НС готово за 44-тите! Лъснато, спретнато и с червен килим

Най-нетърпеливите депутати заприиждаха още към 8:30 часа
Обновена: 19 апр 2017 09:44 | 19 апр 2017 09:25, Камелия Цветанова
10
НС готово за 44-тите! Лъснато, спретнато и с червен килим
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Фасадата на сградата на Народното събрание е лъсната, червеният килим, по който ще минат официалните лица е опънат, а вратите за новите депутати са широко отворени.

Най-нетърпеливите да започнат работа заприиждаха в парламента още към 8:30 часа.

Всички получаваха още с влизането в сградата временна карта за гласуване, клетвен лист, правилника за работата на Народното събрание, копие от Конституцията, декларация за лични данни и ключе от пощенската кутия, които има всеки депутат за личната си кореспонденция.

Ветераните, за които това не е първи мандат, вече са наясно как ще протече тържественото заседание, а дебютантите, които са точно 121, ще разчитат на опита на съпартийците си.

По традиция първото заседание ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител – този път това е Тома Томов.

Речи ще държат и партийните лидери, по време на които се очаква да определят приоритетите си за мандата.

Очакванията са начело на Народното събрание да застане Димитър Главчев от ГЕРБ. Ще има и петима заместници - по един от всяка парламентарна група.

Тържествената церемония по полагане на клетвата ще започна в 10 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Вносител предложение преди 6 години
В народното събрание да се въведе системата за регистрация с пръстов отпечатък, отпаднала от болниците, а не да се изхвърля като непотребна.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента слушам изказването на прецедателя на ДПС и ще повърна направо, той говори леко трудно български език, още малко на турски ще заприказва, направо съм възмутена, че такива хора са в парламента и ще му плащам 5000лв заплата. Срам и позор!
7
2
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017 г.Пред Парламента!Ти Решаваш!
6
0
 
9
 
! Отговори
Gun преди 6 години
Новото старо.УЖАС
5
9
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Да пожелаем успех на новите народни представители! Дано да бъдат мъдри! Да не се поддават на дребнави изкушения, а да мислят за доброто на цялата държава!Амин!
4
0
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Политиката ни пак ще я...тикат случайни хора,със недоказани и съмнителни професионални умения,събрани по усмотрение на партийните...феодали.Така ще е още стотина години,когато вече ще имаме трето,четвърто поколение потомствени дупетати...политици и резултата за народа ще...положителен от натрупания...интелектуален капитал.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредните мошеници и измамници -помнете какво са ви обещавали в предизборните кампании и гледайте и слушайте как ще се отметнат от обещанията ,как ще заметат под килима честта и достойнството си в името на далаверата и лични ползи .Не им пожелавам нито спорна и успешна работа нито дълъг живот на този парламент!!!!!!!!!!!!!!!
2
3
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
И защо? Те още не са започнали работа.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анатема трижди преди 6 години
Мошеници.Крадци.Господ да ги накаже !!