Борисов успокои за урана: Ако трябва, нови кладенци ще направим

Опитаха да подплашат населението, смята бъдещият премиер
Обновена: 23 апр 2017 12:38 | 23 апр 2017 12:33, Красимир Ангелов
272
Борисов успокои за урана: Ако трябва, нови кладенци ще направим
Снимка: Facebook

Ще бъде решен проблемът с урана във водата, увери лидерът на ГЕРБ и почти сигурен бъдещ министър-председател на България Бойко Борисов.

Още по темата
"Тук пак опитаха да подплашат населението. От 1946 година в България са добити, по времето на управлението на социалистическата партия, над 17 600 тона уран от недрата", обяви Борисов по време на инспекция на строителството на зала "Арена Бургас".

"Смятайте, ако сега е опасно за населението, какво му се е случвало през урановите мини по време на 17, 20,30 конгрес на БСП. Хич не им отива на тези, които употребяват думи като "Чернобил". Пак тази партия скри от хората", допълни лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Фокус".

По думите му от 76 кладенци, един има повишено съдържание на уран.

"Спомням си, че Световната банка ни даде препоръка от 0,6 да го направим на 0,3. Това 50 години е било така и мога да обещая, че там където възникне проблем, и с уговорката, че направим правителство, веднага да им се дадат пари за нови кладенци, нов водопровод и да се реши въпросът. Всичко друго е политиканстване, което само плаши и притеснява хората. Ще им бъде решен въпросът. Ще направим 5 нови, ако трябва, и ще решим въпроса веднага", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той все пак призна, че България е на такова място, където съдържанието на уран е едно от най-големите в Европа.

 Борисов коментира и скандала между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев, като посочи, че в основата му лежи "битката между червената олигархия заедно с нейния председател". "Ние в ГЕРБ винаги сме благодарили на фондациите "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел", които са ни осигурявали всички финансирания за семинари, за кръгли маси, за да не се налага да ходим и да искаме от тук, от там. Ние това, което искаме да направим, остава за хората", посочи Борисов.

Според лидера на ГЕРБ, БСП са изсипали огромни пари за президентските и парламентарните избори. Социалистите обаче още не можели да изживеят загубата. Разпределени са постове, поети са много ангажименти и "ние го разбираме по това как се тресат много хора от нерви", добави още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Урановите минерали , срещащи се в природни условия , са химични съединения . С тях елементът уран е в устойчиво състояние и няма радиоактивно излъчване .
201
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхът за оцеляването , измислен от нашите партньори по икономика е достатъчен . Страхът от Урана идва в повече , а по всичко изглежда , че е фалшив страх . Не стига тава , че все още гласуваме за , но се чудят с какво да ни плашат .
200
1
 
0
 
! Отговори
MOLIM TE BOIKO преди 6 години
BOIKO MOLQ TE SMENI CQLATA VODOPRENOSNA MREJA NA REPUBLIKATA ... AKO TRQBVA IZTEGLETE S PATRIOTITI EDNI 30 MILIARDA ... 20 ZA VODOPRENOSNATA I ZA PRECHISTVATELNI STANCII I 10 SI ZADELETE ZA VAS .... NO PONE NESHTO NAPRAVETE ...
199
0
 
3
 
! Отговори
12 преди 6 години
SLED КАТО Е ЗНАЕЛ ЗАЩО НЕ Е ВЗЕЛ МЕРКИ. ЛИЦЕМЕР
198
0
 
5
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Ако трябва, нови кладенци ще направим - АБЕ Я ПО-ДОБРЕ НЕДЕЙ НИЩО ДА ПРАВИШ. Я ДА ТЕ ПИТАМ: ПО МОИ СМЕТКИ ГЕРГОВ ДЪЛЖИ 50 000 000 лв НА БЪЛГАРИЯ А ЦАЦАРКАТА Е ЗА ПАНДЕЛАТА ДИРЕКТНО. ПО ТОЯ ВЪПРОС КВО ЩЕ НАПРАВИШ
197
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А тате каза,Не бе, това е като "безопасния" обеднен уран от бомбите на САЩ дето се сипеха върху Сърбия, а една дори падна в Горна баня, та един щурав бабешкер само що не се подмокри от гордост, че е отнесла покрива на къщата и и не е убила внучето, което спяло на втория етаж. Но ние сме свикнали да крият от нас от нас опасностите и да ни убеждават, че не са опасни, нищо че химията е на друго мнение.
196
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До байхейс чак не ми се вярва,че има толкова прости людекато байхейс
195
1
 
