ!..комуниста /социалиста/ няма нищо общо с това което казваш! комуниста е честен човек, недей да набиваш "истини" за читателите, родени преди 89-а. няма нищо вярно в това!това което описваш е характерно за "партиеца", отдаал се на качването по "стълбата" на смирненски !
44
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какви алтернативи говори тая бе. Нали повсеместно нейните червени олигарси и новобогаташи ограбиха и продължават да ограбват българския народ. Алтернативата е те да бъдат ликвидирани, което няма как да стане.
43
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разминаха се се с кокала, ще чакат жертвата отстрани като хиени
42
8
 
16
 
! Отговори
Що ,...ужааас 42 преди 6 години
При Съргея, Царо , Доганя и другите Позитанци ----да не бехме цъфнали и вързали......?!Що е комунист----все е ...МОШЕНИК, КРАДЕЦ И ТЕРОРИСТ!/...още от 9.09.44г---научиха народа да краде, лъже и дава рушвети../
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
изцепката на ***, че трябвало всички пенсии да се вдигат, окончателно разсеяха всякакви съмнения.на какво отгоре ще се увеличават високите пенсии, при положение, че 2/3 от пенсиите са под 200 лв? Този 600-700 лв пенсия повече ли, трябва да яде, защото някога във времето си имал висока заплата, като "фуражка", а заплатата му е идвала от този, който сега е с 200 лв? От къде на къде ?! че то повечето заплати са по 600-700 лв!грешна и несправедлива е цялата методика за определяне на пенсиите
40
21
 
10
 
! Отговори
УУУУЖАС... преди 6 години
КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИИТЕ СЕ ИЗОМИХ ОТ ТЪПОТИИТЕ КОТО СА НАПИСАНИ ЕТО КАКЪВ *** НАРОД ЖИВЕЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА Е ЧЕСТИТО НЕКА ДА ВИ УПРАВЛЯВА СЕГА БОРИСОВ,КАРАКАЧАНОВ,СИДЕРОВ СИМЕОНОВ И МАРЕШКИ ЩЕ ЦЪФНЕТЕ И ЩЕ ВЪРЖЕТЕ НИЕ ЗАМИНАВАМЕ В ЧУЖБИНА
39
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
бсп да внесе предложение да не светят фаровете на автомобилите по цял дени да се прекрати практиката да се сменя времето в бьлгария 2 пьти в годината