Договорката между ГЕРБ и ОП за пенсиите – пазарлък!

Гьоков от БСП настоя за вдигане на парите на всички възрастни
21 апр 2017 21:42,
46

Договорката между ГЕРБ и Обединените патриоти за увеличение на минималната пенсия първо на 180 лв., а на по-късен етап на 200 лв. е "плод на пазарлък". Това каза депутатът от БСП Георги Гьоков пред Bulgaria ON AIR.

"Аз не знам на какви анализи почива тази цифра от 180 лв. Тя е плод на пазарлък. Досега не е предложен разчет или анализ", коментира той.

Още по темата

Вчера "БСП за България" внесе предложение за промени в Кодекса за социално осигуряване, с което иска преизчисляване на всички пенсии от юли месец съобразно средноосигурителния доход за 2013 г.

"Нашето предложение е необходимо, защото огромна маса от българските граждани са с доходи на границата на физическото оцеляване", заяви Георги Гьоков.

Според бившия и предполагаем бъдещ министър на финансите Владислав Горанов предложението има висока фискална цена и тя не може да бъде поета. Той каза вчера, че преизчисляването на всички пенсии не е в правомощията на народните представители, защото там вече става дума за актуализация на бюджета, което е работа на Министерския съвет.

"Дебатът по темата ще се проведе в Народното събрание, когато нашият законопроект бъде внесен. Абсолютно смятам, че всеки народен представител има правомощията и възможността да поема законодателна инициатива", отговори му задочно Гьоков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенко,сегашния военен м-р на отбраната е генерал,интелигентен,говори разумно и точно,Каракачанов не може да му стъпи на малкия пръст.За тази длъжност трябва военна подготовка,а не *** и пульо,понеже са се докопали до властта.
29
0
 
1
 
! Отговори
пенко преди 6 години
"3-4-5 министерснва за патриотите !!!" СЧИТАМ ,ЧЕ Е РАВНОСИЛНО НА ИЗРАЗА : " Шака-рака !"; "Дай *** !!!" и др. такива. Решението /в името на народа / е следното : " НИЕ ПРЕДЛАТАМЕ ЗА МИНИСТЪР НА ... ..ЕДИ КОЙ СИ, А НИЕ .......СИ !!!" Избира се най -добрия ,най качествения и квалифициран!!!! КАК ВИЖДАТЕ РАЗЛИКАТА М/У САГАШНИЯ СЛ.МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА И ДОБРИЯ ПОЛИТИК КАРАКАЧАНОВ??? ПОЛИТИКАТА Е ЕДИНСТВЕННО ВЪВ ФИНАНСИТЕ !!!!
28
0
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 6 години
Национален протест-добре.Но за какво по-точно?За безобразията въобще е много общо и не води до резултат.Има много неща за които да се протестира,но трябва да се конкретизират.Например-повишението на цените на газа-от там на тока,парното,водата.Или заплати и пенсии.Или строежи,огради,обществени поръчки за милиони,които пълнят джобовете на политиците.Темите са много,но трябва да се конкретизират,а не юруш за всичко наведнъж.Така не се прави.
27
0
 
3
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
33, има проблем с това обещание след 4г. Тиквата никога не е стоял до края на мандата.
26
0
 
1
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България Да пратим измамниците където им е мястото! 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ!
25
1
 
1
 
! Отговори
НЕ ги е срама преди 6 години
Тиминужката Питкова и БОрисоglu пуснаха БОгу Манчевия да оформи сички фалшиви документчета да поръча риакторчета/без да има даже проект / и да ни включат за ограбване на поне 10 000 000 000 euro от арменската мафийка без да барат оня гьол край Ореш /кинто димум/Сега палтили частично направо два реактора за индия догодина ке има да ги доплащат
24
0
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 18 Не бързай, Борисов обеща 1 500 лв. заплата ,ама след 4 г. и то ако още са на влас и икономиката позволява.
23
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До Вече писах Няма сила която да накара ц....е да работят.А и какво мога да работят? Нищо.Който е наел ц....н да му свърши нещо е изпищял.Никой не маже да се справи с тях и с кучетата.Въдят се еднакво бързо.
22
3
 
7
 
! Отговори
x преди 6 години
И ДА МАХНАТ ТАВАНА ПАРАГРАФ 6 ОТ ПЗР НА КСО-НЕ СЪМ ПЕНСИОНЕН ФОНД ДА ИЗДЪРЖАМ НАЙ-МАЛКО ДВАМА ПЕНСИОНЕРИ С ТОВА КОЕТО МИ СЕ ПОЛАГА, НО НЕ МИ СЕ ДАВА.ОСВЕН ТОВА ВНАСЯМ И ДАНЪЦИ КАТО ПЕНСИОНЕР-ДДС И АКЦИЗ В БЮДЖЕТА А ОТ ТАМ ИДВАТ 65% ОТ ПЕНСИИТЕ.ДВОЙНО ПОДДЪРЖАМ НОИ,КАКТО СЪМ ПОСОЧИЛ ПО-ГОРЕ.
21
2
 
8
 
! Отговори
марко корлеоне преди 6 години
На избори - гласувайте бе хора !!!!
20
1
 
25
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Пенсиите са на това положение,защото крадливите ни политици окрадоха Сребърния фонд,от където се плащаха пенсиите и сега чакат да капне нещо от работещите,за да го дадат на пенсионерите. Тези политици,Ал. Константинов с право ги е нарекъл маскари,но те не са само маскари,а и крадци,крадат всичко,от което може да се открадне,от строежа на оградата по границата с Турция,от магистрали,от саниране,от здравеопазване и от какво ли не...
19
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОЧЕВИДНО ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ Е НЕСПОСОБЕН ДА ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ.
18
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спирате "санирането" и повсеместното крадене на всички нива , европроектите по предназначение - Спрете се бре ! За какво са ви всичките тези греховни пари ? Навсякъде по света се краде,ама с мярка !
17
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук съм съгласен с БСП. Пенсиите на работилите българи трябва да се вдигнат. Сега те са безобразно ниски. Междувременно трябва да се въведът строги мерки за пресичане на всички действия които водят до неправомерно източване на пенсионната каса.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Siderov na li si mashkar izlez pokaji se
15
1
 
10
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
А бе ти най-после ще напишеш ли КОЙ организира този протест?Толкова пъти те питахме! Мълчиш по този въпрос. Защо?!
14
1
 
44
 
! Отговори
За геноцида преди 6 години
Ниските пенсии са пагубни несамо за хората от третата възраст.Повечето пенсионери имат деца, които вече са семейни.Не можеш да оставиш родителите си да мизерстват,особено ако е сред живите е вече само единият от тях.За овдовял пенсионер животът е много по-труден.И късаш от доходите на собственото си семейство, за да не гладува ***, да има животоподдържащи лекарства и да плаща парното, пуснато поне в едната стая.Изпълнявайки синовния си дълг, не всеки българин може да си позволи второ дете
13
4
 
18
 
! Отговори
12345............ преди 6 години
В повечето случаи учениците изпреварват учителите си. Бъдещият финансов министър е добър ученик на един бивш финасов министър, от който народа се отърва с удовлетворение.
12
1
 
26
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Хамелеони много, Време е да Изринем ***! 04.05.2017 г. - Ти Решаваш!
11
1
 
11
 
! Отговори
той преди 6 години
Опг