13
 
! Отговори
БОКО ЧЛЕН НА БКП СИ преди 6 години
ТОЙ И ДЕЦА ЩЕ НАПРАВИ, ЗА ДА РЕШИ ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА. СЯКАШ ТОЯ НИЩО НЕ МОЖЕ ДОРИ ДА ГО ОДРАСКА. ОТ ВСЯКА СИТУАЦИЯ ИЗЛИЗА С ВСЕ ПО-ГОЛЯМО САМОЧУВСТВИЕ И УВЕРЕНОСТ. ТОВА ПОКАЗВА САМО ЕДНО - НАРОДЪТ Е КЪСОПАМЕТЕН, *** /МНОГО ПРАВИЛНО СИ ГО КАЗА БОКО: АЗ СЪМ ***, ВИЕ СТЕ ПРОСТИ, ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ"/.С КОЕТО ВСЪЩНОСТ КАЗВА:"ВИЕ СТЕ ПРОСТИ, ЗАТОВА МЕ ИЗБИРАТЕ". ОБАЧЕ КАК СЕ ВРЪТКА-КОЛЕГИТЕ МУ КОМУНИСТИ ГО ВКАРАХА ПРИ БАЙ ТОШО И МУ ДАДОХА ВЛАСТТА,НО ТОЙ НЯМАЛ НИЩО ОБЩО С БКП. ХА СЕГА ДЕ
194
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом може да се окраде някоя пара, що да не направи?!
193
0
 
0
 
! Отговори
negara преди 6 години
ot urana pishkite stavat ei takiva ............. nema takyv kef
192
1
 
8
 
! Отговори
9689 преди 6 години
Мутра,проблемът не е от сега.Не ни прави на будали.
191
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко изкарал ли е някой мандат до край, че не си спомням?
190
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов: "Ние в ГЕРБ винаги сме благодарили на фондациите "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел", които са ни осигурявали всички финансирания"Ко каза?! Ега ти умника, тоя си признава , че е корумпиран.
189
3
 
9
 
! Отговори
А тате каза, преди 6 години
че ако има уран във водата да пиете студена бира произведена от Мишо, контролирана от Ваньо /бог да ги прости/ и с гарантирано качество от Бойко Борисов, Закрилника на народа от контрабандистите.
188
2
 
3
 
! Отговори
А тате каза, преди 6 години
До 42ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПРАВИ ВАЖНОТО ПОЯСНЕНИЕ, ДАЛИ ТОВА Е ОБОГАТЕН УРАН ИЛИ УРАН В ЕСТЕСТВЕН ВИД,че това ще е новият довод Бойката да тегли нови кредити и загробва държавата и когато стане напечено пак щял да бяга.
187
0
 
10
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 6 години
Пламен Орешарски е виновен. Лично го видях как с лопатата хвърля уран в кладенеца.
186
0
 
4
 
! Отговори
42 преди 6 години
ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПРАВИ ВАЖНОТО ПОЯСНЕНИЕ, ДАЛИ ТОВА Е ОБОГАТЕН УРАН ИЛИ УРАН В ЕСТЕСТВЕН ВИД, КОЙТО СЪЩО Е ВРЕДЕН, НО НЕ КОЛКОТО ОБОГАТЕНИЯ. СЪМНЯВА МЕ ПЪРВОТО. И ВТОРО ДА НЕ СЕ ОПИТВАТ ДА МЕ УБЕЖДАВАТ, ЧЕ ТОВА ЗАМЪРСЯВАНЕ Е ПРЕДИЗВИКАНО ОТ ЗАКРИТИ НАХОДИЩА. ПОКРАЙ ВЕЛИНГРАД НАПРИМЕР НЯМА УРАН И ДАЛЕЧ ОТ ТОЗИ ГРАД СЪЩО. КЪДЕ СМЕ НИЕ ГРАЖДАНИТЕ И КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА. СЕГА ДА НОСИ ДЪРЖАВАТА БЕЗПЛАТНО ПОНЕ ЧИСТА ВОДА НА ТЕЗИ ХОРА, А НЕ ДА СЕ ОСЛУШВАТ. А ПРОКУРАТУРАТА ДАНО ДА НАМЕРИ ВИНОВНИТЕ.
185
2
 
8
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
да се търси вината в бившите уранови мини които не работят от 30 години е смешно !както казах Американците изстреляха по Сърбия над 10 000 боеприпаса с обеднен уран, да не говорим за милионите изстреляни патрони за тежки картечници с обеднен уран !понтересуваите се за последиците от тези боеприпаси в сърбияАмериканците дори сега напускат Армията ако се опитат да ги пратят в Сърбия
184
0
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
До Анонимен до 205 -"рак " ще Ви хване от макдоналс и бюргери или "новите " храни които Ви "прилягат " по католически ! ЯМ шкембе чорба , кинапчета , агнешко от РОДОПА планина , зеленчуци от ТРАКИЯ , хляб от ДОБРАДЖА жито и нракия от мен приготвена - ОБИЧАМ БЪЛГАРСКОТО !!!
183
2
 
5
 
! Отговори
Поета преди 6 години
Де гиди пушка огнеБойкас оптика кат сойка.И куршумче лекода боцне Бандита във сърцеточе то глава ако ударина кухо там ще свари.