Цената за скок на всички пенсии – твърде висока за бюджета

А и не било работа на депутатите да прекрояват макрорамката
106
Цената за скок на всички пенсии – твърде висока за бюджета
Снимка: Булфото, архив

БСП поиска индексация на всички пенсии, но според бъдещите управляващи от ГЕРБ едва ли това би било възможно.

Според бившия финансов министър Владислав Горанов, който най-вероятно отново ще поема поста в кабинета "Борисов 3", предложението на левицата за преизчисляване на пенсиите има много висока фискална цена и едва ли тя може да бъде поета.

Още по темата

"Неслучайно по време на цялата предизборна кампания на ГЕРБ се въздържахме от подобни параметрични ангажименти", каза Горанов.

"За нас всички доходи трябва да растат, но съобразно възможностите на икономиката, а не с политически декрети, заяви той. Затова и ще се въздържим да подкрепим подобно предложение", добави той.

Според него подобно предложение предвижда преразглеждане на пенсионния модел, който е дал ясна формула за нарастване на доходите от пенсии, както и промяна на взаимоотношенията между държавния бюджет и бюджета на държавното обществено осигуряване.

"Не може депутат да променя държавния бюджет, инициативата за внасяне и актуализация на държавния бюджет е единствено в прерогативите на Министерския съвет, а не на депутатите", обобщи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
важно е малкото л-*нце Горанов да има да папка по някой друг милион, старците кучета ги яли, мр-ъсни дол-ни гъ-дини са на власт
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парите за пенсии отдавна се окрадоха и продължават. Никое правителство не направи система която да задоволи хората които се пенсионират, на парче се работеше и много хора са недоволни. За съжаление Бащицата на нацията не обича пенсионерите защото му изяждали бюджета и не му гласували. И нищо за тях. Каквото и да се говори, при Станишев се увеличаваха с по 10% на година. Бащицата идва за трети път и да му мислят хората. Глад и мор, лъжи и крадене, обещания на килограм.
46
9
 
4
 
! Отговори
А разум???? преди 6 години
Вместо да се пънете пред клавиатурата за някой и друг лев,вземете учете,образовайте се ,амбицирайте се и си помогнете сами.С това лежане на тюфлека и ,,блъскане по клавиатурата и вие се подготвяте за социална пенсия.Така ще си хленчите цял живот и ще злобеете срещу успелите.А там от дъното никой не ви чува нито му пука за вас ,неудачници с претенции.Някой от вас работи ли,осигурява ли се,стреми ли се към нещо,освен към лаптопа.Явно не ито си личи-едни и същи,бълват едно и също.А след време-олеле
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е...нормално, при ГЕРБ1,2 доходите бяха стабилни=замразени, някой вярва ли че при ГЕРБ3 ще е различно ? а европа...върви напред
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
'начи само безделниците и *** ще се облажат.. верните избиратели на ГРОБ
43
10
 
8
 
! Отговори
До 38 преди 6 години
Малкия,когато окрадоха държавата още 89-90 ти беше ли роден? А ,,баце" го нямаше на хоризонта.Вие слепи ли сте,глухи ли сте или просто сте малолетни бе юнаци невръстни. Държавата се краде 30 години вече и половината изнесоха навън ,ти в ,,баце" си се вторачил.А другарите на оная кака гдето живеят с 2000 лева заплата,а мъжа и кара джип за 150 бона.Живота в България не започва през 2008 година малкия.
42
4
 
8
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Интересно какво ли би отговорил Каракачанов на пенсионер, с 200 лв. пенсия, гласувал за него, заради обещанието за 300 лв. Мога да му подскажа. "Предизборен трик."Каза го един, който вече е никой, но мина по същия път. Политик със чест? Май само Велизар Енчев показа че е такъв.
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе за бюджета не беше ли излишно да се ръсе 50милиона лева за прищевката на БорисовКой ще поеме отговорността -Краля Слънце със сигурност ще се фали за туй как са победили а губеща е държавата
40
1
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
ХехеАко го няма продавача на *** как ще си скриеш .адникаХармонично развитото общество ти е непозната темаНе може всички да сме професори.Ще измрем от глад защото няма да има свинари
39
11
 
