Борисов отговори на Радев: Не е договаряна двуредова ограда с Турция

Каквото е направено, това е платено, посочи лидерът на ГЕРБ
23 апр 2017 14:37, Красимир Ангелов
270
Борисов отговори на Радев: Не е договаряна двуредова ограда с Турция
Снимка: БТА

Не е вярно, че е била договорена двуредова ограда по границата с Турция, а е изградена едноредова. На места оградата наистина е с един ред, тъй като бежанският натиск беше много голям и тя трябваше максимално бързо да бъде издигната по цялата сухопътна граница, това е и платено, обяви в Ямбол лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. На местата, където е необходимо, обаче, съоръжението е от два реда, уточни бъдещият премиер.

Още по темата
Така той отговори на президента Румен Радев, който преди 2 дни посочи, че "съществуват редица смущаващи факти относно договорите, според които се финансира двуредова ограда, но се изгражда едноредова“. Ще настоявам истината да бъде изяснена", категоричен беше Радев при посещението си в Хасково.

"Изградени са огромни пътища край границата, които ще бъдат "накичени" с термокамери за движение. Сега полициите ще могат бързо да стигнат до всяка точка по границата", допълни той.  По думите му целта е била максимално бързо да се подпре цялата сухопътна граница с Турция, за да може по-лесно органите на реда да я пазят.

"Просто ние трябваше да завършим съоръжението. Сега, ако искаме, можем да правим и двуредова и триредова, и бетонна. Така че да си играем непрекъснато със страховете на хората, не го считам за държавническа позиция. Явно някой така си е преценил", допълни още Борисов.

Той посочи, че оградата не може да спре бежански поток, но ще помага на жандармерията, армията и полицията, ако дойде голям поток. "Затова решихме по цялото протежение да изтеглим ограда", подчерта още той.

Лидерът на ГЕРБ присъства на тържественото освещаване на новопостроения православен храм "Успение на Пресвета Богородица" в квартал "Аврен" в Ямбол. На въпрос от журналисти за какво ще се помоли в днешния ден, преди съставянето на правителството, Борисов отговори: "За спокойствието и стабилността на държавата."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
27
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Защо, като не е договорена, на места е двуредова? Да не би с лични средства да си платил ???
168
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Радев трябва да се обеснява много и бавно. Няма лошо природна даденост. Човечеца не е виновен.
167
0
 
4
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 173Да , трябваше дя се гласува с 15/15.
166
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ohradsta e ne ka4estvena mnogo skapa i nedovarschena no komisionite savseti ot koi. Ooko da kaje pavlova ot komisioni i sanirane neka4estveno sabogata boiko da kaje kolko miliona ima lilito negovata slabost drugarkata pavlova debela daschna obiknovena jena
165
5
 
21
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България Да пратим измамниците където им е мястото! 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ!
164
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи е вярно,че е трябвало да бъде двуредова,но понеже сте бързали,затова сте я направили едноредова.И за едноредовата ограда сте платили 4 пъти повече,отколкото струваше при Орешарски.Този истината я няма за нищо.А овцете си мълчат и слушкат.НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
163
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожарникарчето отново не е в час. Лъже на поразия. Просто яко се краде от ГРАБ и парите за трети път свършват, а има да се изграждат още 40 км в посока морето. Както се казва какъвто сте си го избрали такъв ще го яд.. гледате и слушате.
162
18
 
2
 
! Отговори
. преди 6 години
Лошо го съветват президента Радев от кабинета : подхвърлят се "заяждания".Радев е умен и сам не би поддържал този тон.Важното е да има градивност и да се избяга от тона на К.Нинова, Е.Йончева, К.Зарков.
161
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той Сретан Йосич не излезе ли вече от затвора, че да си потърси парите?
160
7
 
20
 
! Отговори
земляк преди 6 години
Борисов , забрави ли , че турската авиация щеше да пази границата ни ? Сега строиш никому ненужна ограда , за да се оправдаят присвоените пари.Вий сте за зандана.
159
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имаше една песен:КРАДАТ, ВСИЧКО КРАДАТГЕРБАРИ МНОГО КРАДАТИ НЯМАТ СРАМ...
158
4
 
25
 
! Отговори
Маджо преди 6 години
Бойко взе парите.
157
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама тези мисли ни дойдоха след времеТака става, когато скачаш без да мислиш за какво скачаш. Извинете, но вече считам, че целокупно сте били ***.
156
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А може Валери СДимеонов да спретне и един завод за кучешка храна в Малко Търново. СУРОВИНАТА - ВНОС ОТ Турция.
155
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПО-РАНО КАЗВАХА: лъже като ци га - нинСЕГА - ЛЪЖЕ КАТО ГЕРБАР.Надминаха и ромеите.
154
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Два реда. Един ред борчета, един ред елхички. Бодливи.
153
3
 
6
 
! Отговори
Изяж трафикант преди 6 години
да се пусне 110v ток по оградата ...---Малко е. Необходимо е да има заинтересованост да се хващат трафиканти и техните подопечни. А какво имат трафикантите, освен дребните парични средства в тях. Месо. Хващат се, транжират се професионално и ето как семействата на ромските пазители на деня ще има предостатъчно калории на ден. Изключително изгодно за всички. И без пари.
152
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А никой не се и замисли, че всъщност границите на България НЕ бяха затворени едностранно, а ДВУСТРАННО. Имахме си и домове, и работа, и топло, и телефони, и пенсии, и всичко. Искахме само малко повече стоки и малко повече свобода да пътуваме Но как социалистическа България да ни даде повече стоки, когато самата Западна Европа и САЩ я бяха заобиколили още тогава с натовски бази, и искаха да ни вземат това което имахме. Е взеха ни го даже го унищожиха. Сега са спокойни че сме мизерници!
151
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя замина за Хасково, разходи се насам-натам, завъртя дебел г.з да го снимат отвсекъде, наговори сума глупости с доволен вид и за днес си свърши работата
150
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българино, пак сгреши бюлетината !