"Газпром" събра Борисов и Трайков на една маса

Обсъдиха становището по делото на ЕК срещу дружеството
20 апр 2017 19:48,
36
"Газпром" събра Борисов и Трайков на една маса
Снимка: архив "Булфото"

Темата за "Газпром" и становището, което България трябва да даде по антимонополното дело на ЕК срещу дружеството, събра на една маса лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Трайчо Трайков от "Нова република".

На разговорите е присъствала и доскорошната енергийна министърка Теменужка Петкова.

Тя съобщи, че крайният срок за подаване на становището на България е краят на април и призова служебното правителство да предприеме действия по удължаване на този срок.

Още по темата

"Смятаме, че трябва да бъдат предприети бързи и спешни действия по отношение на обсъждане на възможността за удължаване на срока за предоставяне на становището", каза Петкова, цитирана от "Фокус".

Според нея това ще даде възможност да се консолидират усилията в България, така че да се подготви становище, което в максимална степен да защитава интересите на страната.

"От ГЕРБ изразяваме готовност да участваме в подготовка и обсъждането на такова становище, за да постигнем ефекта, който смятаме, че ще бъде най-добър за страната", каза още Петкова и допълни, че това включва и обсъждането на въпроса за формулата за определяне на цената на природния газ.

Срещата е била по инициатива на "Нова република". От партията са отправили покани за разговори с всички формации в парламента, а ГЕРБ се отзовали бързо и първи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До св.св.Маркс и Енгелс И как ще защитят интересите на България . Дебелогъско вече ги защити с ТУРСКИ ПОТОК , АЕЦ-АК КОЮ. Сега ще събира гласувалите за ГРОБ и ще пърд..ат в ,,ХЪБ,,а белким го напълнат с газ .
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32 ТОВА ГО РЕКЛАМИРАШ ОТ ГОДИНИ ...ТАНКЕРИ ..ПОРЪЧКА .... тО ШИСТОВАТА МАНТРА СЕ СРИНА ОТ 2-3 ГОДИНИ ,АМА НЕЙСЕ ,МАНТРИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ
24
7
 
1
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 6 години
За боко е ясно, ама за това очилатото, кой ви плаща да ни занимавате ежедневно с него?
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30"Какъв Газпром бе, Путин я дава скъпо газта, ние чакаме танкера с евтина шистова газ от братска Америка!"На теб все още ти се струва янлъш тая работа, но САЩ са поръчали на работника си Китай 80 мега газови танкера с обем от 300 хиляди куб.м. втечнен газ всеки един. Първите 8 танкера ги получават през септември тая година. Един куб. втечнен газ се равнява на 614 кубика газ в нормално състояние. Сметките ги оставям на теб колко газ може да се пренесе с тази флотилия.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Газпром" събра Борисов и Трайков на една масаИмам големи съмнения, че боко е вдянал какво трябва да се прави. Сигурно накрая пак ще излезе с номера, дайте да не дразним Путин и да продължим да си мъкнем скъпия руски газов хомот.
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв Газпром бе, Путин я дава скъпо газта, ние чакаме танкера с евтина шистова газ от братска Америка!
20
1
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
От конструктивните усилия на новия и служебния кабинет, бившите компетентни лица-Т.Петкова и Т.Трайков и техния положителен дух за сътрудничество, ще има условия за успех и справедливост! Господ да ВИ помага за успех и благоденствие на РБългария в ЕС!
19
0
 
8
 
! Отговори
Yoan преди 6 години
Я да видим кой ще тури ръка на доставките за газ? Нещо "Евразийско" изглежда има в схемата!
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво стана с находищата от газ в Черно море, кога започва Бойко разработката на газовите находища в Черно море, кога ставаме Кувейт на Балканите?
17
7
 
7
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Щом смятате че Трайков и Борисов няма да защитят българските интереси пред Газпром,дайте да възложим тая работа на Р.Овч и Пеевски.Те поне са с вече доказани качества...
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо на снимките около Ху Бан-Кя-нин винаги има негови съратници?За да имаме визуална представа как изглежда част от българския национален отбор демок-рет-енски и демок-рат-унски " ***-или"!
15
4
 
11
 
! Отговори
Брюксел преди 6 години
За ТЕЦ 1 и 3 е имало среща в Брюксел, на която е изказано мнение, че задължителното изкупуване е държавна помощ. Кой удължи концесиите на ТЕЦ 1 и 3 с 50 г. - ББ. Кой продаде държавен дял 33% от тока - ББ. Кой спря "Белене" и Южен поток - ББ. На кого е Топлофикация - ГЕРБ - община.Кой е сключил концесия за Софийска вода - Общината - купуват по 4 ст., а продават по 2 лева, плащаме загуби 50%. Да не забравяме 70 000 евро консултантски услуги за Трайков - АЕЦ. Готви се поредната далавела за ЧЕЗ.
14
1
 
4
 
! Отговори
НЕМА ПРОБЛЕМ! преди 6 години
ГАЗА ...ако не е от Русия ---- ще е от Турция!Ердо , нема да си забрави роднините у България , като стане студено!От догодина , започват и сондажите в Кипър!
13
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЯСНО МИ Е ЩОМ ГАЗПРОМ ГИ Е СЪБРАЛ НА ЕДНА МАСА. РЕЗУЛТАТА Е , ЗДРАВИТЕ ЯЙЦА ПРИ ЧУКАНЕТО СА НА ГАЗПРОМ.КАКТО СЕ КАЗВА. НИКДЕ КРОМЕ КАКТО МОСКОВПРОМЕ.ЗА ЕС остава чукнато яйце. ТАКА ГО ДОКАРВАТ НАШТЕ "ПАТРИОТИ"
12
8
 
16
 
! Отговори
руску преди 6 години
До байхейсПредоговарянето на условията с Газпром е благодарение на западните ни приятели, а руснаците си ни дерат от край време и не само с цената на газа.
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червеният Дебелогъзко да прави ,,Хъба ,,и всички Червини гербаци да ходят да пър ...дят в него и да го пълнят с газ .
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 11: "БГ санирането ще ти спести около 1,5% до 2% . Това дето си написал са пълни смешки."Добре санирано жилище спестява минимум 25% разход за отопление - твърдя го от собствен опит. Какъв е % на газ за отопление в БГ е друг въпрос.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..."Газпром" събра Борисов и Трайков на една маса...Там ФСБ (КГБ) им е показало "от къде духа вятъра" и "къде кукурига петела"!Парите, братя българи, трябва да се връщат, и то с лихвите!Който е платил изборите сега си иска "неговото"!А бедните ... да го д..ат!
8
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Газпром" - дългата ръка на Кремъл !
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че служебното правителство е на път да проспи това становище (а може би умишлено да го саботира) ще е най-големият му провал! Грандиозен гаф, от който ще си патим още дълги години!