Политолог: 4 министерства за Патриотите – логично!

Коалицията ще функционира гладко, поради липса на драматични различия
23
Политолог: 4 министерства за Патриотите – логично!
Снимка: Bulgaria ON AIR

4 министерства за Обединените патриоти е напълно логично разпределение. Много важно е не само кой ще оглави министерствата, но и как ще се разпределят комисиите в парламента, коментира политологът Димитър Димитров.

По думите му в коалиционното споразумение между ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще се появят параметрите на това как ще се взимат важни решения и как ще се развият коалиционните отношения.

"Колкото и важно да е кой ще бъде министърът, в голяма степен е и много важно кой ще оглави ресорната комисия в Народното събрание, тъй като, ако се появят проблеми във функционирането на коалицията, те най-напред ще се появят в Народното събрание. Най-вероятно ще има някакъв формат на парламентарен надзор или контрол, парламентарно проследяване на подготовката за нашето председателство и на самото председателство на България на ЕС. След като много вероятно вицепремиер ще се заеме с тази работа в Министерския съвет, то на опозицията да бъде дадено не само символично и материално оглавяването на подобна комисия, ако такава бъде създадена, тъй като има голяма степен на съгласие", каза още Димитров пред "Фокус".

Той допълни, че ГЕРБ и БСП са изразили мнение, че това е важен национален приоритет и той е общ.

Димитър Димитров каза още, че може да се очаква по-гладко функционирането на коалицията, тъй като липсват теми, по които да има драматични различия.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
дост преди 4 години
другия път за дост некое министерство.примерно правосъдие да натикаме патриотите у зандану...
15
0
 
3
 
! Отговори
Aнонимен преди 4 години
Хамелеони много, Време е да Изринем ***! 04.05.2017 г. - Ти Решаваш!
14
0
 
5
 
! Отговори
Aнонимен преди 4 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България
04.05.2017г.
Ти решаваш!
13
2
 
5
 
! Отговори
ВЪН ВЪН ВЪН преди 4 години
ВЪН ВЪН ВЪН Псевдопатриотите-фашистите ***-фашисти които денонощно насаждат етническа злоба и омраза в Българското общество....на ПсевдоПатриотичните лидери да се снеме имунитета и на съд и затвор за терористичните действия на границата срещу мирните и трудолюбиви изселници......Г-н ЦАЦАРОВ вие сте на ход
12
0
 
8
 
! Отговори
Оруел преди 4 години
Сидер Ага е решил да кешира като за последно щото това му беше!
11
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Владислав Горанов беше казал, че според простата аритметика министерските кресла за патриотите излизат точно, четири. Изглежда и този политолог смята по същия начин. Нама лошо - аритметиката е точна наука.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време гербаджиите какво ли не изговориха срещу Волен, сега са коалиционни партньори, хайде Валерката си го купиха отдавна, сега строи хотели, огради, усвоява бюджетни пари, а Каракачанката си е верно куче, абе каракачанска порода пазач
9
0
 
9
 
! Отговори
пф и герб преди 4 години
Ние нямаме различие по най-важното и сме категорични-ще крадем здравата!
8
0
 
3
 
! Отговори
смЕх преди 4 години
до № 6 анонимен

В тази работа няма честно който държи златната акция (пръст) той свири мача така ,че нищо няма да е лесно по-скоро ще е докато имат сметка и после ще си разритат шапките.
7
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Важното е, че кака *** е аут...
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както народът ги е наредил, така да се разпределят - 3 към 1 някъде за ГЕРБ. Така е честно!
5
1
 
6
 
! Отговори
ь преди 4 години
Истината е простичка.Всеки се върти около мангизите.Бойко разпределя порциите и политолозите от Доганови мекерета станаха гербаджии .Путкариотите пък са си слагачи още от времената на Лостов.Красимир беше депутат от ОДС.
4
0
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Всеки плямпа това, за което му се плаща.
3
1
 
9
 
! Отговори
д преди 4 години
Подмениха вота на 300 000 хиляди и ще станат министри.
2
0
 
9
 
! Отговори
смЕх преди 4 години
Чисти глупости явно ръмженето в пазарлъка помежду им за сега е приглушено и тиквата вече знае,че поне за сега няма на къде да мърда така,че ще играе по свирката на златния пръст който иначе във всеки един момент може да стане среден.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОБЕДИНЕНИ МАФИОТИ.