ГЕРБ не отстъпват: Образованието и финансите при тях

Цветанов се надява на силно и единно мнозинство в НС
Обновена: 23 апр 2017 19:43 | 23 апр 2017 19:31,
101
ГЕРБ не отстъпват: Образованието и финансите при тях
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ няма да отстъпи от министерския пост в образованието, това беше основен акцент в предизборната ни кампанията. Смятам, че основният министерски пост, който също трябва да бъде за ГЕРБ, е финансовият, защото е много важно каква ще бъде приходната част на бюджета и как се управляват финансите на държавата. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията пред Нова тв.

Още по темата
"Преговорите вървят много продуктивно, резултатът, който имаме от изборите, ни дава едно спокойствие, че имаме мнозинство от двете политически формации", посочи той. 

На въпрос дали вече са се разбрали за постовете Цветан Цветанов коментира, че още не са разговаряли по тази тема, а в момента се подготвя финализирането на коалиционното споразумение, което следващата седмица ще бъде подписано. 

"Казах за министерствата, които със сигурност няма да се дадат. За всяко едно министерство, разбира се, ще се водят разговори и ще има екип, с който ще бъде подкрепено", обясни той. 

Относно това, че Бойко Борисов е номиниран за министър-председател Цветанов коментира, че са приложили европейската практика и е посочен лидерът на партията. 

"Не смятам, че това трябва да е тема, която да разделя, това беше просто едно условие. Валери Симеонов не приемаше, че подадохме оставка", добави още той.

"Имаме необходимост от силно парламентарно мнозинство, което трябва да бъде единно", заяви зам.-председателят на ГЕРБ. Според него не трябва винаги да разглеждаш личното си присъствие в политиката през определен пост, а да се съобразиш с това, което е най-добро за държавата и за стабилността. 

Цветан Цветанов каза още, че всеки с политически опит знае, че трябва да си готов на политически компромиси, но важното е да не се променя начинът, по който се води страната и допълни, че от ГЕРБ са заложили на това България да не се отклонява от евроатлантическите си ценности.

По повод думите на Корнелия Нинова, че са направени прекалено много компромиси в името на властта, Цветан Цветанов поясни, че компромисите са в името на държавата, на стабилността. Той заяви също така, че през 2013 г. БСП, ДСП и АТАКА са се обединили само, за да унищожат и да дискредитират ГЕРБ. 

По повод срещата между главният прокурор Сотир Цацаров и Сашо Дончев, с посредничеството на Георги Гергов от БСП, той заяви, че в партията имат огромен проблем и че самият факт, че по този начин си решават партийните проблеми означава, че те винаги са участвали и са генерирали съответни задкулисни игри, които под една или друга форма са били в публичното пространство и са били част от тази паралелна държава, за която Корнелия Нинова постоянно говори. 

"Когато Корнелия Нинова ни обвинява по този начин, нека да кажем как стана тя председател, с компромисите, които направи и получи пълната подкрепа точно на Георги Гергов", посочи Цветан Цветанов. Според него без подкрепата му Нинова надали е щяла да бъде председател на БСП. 

Сериозно присъствие на жени ще има в кабинета "Борисов 3", заяви Цветанов и каза, че ГЕРБ не наказа Цецка Цачева за президентските избори. 

"Цецка Цачева беше един достоен и много добър председател на 41 и 43 парламент", подчерта още Цветан Цветанов. 

Той заяви, че в момента за него важното е да се концентрират върху един четиригодишен мандат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
24
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
искат да бастисат образованието съвсем а финансите да минават през тях - ясно е! американска работа отново за затриване на държавата - плана РАН-ЪТ работи ама с закъснение!!!
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нещо невдявам. знчи лошата Нинова станал началник у БеСеПето с добрия Гергов. и лошата Нинова щото била лоша зела че организира победата на Генерала над онаиа птица дето вика па-па и амин амин да литне Гербалната метастаза.Цецо е велик организатор. от него се чака кастрирането на Бойко
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат и образованиети да им набиват в главите на децата, че не е имало турско робство, а турско присъствие. И да не знаят как сме били цъфнали по това време...И за какво им е образованието като и по една книга не са прочели?
3
4
 
29
 
! Отговори
ХА! преди 6 години
ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ФИНАНСИ ЧЕ ТЕ ИНАЧЕ ГЕРБ НЯМАШЕ ДА УЧАСТВАТ ВЪВ ВЛАСТА АКО ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА НЕ СА В ТЯХ ДАНО ОСТАНАТ ЗА СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ЕСЕН
2
3
 
21
 
! Отговори
Валери Симеонов преди 6 години
Без финансите ОП няма да подкрепи ГЕРБ. Ние искаме да вземем финансите и парите на държавата.
1
3
 
31
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Нали уж договаряхте програмата, ама май само делите властта и парите ;)