Борисов поиска министър от БСП, Нинова нервно: Отказвам!

Лидерът на ГЕРБ искал Деница Златева да остане в следващия кабинет
21 апр 2017 14:37,
152
Борисов поиска министър от БСП, Нинова нервно: Отказвам!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ и номиниран за следващ премиер Бойко Борисов е поискал от БСП министър за кабинета си. Шефката на социалистите Корнелия Нинова обаче е отказала. 

"Получих обаждане от Бойко Борисов Деница Златева да остане в следващото правителството. Отазах участието на Деница Златева в кабинета", каза соцлидерката.

Още по темата

Тя обяви това по време на дебатите по изслушването на премиера Огнян Герджиков за уволненията и назначенията на служебното правителство. По време на тях министър-председателят бе провокиран отляво и отдясно да обяви с кой от партийните лидери е по-близък. 

Соцдепутатката Елена Йончева попита служебния премиер какво е пишело в SMS-а, който получил от Бойко Борисов преди да уволни Иван Гарелов като свой съветник, а също и колко пъти е говорил с лидера на ГЕРБ.

Герджиков отказа да коменира повече съобщението, а за разговорите с Борисов каза, че не са били много и били само след изборите. 

"Трябва да изразя съжаление, но с Корнелия Нинова не съм провел нито един разговор. Няма как след непроведени разговори да има уволнения и назначения", отвърна той пък на въпрос на Патритотите за разговори със соцлидерката и произтекли кадрови промени след това. 

"Върху мен натиск не е оказван - нито за уволнения, нито за назначения, нито отляво, нито отдясно и център", каза още служебният премиер. 

"Четвърти месец обясняваме, че нито Конституцията, нито законите позволяват на партия да се меси в работата на служебно правителство", коментира Корнелия Нинова упреците на ГЕРБ, че служебният кабинет е обслужвал интересите на социалистите. 

Тя благодари на Герджиков, че е бил коректен да каже, че никога не са се виждали. 

"Аз не съм Бойко Борисов, аз нито със SMS-и, нито със срещи и обаждания не бих си позволила намеса в служебен кабинет, на който Конституцията е отредила определени функции", каза още Нинова. 

Тя обаче призна, че БСП е участвала в служебното правителство с Деница Златева и обяви поканата на Борисов към нея за признание, че то е било успешно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
9
 
5
 
! Отговори
архитект преди 7 години
Разбира се че Г-жа..хммм другарката Нинова не е Бойко Борисов,тя просто е 1 истинска българка капиталистка..на 28 години да придобиеш Техноимпекс..и още нещо са доказателство за това.Спете спокойно деца...
54
1
 
13
 
! Отговори
Китов преди 7 години
Българи, пием вода с уран; прокурори рекетират гражданите ни в стил мутри от 90-те години; основните ни медии, които четем са жълто-кафяви пасквили; нагли мутри си разпределят парите ни по измислени "обществени" поръчки и си купуват вили и джипове, докато ние едва си плащаме сметките. И си мълчим и гласуваме за Бойко и Корнелия и някакви други измислени герои. Халал да ни е в блатото, в което живеем. Докога ще търпим?
53
3
 
2
 
! Отговори
хм...до Калоян преди 7 години
Немислите ли , че могат да се оприличат вождовете на двете големи партии по мн. показатели .Най - отчетлив е култа в който се издигат и " ръководене" на принципа на единоначалието.Не намирам различия м/ у двамата , а вие ?
52
6
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Калоян": Нито едното е грешка, нито другото.1. На Бойко нещата трябва да му се казват ясно, за да не се прави на банкянски хитрец.2. След изборите имаше заседание на ръководния орган на БСП и беше взето решение, че БСП ще бъде опозиция и алтернатива на ГЕРБ, така че зад отговора на Нинова стои решение на БСП, а не само нейно собствено.
51
10
 
6
 
! Отговори
ист преди 7 години
Калояне,това че Нинова вреди на партията не е лошо. Тя е троянският кон на СДС в БСП, и ще разцепи столетницата. Вече е започнала и има успех. Никаква оставка.
50
11
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
няма ли кой да я налюби тая девойка да се кротне малко
49
5
 
13
 
! Отговори
Една преди 7 години
Не забелязах Нинова да е нервна. По-скоро Бойко е намръщен. Единствено Цветанов, Валери Симеонов и няколко герберки се подсмихват неуместно, защото са доволни, че пак са на власт. Но Бойко май е помъдрял и вижда, че всичко е на ръба, един гаф.... и хората ще скочат. Пирова победа е тая и не се знае нито докога, нито как.
48
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Борис си има Дянков Горанов и достатъчно хора.
47
11
 
6
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Корнелия нинова направи 2 големи грешки с това изказване: 1. Изложи Бойко Борисов пред всички, показвайки, че той няма подходящи хора за да състави новото правителство и по този начин настрои срещу себе си всички и без това враждебни към БСП структури. 2. Корнелия се показа пред партията си, че е негодна за лидер и командва еднолично в БСП без да мисли като държавник, все едно БСП си е нейна собственост. Корнелия трябва да бъде махната от ръководството на БСП, тя вреди на пратията.
46
12
 
4
 
! Отговори
найден преди 7 години
Тази нервната много си е повярвала , от толкова нерви ще и изстине стола !
45
5
 
0
 
! Отговори
Плавник преди 7 години
Корнелия много енергично размята Конституцията, но за тези с малко повече акъл, т.е. избирателите на повечето други партии, е ясно, че в Конституцията не пише кой къде може да се "меси". Конституцията дава права на служебното правителство каквито на всяко редовно правителство с много малки изключения, поради липсата на Народно Събрание.
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е те БСП и ГЕРБ са едно , нормално да си разменят кадри, зад кулисно
43
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винету да не дава никакви постове на БСП.
42
3
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Някой преди изборите предлагаше психотест за депутатите. Мисля, че, след последните предложения на Бойко към БСП, наистина такъв тест не е излишен.До "Българка": Каква е ползата наистина да има управляващи и опозиция. Всички в една партия и да управляват заедно, тъкмо няма никой да им се бърка. В Северна Корея, при другаря Ким Чен Ун сигурно е така и народа просперира.
41
8
 
10
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Борисов е най-едрия купувач , на гласове , на депутати и на цели партии , които ползува за патерици в тая държава, НО.....всички не можеш да купиш! Рано или късно , някой ще те срита и ще ти отнеме властта !Явно това ще е Нинова, на която Борисов непрекъснато се мазни и и предлага постове !Борисов стига интриги , а внеси една свястна Програма за ускорено развитие на страната , стига си се фукал с достиженията на бизнеса и фермерите , направи нещо и за тях и за народа .....даа , пожарникар е ...
40
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Данчо Пръча ,Митьо Очите и Златко Баретата може да оправат БГ.Перата и Динко също са стабилни.Петното също.Те са обиграни и знаят как да действат за стабилна и проспериращаБългария.
39
10
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
А Мая Манолова е доволна от сегашната си служба любезно настанена там от другаря Борисов,даже смята ,че е създадена за нея.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съученичка и състудентка е на Горавнов и Московски и ще остане безработна.
37
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички с Тиквата трябва да се явят първо на конкурсни изпити, но доста по-трудни от кандидат-студентските за пожарната, и тогава ако издържат може за да се види колко са годни.
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Златева е от престижната свищовска академия на науките.