Борисов отговори на Радев: Не е договаряна двуредова ограда с Турция

Каквото е направено, това е платено, посочи лидерът на ГЕРБ
23 апр 2017 14:37, Красимир Ангелов
270
Борисов отговори на Радев: Не е договаряна двуредова ограда с Турция
Снимка: БТА

Не е вярно, че е била договорена двуредова ограда по границата с Турция, а е изградена едноредова. На места оградата наистина е с един ред, тъй като бежанският натиск беше много голям и тя трябваше максимално бързо да бъде издигната по цялата сухопътна граница, това е и платено, обяви в Ямбол лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. На местата, където е необходимо, обаче, съоръжението е от два реда, уточни бъдещият премиер.

Още по темата
Така той отговори на президента Румен Радев, който преди 2 дни посочи, че "съществуват редица смущаващи факти относно договорите, според които се финансира двуредова ограда, но се изгражда едноредова“. Ще настоявам истината да бъде изяснена", категоричен беше Радев при посещението си в Хасково.

"Изградени са огромни пътища край границата, които ще бъдат "накичени" с термокамери за движение. Сега полициите ще могат бързо да стигнат до всяка точка по границата", допълни той.  По думите му целта е била максимално бързо да се подпре цялата сухопътна граница с Турция, за да може по-лесно органите на реда да я пазят.

"Просто ние трябваше да завършим съоръжението. Сега, ако искаме, можем да правим и двуредова и триредова, и бетонна. Така че да си играем непрекъснато със страховете на хората, не го считам за държавническа позиция. Явно някой така си е преценил", допълни още Борисов.

Той посочи, че оградата не може да спре бежански поток, но ще помага на жандармерията, армията и полицията, ако дойде голям поток. "Затова решихме по цялото протежение да изтеглим ограда", подчерта още той.

Лидерът на ГЕРБ присъства на тържественото освещаване на новопостроения православен храм "Успение на Пресвета Богородица" в квартал "Аврен" в Ямбол. На въпрос от журналисти за какво ще се помоли в днешния ден, преди съставянето на правителството, Борисов отговори: "За спокойствието и стабилността на държавата."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
19
 
1
 
! Отговори
133 преди 6 години
До АнонименА комуниста Путин, дето оправдава избиването на цивилни с бойни газове може да се влачи по църкви ? и тогава е много християнско, братско и т.н. простотии от бандити и крадци
128
4
 
22
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
Много крадете, бе Бойко. Много крадете, *** Лиляна. Много краде те. Давайте от време на време по нещо и на тоя беден народ.
127
18
 
8
 
! Отговори
Поздрав преди 6 години
Как сте, червенушки?Я кажете, какво предпочитате? Да си знаете, че никога няма да спечелите избори и да тракате по клавиатурата ден след ден, или пък да ви се появи надежда ама след това да загубите за 12-ти път?
126
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя валери симеонов само като му погледнеш физиономията и като му чуеш гласа и как се изразява и ти става ясно, че ще те убие без да му мигне окото ако му кажеш, че е неприятен.
125
1
 
20
 
! Отговори
Думата Руснака преди 6 години
... Бойко взе парите...
124
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 138Има край- когато започнем ей такива да ги разстрелваме на стената...знаеш ли колко бързо другите ще се кротнат?Само че няма желание защото ей такива като тиквата обичат в България да е хаос и страх и да управляват в тази обстановка до старини.
123
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По долу изброеното за скачащите се отнася. Сега да не ревът и да не плюят по БАТ ИМ БОЙКО той не ви докара демоникрацията той тогава беше един *** бодигард който нямаше нищо общо със СДС ИЛИ ПРЕВЕДЕНО НА БЪЛГАРСКИ СТАНИ ДА СЕДНЕМ. Така че той само се възползва от вас скачащите и виреще двата пръста които само лекичко ви ги вкара отзад. Е кой е виновен че сте баламу.рници БАТ ВИ БОЙКО ЛИ? Не той само ви яхна и това му е достатъчно да ви одира живи.
122
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един от запада.Ало България, тук на запад ни показват филми с корупция , която тресе страната.И вече ме е срам и се уморих да си пазя името.НЯМАЛИ КРАЙ.?
121
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В една бяла държава след това разследване на Дългия, Такъв като Симеонов да беше си подал оставката. А гледайте парадокса тук- Щял да съди Дългия тоя порноолигарх за неверни сведения.Кое не е вярно, бе? Че хотела не е твой? Или че настаняваш военни в * си хотел и лап'аш държавните им командировачни...тоест от нас? Валери...ти си за разстрел !
120
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искахте телевизори Сони, дезодоранти Фа, бонбонки Тик-так, шоколадови яйца Киндерсюрприз, дънки Райфел, парфюми Е за тва беше цялата дандания Социалистическа България ни даваше всичко от първа необходимост, но не ни стигаше.
119
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ ПОСТОЯННО СЕ ВЛАЧИ ПО ЧЕРКВИ И МАНАСТИРИ.
118
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рипаха, защото искаха дрога и западна музика. Това, казваха, било свободата на Запад. 45 години "Сух режим" стигат, стигат. Времето е тяхно.
117
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 125 Тиквата може да създаде фирма с Валери Симеонов под името Коза Ностра..пардон Кози Рога, а главната й дейност да обират българският данъкоплатец чрез военни командировки .
116
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо скачахте, знаете ли? Какво ни липсваше тогава? Гладни ли бяхме? Не. Студувахме ли? Не. Мизерствахме ли? Не. Имаше ли бедни пенсионери? Как бе ми те спестяваха цялата си пенсия и бяха най-богатите хора в държавата! Вдигаха къщи за себе си и децата си на по три етажа с обзавеждането!
115
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То да е само Миешо Бирата.АМИ ЧАКЪРА? оня нещастен човечец, убит с гранатомети
114
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Документация да се качи в Интернет и тогава ще преценим кой лъже.
113
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще спира поне животните от Турция.
112
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО РИПАХТЕ И СКАЧАХТЕ? Имахме всичко: евтин ток, евтини телефони ( 2 ст. на обаждане ), евтин градски транспорт 6 ст. билета, евтино парно ( 7 лв. на месец ), евтин хляб, евтино мляко, най-скъпият колбас шунката, струваше 8 лв за килограм, най-скъпата ракия 3,60, най-скъпите обувки 42 лв, най-скъпият костюм 120 лв, най-скъпата булчинска рокля 250 лв, най-скъпият кашкавал и сирене 3 и 50 лв.
111
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОБЕДИНЕНИ МАФИОТИ С ЕМБЛЕМА КОЗИ РОГА
110
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов, кой поръча Мишо Бирата?Ти си убиец!