Борисов поиска министър от БСП, Нинова нервно: Отказвам!

Лидерът на ГЕРБ искал Деница Златева да остане в следващия кабинет
21 апр 2017 14:37,
152
Борисов поиска министър от БСП, Нинова нервно: Отказвам!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ и номиниран за следващ премиер Бойко Борисов е поискал от БСП министър за кабинета си. Шефката на социалистите Корнелия Нинова обаче е отказала. 

"Получих обаждане от Бойко Борисов Деница Златева да остане в следващото правителството. Отазах участието на Деница Златева в кабинета", каза соцлидерката.

Още по темата

Тя обяви това по време на дебатите по изслушването на премиера Огнян Герджиков за уволненията и назначенията на служебното правителство. По време на тях министър-председателят бе провокиран отляво и отдясно да обяви с кой от партийните лидери е по-близък. 

Соцдепутатката Елена Йончева попита служебния премиер какво е пишело в SMS-а, който получил от Бойко Борисов преди да уволни Иван Гарелов като свой съветник, а също и колко пъти е говорил с лидера на ГЕРБ.

Герджиков отказа да коменира повече съобщението, а за разговорите с Борисов каза, че не са били много и били само след изборите. 

"Трябва да изразя съжаление, но с Корнелия Нинова не съм провел нито един разговор. Няма как след непроведени разговори да има уволнения и назначения", отвърна той пък на въпрос на Патритотите за разговори със соцлидерката и произтекли кадрови промени след това. 

"Върху мен натиск не е оказван - нито за уволнения, нито за назначения, нито отляво, нито отдясно и център", каза още служебният премиер. 

"Четвърти месец обясняваме, че нито Конституцията, нито законите позволяват на партия да се меси в работата на служебно правителство", коментира Корнелия Нинова упреците на ГЕРБ, че служебният кабинет е обслужвал интересите на социалистите. 

Тя благодари на Герджиков, че е бил коректен да каже, че никога не са се виждали. 

"Аз не съм Бойко Борисов, аз нито със SMS-и, нито със срещи и обаждания не бих си позволила намеса в служебен кабинет, на който Конституцията е отредила определени функции", каза още Нинова. 

Тя обаче призна, че БСП е участвала в служебното правителство с Деница Златева и обяви поканата на Борисов към нея за признание, че то е било успешно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
то от професионална работа бре професионално изкривяване му казвам
94
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
няма затова оня с любовницата ми върша из нета неска и ония във виваком с оная изписаната спят
93
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
то от импорт еспорта и мацките на вилата и в двете три кафета затова е слободясал
92
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
слушането е голяма работа от слушане да не иде да хване мотиката там зор данъци нее платил никога сигорно карал е на безмитна зона
91
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
поръчков претендент не мисли слуша ти пък ба да е жив и здрав
90
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
сигорно затова правите това което не трябва ама има една приказка господ гледа а на тая слушака му пожелавам успех като на предната щото знае къде се работи
89
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
нали реват се няма култовите фирми почнаха с резервациите ми да ви имам нямането хотели лище строим
88
6
 
5
 
! Отговори
лаком гъг преди 7 години
Избори до дупка налейте още рубли и вдигнете газта до фалшивата победа, както може само бкп.
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До края на годината ви давам мандат
86
6
 
5
 
! Отговори
протест? преди 7 години
Този протест :Aнонименпреди 1 часНационален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България04.05.2017г.Ти решавашми се струва организиран от БКП/БСП с хора от типа Петното, Мишо шамара и под., а и Сл.Трифонов и под.Обединяващото е "всички са маскари"( така провалиха Иван Костов и демократичните сили)А и хора, които пишат с грешки в СЕРИОЗНА обява...?безобразие-ед.ч. А в мн.ч.???;-))
85
10
 
17
 
! Отговори
Калчев преди 7 години
Корнелио, не ставаш за политиката моето момиче. Просто си неспособна и не ги разбираш нещата!
84
8
 
8
 
! Отговори
ХА, ХА , ХА преди 7 години
КОГАТО ВОЕННИТЕ СА БИЛИ НА УЧЕНИЕ ИЛИ ВОЙНА, ТИ СИ БИЛ ДО МИРИЗЛИВАТА П.... НА МАЙКА СИ ИЛИ ЖЕНА СИ. КОЛКОТО ДО АКЪЛА- ЩОМ СИ ПРИВЪРЖЕНИК НА МУТРИ И АЛЧНИ НЕГРАМОТНИЦИ И ДА ТИ ДАВАТ АКЪЛ, МОЗЪКЪТ ТИ НЕ ГО ПРИЕМА.
83
12
 
10
 
! Отговори
до 104 преди 7 години
Корнелия Нинова.от същата партия на севернокорейците и Путин
82
8
 
11
 
! Отговори
До ? преди 7 години
Кой е диктаторът, въпросче? Мисля, на югоизток от нас един султан взе че поздрави българския диктатор, че бил спечелил изборите. Пирова победа и за двамата.
81
14
 
18
 
! Отговори
gadev преди 7 години
другарки и другари, изборите минаха, премиерът за следващите 4 години се казва Бойко Борисов. Не се напъвайте по форумите - на който не му изнася прав му път, в Масква и Сибир Бойко го няма, може да се наслаждавате на вашия любимец ***
80
10
 
8
 
! Отговори
? преди 7 години
А Деница Златева СЪГЛАСНА ли е като севернокорейка един диктатор да определя какво да бъде бъдещето й??? "Води ме, Партийо любима.."Много жалко в 21 век. В демократична РБългария в ЕС.
79
18
 
14
 
! Отговори
Избирател преди 7 години
Браво Нинова, не съм привърженик на БСП, но все повече ми харесваш. Не може Бойко просто да те купи, ни с подхвърлен министерски пост за БСП, ни с предложението да оглавиш Парламента. Достойнството не се купува с постове. А Валери Симеонов и Волен Сидеров твърде лесно се продадоха, това е лебедовата им песен в политиката. Обединени властолюбци!
78
8
 
14
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До Aнонимен-94Пак ще попитам:кой организира този протест?Ако го организират безобразниците от БСП какво да правя там?
77
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко е велик политик и държавник
76
12
 
17
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017г. Ти решаваш!