ГЕРБ обвини Герджиков в саботаж. Връща му: Ревизия!

Масовата подмяна на кадри разгневи партията на Борисов
21 апр 2017 14:30,
66

 

ГЕРБ обвини служебния премиер Огнян Герджиков и министрите му в саботаж на следващото правителство заради масовата подмяна на кадри. Три месеца след като Герджиков пое властта и направи ревизия на кабинета на Борисов, новите-стари управляващи обявиха, че те също ще ревизират - назначенията на служебното правителство. 

Почти два часа депутатите препитваха Герджиков за уволненията и новите кадри, направени от екипа му. Служебният премиер изчете дълъг списък с рокадите, но времето не му стигна да обяви всички. В списъка фигурираха 22 областни управители, 27 зам.-областни управители, бордове на болници, ръководства на агенции, на държавни предприятия... 

"Създали сте условия за саботаж на следващия кабинет. За три месеца сте направили толкова уволнения, колкото нито един друг премиер не го е направил", обобщи чутото шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Още по темата

Той попита какво отношение има към провеждането на изборите, каквато е основната задача на служебния кабинет, смяната на членове на бордове и агенции. 

"Кой е разпореждал на тези министри да уволняват? Някой трябва да каже кой поема политическата отговорност. С министрите си искате да ни отклоните от единствения европейски път, което беше теза и на БСП", каза Цветанов. 

Той обвини служебното правителство, че е обслужвало БСП и обяви, че колкото по-бързо бъде сменен кабинетът, толкова по-добре. 

"Ще направим ревизия на тези назначения, за да възтържествува справедливостта", зарече се Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари