След труса в БСП: Гергов с оставка, Нинова остава

Бизнесменът няма да "излива помия" по партията
22 апр 2017 14:04, Александър Попов
205
След труса в БСП: Гергов с оставка, Нинова остава
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Георги Гергов подаде оставка като член на Изпълнителното бюро БСП. Той е направил това сам пред Националния съвет на партията и така не се е наложило да се провежда гласуване. 

Предложението направи лидерът на столетницата Корнелия Нинова в края на встъпителното си слово.

Още по темата

"С оглед на последните събития от няколко дни, които представляват обществен и медиен интерес, и събуждат много въпроси към партията, поставям на вашето внимание предложението да освободим Георги Гергов от ИБ на БСП. С уважение към него, с това- че е партиен човек, с това- че много години работи за партията всеотдайно, но заради ситуацията, в която е замесена индиректно, разбира се, БСП, предлагам той да бъде освободен от Изпълнителното бюро, тъй като е политическо лице, в качеството на член на бюрото, и не приемам за редно политическо лице да участва в такива събития", заяви Нинова.

Тя бе заявила преди червения пленум, че ако Гергов остане в ИБ на БСП тя ще напусне председателското място.

Самият Гергов на влизане за Националния съвет бе в доста добро настроение и заяви директно пред медиите: "Каква оставка, бе?".

По време на самото заседание явно е променил мнението си.

"По-добре да се приеме оставката ми, защото създавам напрежение и разделение в БСП", заяви Гергов, напускайки червения пленум. Той бе категоричен, че няма да "олива с помия" партията, но предупреди, че "ще излязат много скелети и истини".

"Имам врагове, защото съм силен човек, отстоявам позициите си и знам какво искам", заяви Гергов и припомни, че Нинова е станала лидер и благодарение на неговите гласове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
8
 
! Отговори
до 115 преди 6 години
Как няма да плачат бе, Щерев? Та това е мама Партия! Преди няколко години бяха пред изчезване и в централата на Герп настанал рев и плач! Цецка изхлипала трагично - ,,Мама Партия умря!''. Не е лесна работа!
98
4
 
5
 
! Отговори
Циник до 110 преди 6 години
Слабо ме интересува биографията ти! Не искам да знам и как ги храниш тези 10 семейства ***! И аз знам 4 езика...и аз съм се наложил - самоче в истинския свят! А такива салаткоракиени патрЕоти ми са до болка познати! Е те от такива борци България е цъфнала , и вързала! *** - когато започнеш да храниш мен - може да опиташ да ми даваш път в живота! Дотогава дръж краката мирно под масата , и не ми давай акъл!
97
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, след като прогони Гергов, а преди това Първанов, Дончева, Станишкевич, ония със стаж като депутати цял преход, Румен Петков и т.н. заради кого ще продалжавате да критикувате БСП? Кой остана там за критика? Ясно кой - Стефан Данаилов и Антон Кутев! Те взривиха Света Неделя и изпапкаха всичкия кашкавал на Царство Балгария! Дядото и бабата на Лили Павлова са изяли само една мандра и още и личи.
96
1
 
12
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
Уж в България било пълно с антикомунисти, пък тук всички плачат за вътрешните работи в БСП...Нечуван интерес!
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету,визирам др.Бойко Борисов не трябва да дава никакви министерски кресла на гладните обединени,, патриоти''.Това ще е голема грешка.
94
7
 
5
 
! Отговори
до112 Западноевропец преди 6 години
Просто е гербавите спечелиха изборите,но не и властта поне за сега. Самият факт, че още са пазарят със златния пръст показва, че не им се отваря парашута и ще трябва доста да поотстъпят иначе златния пръст може да стане среден.
93
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БГ.няма някой да не е комунист.Ако не той майка му ,баща му или техните родители са били свързани по ннякакъв начин с БКП.Това се отнася и за всички които пишем тези глупости.Даже и седесарите които яхнаха вълната в началото на 90те беха до един комунисти.Истинските антикумонисти одавна са изчезнали безследно по бай Тошово време.
92
1
 
1
 
! Отговори
Западноевропеец преди 6 години
До ИзточноевропеецЗащо?
91
4
 
12
 
! Отговори
Недоволен до Циник преди 6 години
Пинко аз не съм от БСП. Не съм и от никоя партия. Знаеш ли обаче 1 нещо. Аз съм тук и се боря. С малкия си бизнес храня около 10 семейства. Знам 4 езика и съм висшист. Имал съм възможности и покани за работа в чужбина, но не желая. Тук е моят дом и моята крепост. Тук са моите стари родители. Аз ще съм до тях.Знай и друго. Светът е пред разпад заради пиявици, като теб. Когато една империя, като Германия се навъди с такива, като теб, тя няма шанс да просъшествува. Германия беше велика ...
90
5
 
10
 
! Отговори
Източноевропеец преди 6 години
Изобщо не се радвайте, че ГЕРБ спечели властта.
89
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Покрай баталиите в престъпната БСП някак си се забравя факта, че главното действащо лице е главния прокурор. Във всякаедна правова държава след подобни разкрития той щеше най-малко да се раздели с поста си.
88
3
 
7
 
! Отговори
Ето преди 6 години
Едно правилно решение.Другите партии нямат смелост да направят така, че да се освободят от неподходящи хора.
87
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Много се говори и пише тук за комунистите. Те това, те онова... Истината е, че комунистите във формата която са причинявали вреда на хората ги няма отдавна. Апарата не функционира вече много години, функционират жадните за власт и пари негови изредени отрочета.С две думи нямат власт, такава която може да прави пакости като едно време! Властта е у народа, но народа спи!
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати и шоопара ояден. Отврат.
85
8
 
3
 
! Отговори
Циник до 101 и 102 преди 6 години
Ръб - ове! Писал съм достатъчно!И кучетата на акад.Павлов имат повече пипе от вас!Не че се учудвам - хора с мъъъъъничко гръбначен мозък - няма да са симпатизанти на БСП!:-)
84
10
 
7
 
! Отговори
Западноевропеец преди 6 години
Много се радвам, че Герб спечелиха изборите! :-D
83
2
 
6
 
! Отговори
Недоволен до Циник преди 6 години
Баце, а ти като бЕга, що не постваш коментари в алемайне ахтунг цайтунг, а бистриш десните политики на изоставената татковина?Извинявай ако си тираджия и случайно си край Франкфурт.
82
3
 
4
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 6 години
Е, така ще се отнася с възрастните и заслужили хора др. Лъжа, ако недай си Боже, спечели някога избори!
81
3
 
1
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Предния ми коментар е за 95!
80
5
 
1
 
! Отговори
Циник до 96 преди 6 години
Господине - жадувам за коментари като вашия!Сухи...и много точни!Поздрави от Франкфурт!Жив, и здрав!Наслаждавайте се на заслужената пенсия!+10!