ДПС зове за отпор на "всички национализми и радикализми"

Партията пак поиска обща управленска програма до средата на 2018 г.
43
ДПС зове за отпор на "всички национализми и радикализми"
Снимка: БТА

ДПС призова системните партии в България да се противопоставят на радикализма и национализма както се опитват да правят това европейските формации.

"Имайки предвид регионалните геополитически процеси, процесите, които текат и в Европа, отчитайки че радикализмите и национализмите от една или друга форма в Европа в момента увеличават влиянието си, както и че системните партии в Европа се обединяват за противодействие на радикализмите и национализмите, България не бива да прави изключение", каза лидерът на движението Карадайъ след среща с президента Румен Радев.

Още по темата
Държавният глава разговаря с представители на движението като част от консултациите преди връчването на мандат за съставяне на ново правителство. Днес Радев приема „Воля", ДПС и Обединени патриоти, а утре ще има разговори с БСП и ГЕРБ.

И пред държавния глава ДПС обявиха искането си за съставяне на управленска програма до края на председателството ни на Съвета на ЕС, около която да се обединят всички партии в парламента.

"Изрично за пореден път подчертахме, че ние не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт", каза още Карадайъ, цитиран от БТА.

Пред президента ДПС защитили тезата си, че под никаква форма "не бива да бъдат толерирани крайни радикализми и национализми, независимо какво влияние имат те в обществото".

"Ние, и не само ние, цялата политическа система и всички тези партии, които се наричат системни, не бива под каквато и да е форма да толерират крайни национализми и радикализми, включително и включването им във властта", отвърна Карадайъ на въпроса дали определя "Обединени патриоти" като крайни национализми и патриотизми.
 


43
Още от
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
осман преди 10 месеца
ДОСТ ТАКА ГИ ПОЧЕСА ЧЕ ЩЕ ГИ СЪРБИ ОЩЕ МНОГО.ОТ 38 НА 25 .НАЙ СИЛНИЯТ ОСМАНСКИ ШАМАР ЗА ДОГАН ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ПРЕХОД.ДРУГИЯ ШАМАР ЩЕ ГО НОКАУТИРА ЗА ПОСЛЕДНО И ЩЕ СВЪРШИ ПЛАВНИЯ ПРЕХОД ОТ ТОТАЛИТАРИЗЪМ КЪМ ДЕМОКРАЦИЯ.КАПИШ
36
2
 
6
 
! Отговори
Shark преди 10 месеца
Ох бе, Карадаъ, научи се да говориш. НацианилизМИТЕ дори ни липсват, трябва много, много по-здрави национализМИ. А радикализМИТЕ са ваш патент.
35
0
 
14
 
! Отговори
Националист преди 10 месеца
Който призовава за "отпор" на национализма - значи е враг на нацията. А враговете на нацията трябва да бъдат осъждани за държавна измяна съгласно действащото законодателство и да изгният в затвора.
34
2
 
23
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 месеца
Българин съм, националист съм, обичам Родината си.
Нищо не може да ме промени.
33
2
 
9
 
! Отговори
славяни преди 10 месеца
На всички национализми и радикализми освен на анадолския на талибан Ердоган!
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ГЕРБ няма да изкарат и 8 месеца.
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя в ляво и български не може да говори правилно
30
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
10 години в ЕС - демографската криза, най-бързо измираща нация, села призраци, страховита бедност, вилнееща престъпност, мародерства над безпомощни стари хора, съсипано здравеопазване и образование.
29
6
 
8
 
! Отговори
Демократ преди 10 месеца
ДПС са рубладжии!
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Брат Кара Дайь, много си смешен с този поглед! Хахахаха!
27
1
 
17
 
! Отговори
Процедура преди 10 месеца
Жал ми е за мене си. Родих се в менте държава, израстнах в менте среда ни дом ни приют, учих в менте училище, получих менте диплома, залових се на менте работа, плащаха ми като на менте работник, храня се с менте храни, лекувам се в менте болници, години наред слушам менте приказки и менте обещания от т.н
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КАКВА МЪКА ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ, ЧЕ Е ДАЛЕЧ ВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ ПРОЦЕСИ.
И НИКОЙ НЕ ГО ТЪРСИ ЗА НИЩО!
25
3
 
3
 
! Отговори
:)) преди 10 месеца
До Циник

Страхуваш се да не стнеш мъж ли като те обрежат? Ако не бе Доган, то Борисов и шайка да те бяха продали на приятелят ме Ердоган!

пп. върни се назад и гледай клипове на среща между Ердоган и Борисов! Ах как ББ -самката върти оченца, м! -:))
24
2
 
14
 
! Отговори
А проповядването на преди 10 месеца
идеите на Ислямска държава, пропагандирането на идеи за откъсване на част от държавната ни територия, лансирането на бурките - всичко това не е ли радикализъм и национализъм, ориентиран не спрямо българската нация?
А безумният апел на една ДПС-"политичка",отправен по време на митинг на ДПС към вечно безработните "шведки" - "Раждайте, повече раждайте, има кой да гледа децата ви, държавата ще ги гледа"?Кой й дава право да ни заробва да храним децата на безотговорни мюсюлманки от онова малцинство?
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зове за отпор на всички национализми и радикализми? Тоест зоват за отпор на Ердоган и Турция?
22
7
 
13
 
! Отговори
Циник преди 10 месеца
И най-голямата гавра - резакоидния се ръкува пред портретите на Захари Стоянов, и Христо Ботев!
Боже събери си версиите!
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Национализмът е положително явление - да се прави разлика с фашизъм, нацизъм, шовинизъм, расизъм и т.н

Препоръчвам книгата на родопския професор Орлин Загоров "Модерният национализъм"
20
0
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 10 месеца
До ДПС-

Предполагам електората на ДПС е не много интелигентен в сравнение с електората на останалите БГ партии, но .. Защо лидерите на остналите пратии са толкова прости и задминават по про.сто.тия електората на ДПС-то? Загатка!:)) ... Причина!
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен
Да - османците, ционистите, КГБ-то.

Все хубави хора.
18
3
 
5
 
! Отговори
ДПС- преди 10 месеца
руска партия , контролираща римляните у нас!