ГЕРБ обвини Герджиков в саботаж. Връща му: Ревизия!

Масовата подмяна на кадри разгневи партията на Борисов
21 апр 2017 14:30,
66

 

ГЕРБ обвини служебния премиер Огнян Герджиков и министрите му в саботаж на следващото правителство заради масовата подмяна на кадри. Три месеца след като Герджиков пое властта и направи ревизия на кабинета на Борисов, новите-стари управляващи обявиха, че те също ще ревизират - назначенията на служебното правителство. 

Почти два часа депутатите препитваха Герджиков за уволненията и новите кадри, направени от екипа му. Служебният премиер изчете дълъг списък с рокадите, но времето не му стигна да обяви всички. В списъка фигурираха 22 областни управители, 27 зам.-областни управители, бордове на болници, ръководства на агенции, на държавни предприятия... 

"Създали сте условия за саботаж на следващия кабинет. За три месеца сте направили толкова уволнения, колкото нито един друг премиер не го е направил", обобщи чутото шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Още по темата

Той попита какво отношение има към провеждането на изборите, каквато е основната задача на служебния кабинет, смяната на членове на бордове и агенции. 

"Кой е разпореждал на тези министри да уволняват? Някой трябва да каже кой поема политическата отговорност. С министрите си искате да ни отклоните от единствения европейски път, което беше теза и на БСП", каза Цветанов. 

Той обвини служебното правителство, че е обслужвало БСП и обяви, че колкото по-бързо бъде сменен кабинетът, толкова по-добре. 

"Ще направим ревизия на тези назначения, за да възтържествува справедливостта", зарече се Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
19
 
! Отговори
кога преди 7 години
НАП, прокуратура, боркор, сметната и още 100 комисии трябваше вече да приключат с ревизиите а те още не са почнали.
18
14
 
20
 
! Отговори
Б.Б. преди 7 години
"Жалко че Герджиков и е успя да разчисти всичките герберастки крадци."Доста глупаво постъпи Герджиков, че назначи свои крадци. Сега ние ще си върнем нашите крадци!
17
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За ГЕРБ е по-добре нови мажоритарни избори и ще вземат 130 дупетати както казаха от Банкя.
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам предложение към новия парламент, да се забрани уволняване и освобождаване на ръководни служители в обществения сектор. Ако не си върши работата или е корумпиран и т.н. - съд и затвор! А ако иска да напусне поне 6 месечно предизвестие - държавата е инвестирала в създаването на този кадър. По този начин всички некадърни ще се откажат, а партиите по-трудно ще назначават партийни кадри.
15
14
 
5
 
! Отговори
Гербаджий преди 7 години
"Нали вие гербажий го избрахте за служебен премиер."Ний гербаджий го харесахме, но вий комунделий ни изпреварихте!
14
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЪД за СДС,БСП,ДСБ,НДСВ,ГРОБ,ДСП .Всички са да отидат на топло.
13
5
 
49
 
! Отговори
йгдфхгио; преди 7 години
Цветанов и справедливост... СМЯХ В ЗАЛАТА!!! Къде е справедливостта за имотите ти, колко бяха 6 апартамента и голяма къща с дувар и камери и какво ли не.. ?! Къде е справедливостта за полицейщината по твое време, за която няма месец някой да не е осъдил държавата в Страсбург! Къде е справедливостта за съсипания среден и дребен бизнес.. къде е справедливостта за сенираните панелки на 3-4 пъти по високи цени.. ехооо радетелят за справедливост.. мога да пиша цял ден за вашата справедливост! ГНТ
12
7
 
35
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Намерил кой да му търси кусури на Герджика -Цв.Цв.Тоя сам еди пирон не може да...забие,ако Тиквата не му държи...ръката.
11
0
 
13
 
! Отговори
Нинова и Б.Б. преди 7 години
"Питам може ли поне веднъж да не се заменят едни крадци с други ами по изключение да са честни хора?" Сред нас няма такива! Откъде да ти ги вземем!?
10
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦЦ, върни апартаментите дето ги взе без пари!
9
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали вие гербажий го избрахте за служебен премиер.Какво се правите на интересни,той си беше ваш послушник.Какви са тези постановки.
8
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ревизията на Герджиков бе пълна порнография. ГЕРБ също такава ли ще направят?
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4И какво направи сложи бесепарски крадци на тяхно място. Питам може ли поне веднъж да не се заменят едни крадци с други ами по изключение да са честни хора?
6
5
 
17
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 6 анонименНе че нещо ,ама внимавай какво пожелаваш ,че като гледам в ГЕРБ бъка от кадри на БКП начело с тиквата да не говорим за плевела ,стрина ти Цецка и т.н.
5
7
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Надя Николова е долна *** на ГЕРБ.
4
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руските нaвлеци " кaдри" нa Бкп/ бсп под ножa и после СЪД!
3
2
 
28
 
! Отговори
Македонски преди 7 години
То пък едни кадри- меринджеи и калинки!Градация- некомпетентен,по-некомпетентен,най-некомпетентен,гербер.Само искат да лапат!
2
0
 
16
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Както винаги нищо ново всеки следващ мете няма червени, сини, жълти или гербави проблема е, че после го забравят.
1
2
 
41
 
! Отговори
да не забравяме преди 7 години
Цветанов иска да възтържествува справедливостта ... ами то и хората искат да възтържествува, ама Цветанов по втория начин се отърва от съдебната система