Цената за скок на всички пенсии – твърде висока за бюджета

А и не било работа на депутатите да прекрояват макрорамката
106
Цената за скок на всички пенсии – твърде висока за бюджета
Снимка: Булфото, архив

БСП поиска индексация на всички пенсии, но според бъдещите управляващи от ГЕРБ едва ли това би било възможно.

Според бившия финансов министър Владислав Горанов, който най-вероятно отново ще поема поста в кабинета "Борисов 3", предложението на левицата за преизчисляване на пенсиите има много висока фискална цена и едва ли тя може да бъде поета.

Още по темата

"Неслучайно по време на цялата предизборна кампания на ГЕРБ се въздържахме от подобни параметрични ангажименти", каза Горанов.

"За нас всички доходи трябва да растат, но съобразно възможностите на икономиката, а не с политически декрети, заяви той. Затова и ще се въздържим да подкрепим подобно предложение", добави той.

Според него подобно предложение предвижда преразглеждане на пенсионния модел, който е дал ясна формула за нарастване на доходите от пенсии, както и промяна на взаимоотношенията между държавния бюджет и бюджета на държавното обществено осигуряване.

"Не може депутат да променя държавния бюджет, инициативата за внасяне и актуализация на държавния бюджет е единствено в прерогативите на Министерския съвет, а не на депутатите", обобщи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали сами пак си ги избрахте.Сега ще търпите да ви дойде акъла/ама едва ли/.
67
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "бай Иван": Ти, бай Иване, си си намерил просто обяснение за всичко. А как си обясняваш това, че обезлюдяването на селата, унищожаването на промишленост, създавана с години, започна тогава, когато започна т.н. преход. В разбойническата приватизация всички партии на прехода имат "достойно" участие. Много е удобно да се прехвърля цялата вина на БСП, а другите какви бяха? Ликвидационните комисии по времето на Филип Димитров, приватизацията на Иван Костов, юпитата на Симеон, те от БКП ли са?
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Р. Овч. до Позитано : Ало Корни, обаждам се от Гърция,...кога ще увеличат пенсията !
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се оправдавайте . Нашата Икономика 10 - та гадина е част от Европейската . Освен това ние много добре знаем защо доходите ни са ненормални .
64
1
 
12
 
! Отговори
бай Иван преди 6 години
А не беше ли твърде висока цената за бюджета кражбата на около 200 млд евра при масовата и касовата приватизации,заменките,изсечената дървесина,кредитните милионери и така нататък? Кога ще има ревизия на прехода? Всички политици са клонинги на престъпната БКП.Най-голямото престъпление на тая банда е обезлюдяването на селата и прокуждането на младите хора в чужбина,поради безпътието в родината си.
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено беше, че няма да има увеличение... и няма как да има, като няма млади хора, да внасят данъци, за да има за пенсиите на старите. Проста математика, но няма кой да си я направи, защото всички са заети да зяпат телевизия и турски сериал.
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия само тоягата ще ги оправи! И камъни, ама повечко!
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ,МИНИСТРИ , СИНДИКАЛИСТИ И ТЕЗИ КОИТО ВИ ИЗБИРАТ .
60
1
 
14
 
! Отговори
а ?АА?А???А????А??? преди 6 години
а сега де как така няма увеличение ами моята заплата нали и тя щеше да става 1600 лева или пак ни излъгахте ............................ ейййййййй пак ли ни излъгахте ве цъцъцъц за сефте !!!!
59
1
 
20
 
! Отговори
парламентарист преди 6 години
Скок само за депутатските заплати -мамка ви
58
0
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Тук все някой се упражняват да обясняват днешното разпределение на държавния бюджет я с Луканов, я с Тодор Живков. Бюджета няма да го разпределя нито Луканов, нито Тодор Живков, а ще го разпределя финансовият министър на ГЕРБ и то според приоритетите на гербаджиите. Затова няма пари за индексация на всички пенсии.
57
0
 
16
 
! Отговори
Благоев преди 6 години
СПРЕТЕ ДА ВНАСЯТЕ ЕДНА ТРЕТА ОТ ПЕНСИОННИТЕ ВНОСКИ В ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ "ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ" И НАХРАНЕТЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ, ВМЕСТО ДА ОСИГУРЯВАТЕ ВИСОК СТАНДАРТ НА ШЕПА,ТАРИКАТИ И ЧИНОВНИЦИ !
56
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протест и оставка! Мизерниците да се махат. Други ще изберем, ако и те са същите и тях ще махнем!
55
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари за пенсии няма, а като увеличавахте билетчета, винетки, ток, парно и т н защо не мислихте, че 1.5 милиона българи няма с какво да си платят измислените увеличения. Коланът има краен брой дупки и българинът го е стегнал до последната. Оттук накъде?
54
14
 
5
 
! Отговори
До 62 Байхейс преди 6 години
Не знам пожарникаря ,но бай Тошо подари на СССР ЦЕЛИЯТ НИ ЗЛАТЕН РЕЗЕРВ защото страната беше пред поредната катастрофа.Документиран е договора и документите.Виж прочети,провери и се изкажи тогава. А акоси някой двайсетина годишен попитай и стари хора.Ние сме видели и преживели това което вие няма как да си го представите
53
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви пари за пенсии бе При соца нямаше пенсионен фонд. Жан Виденов изпразни хазната,временното правителство завари САМО 350 милиона,вие не го ли помните това.Държавата фалираузапочнахме от нула. 4-5 долара беше една пенсия.Малките не знаете но ние много добре помним и знаем какво е ИСТИНСКАТА КАТАСТРОФА. Сега ви ешироко около врата и само плачете,а пенсионерите хвърлят хилядарки,Кулата е задръстена от екскурзианти,кръчмите и магазините са пълни с хора. Видели сте вие нямане,хлапаци такива.
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГсмени си името от БГ на БГПРЕДАТЕЛ ! да си станал и ти военен или полицай за да вземаш пенсия !
51
3
 
19
 
! Отговори
До 43 преди 6 години
Защо завиждаш на военните, да си станал такъв. Приемаха на килограм. Днес плачеш и искаш техните пенсии. Да си станал военен, да живееш в поделения сред войска и простотия, да ходиш по учения по всяко време, да те местят като куфар от поделение на поделение, децата ти да сменяват 5-6 училища, жена ти 5-6 работи ако има, и да не знаеш къде ще живеещ. Служил съм в Звездец. На края на света, духовност нула, среда нула, развитие нула. Защо не си отишъл и сега да се кефиш на висока пенсия? МЪРЗЕЛ.
50
13
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 6 години
Държавата в края на 80те така беше изградила всичко че бай Тошо каза на пленума,,СоциализЪма се оказа едно недоносче,ние ви излъгахме" А П.Младенов след него,,Положението е катастрофално,България е една обрулена държава,един обран бостан" И всичко рухна.Не ни даваха повече заеми защото не можехме да ги погасяваме.Само със Сив не ставаше да търгуваме помежду си /и какво??/,а света отиде напред.не искаха нашите некачествени стоки. И...мораториума на Луканов ни довърши. Само оцет и кибрит в магазин
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до # 56: само,като допълнение - Герб краде,като за последно и от ударното теглене на заеми,на гърб на стадото,за чиито пенсионери вечно няма пари!!!Само за последните 3 години от царуването на тиквун велики,външният заем е скочил двойно,ама великото стадо хабер си няма,какво става на гърба му.В крайна сметка не му е иновен никой на това умряло стадо,а самОто то!Затова *** оскотяло стадо не трябва да се жали,а да се граби докрай!