6
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
Тия като Томов,Гергов,Гущеров,Добрев,Овчаров и т.н. не разчитат на заплата.И другите ти ,,другари " Божков,Арабаджиев,Банев,Манджуков,Василев и т.н. -също .Ами тия които получиха куфачетата от Луканов-,,назначените милионери? Какво сте впили поглед само в последните 8-9 години.Голямото заграбване ,присвояване и изнасяне стана още преди 27 години.Но за вас комунките има само Костов и Борисов. Аман от тарикати лъжливи и нагли
38
4
 
9
 
! Отговори
naco преди 6 години
ЗАЩО,след като няма ПАРИ в бюджета,НЕ се НАМАЛИ ТАВАНА на пенсиите?! ЗАЩО този ТАВАН не се обвърже с МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ,примерно ТАВАНА да стане ТРИ пъти МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ?! ЗАЩО????
37
1
 
17
 
! Отговори
Защо г-н Борисов? преди 6 години
Господин Борисов, защо наложихте изкуствено създадения таван на пенсиите? Това е грабеж спрямо тези , които редовно са внасяли своите пенсионни вноски и противоречи на европейските закони. От друга страна как очаквате настоящите работещи да си плащат нормалните пенсионни вноски при условие, че няма да получат съответстващите си пенсии. Така изкуствено създавате "сива" икономика. Къде е справедливостта за тези, които десетки години плащаха реалните пенсионни вноски, съответстващи на техните заплати ? Няма я! Докога така ? Рано или късно от Европа ще търсят сметка за това!
36
2
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 40: Преди изборите се питахме не дали ще се спънем трети път на един и същ камък, а на една и съща тиква. Ето, спънахме се за трети път и резултатите вече взеха да се забелязват.
35
2
 
16
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 6 години
Никакво вдигане на пенсии ! Да се прави влог на Малкото Тикве !
34
8
 
9
 
! Отговори
БГ преди 6 години
РЕШЕНИЕ ИМА...НАМАЛЯВАНЕ НА ВОЕННИ И МВР ПЕНСИИТЕ И ПРЕНАСОЧВАНЕ КЪМ НИСКИТЕ ПЕНСИИ С НАЙ НИСАК ПРАГ ДО 300 ЛВ..НЯМА КАК *** ВОЕНЕН КОЙ ЦЯЛ ЖИВОТ Е ЯЛ И ПАРДЯЛ В КАНЦЕЛАРИЯТА МЪКНАЛ ВАКСА И БУТЕРКИ В КЪЩИ ДА ПОЛУЧАВА 0Т 400 ДО 700 ЛВ ПЕНСИЯ...НА КАКВО ОСНОВАНИЕ?
33
1
 
13
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
Никакво вдигане на доходите на бьлгарина,трябва нови лимузина да се купуват.
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип човекът е единственото животно,което се спъва в един и същи камък два пъти.Но специално българинът може да го прави до безкрай.И преди по малко от месец това нещо беше доказано за енти път.А пък специално този камък беше толкова огромен,че чак от космоса се виждаше.Но кой каквото си е надробил,това ще сърба.Боко,Волен,Шкембе войвода и Винкела ще кусат мръвките,а простият робски народ за пореден път ще им куса ония работи.
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
принципа е следният:за да получи една група хора нещо безплатнодруги го губят скъпи пенциимахалата ,нашественици потриват доволнодебело натъпкани стомаси.да сте внимавали са кого гласувате драги пенционери!
30
2
 
19
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
Ами баце да краде по малко бе !
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нищо,за тома томов от парламента нали ще има пенсия плюс заплата - 9 000. и за данаилов,и за всички там пенсионери.