ДПС зове за отпор на "всички национализми и радикализми"

Партията пак поиска обща управленска програма до средата на 2018 г.
24 апр 2017 13:42,
43
ДПС зове за отпор на "всички национализми и радикализми"
Снимка: БТА

ДПС призова системните партии в България да се противопоставят на радикализма и национализма както се опитват да правят това европейските формации.

"Имайки предвид регионалните геополитически процеси, процесите, които текат и в Европа, отчитайки че радикализмите и национализмите от една или друга форма в Европа в момента увеличават влиянието си, както и че системните партии в Европа се обединяват за противодействие на радикализмите и национализмите, България не бива да прави изключение", каза лидерът на движението Карадайъ след среща с президента Румен Радев.

Още по темата
Държавният глава разговаря с представители на движението като част от консултациите преди връчването на мандат за съставяне на ново правителство. Днес Радев приема „Воля", ДПС и Обединени патриоти, а утре ще има разговори с БСП и ГЕРБ.

И пред държавния глава ДПС обявиха искането си за съставяне на управленска програма до края на председателството ни на Съвета на ЕС, около която да се обединят всички партии в парламента.

"Изрично за пореден път подчертахме, че ние не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт", каза още Карадайъ, цитиран от БТА.

Пред президента ДПС защитили тезата си, че под никаква форма "не бива да бъдат толерирани крайни радикализми и национализми, независимо какво влияние имат те в обществото".

"Ние, и не само ние, цялата политическа система и всички тези партии, които се наричат системни, не бива под каквато и да е форма да толерират крайни национализми и радикализми, включително и включването им във властта", отвърна Карадайъ на въпроса дали определя "Обединени патриоти" като крайни национализми и патриотизми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
осман преди 6 години
ДОСТ ТАКА ГИ ПОЧЕСА ЧЕ ЩЕ ГИ СЪРБИ ОЩЕ МНОГО.ОТ 38 НА 25 .НАЙ СИЛНИЯТ ОСМАНСКИ ШАМАР ЗА ДОГАН ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ПРЕХОД.ДРУГИЯ ШАМАР ЩЕ ГО НОКАУТИРА ЗА ПОСЛЕДНО И ЩЕ СВЪРШИ ПЛАВНИЯ ПРЕХОД ОТ ТОТАЛИТАРИЗЪМ КЪМ ДЕМОКРАЦИЯ.КАПИШ
36
2
 
8
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Ох бе, Карадаъ, научи се да говориш. НацианилизМИТЕ дори ни липсват, трябва много, много по-здрави национализМИ. А радикализМИТЕ са ваш патент.
35
0
 
16
 
! Отговори
Националист преди 6 години
Който призовава за "отпор" на национализма - значи е враг на нацията. А враговете на нацията трябва да бъдат осъждани за държавна измяна съгласно действащото законодателство и да изгният в затвора.
34
2
 
25
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
Българин съм, националист съм, обичам Родината си.Нищо не може да ме промени.
33
2
 
11
 
! Отговори
славяни преди 6 години
На всички национализми и радикализми освен на анадолския на талибан Ердоган!
32
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ няма да изкарат и 8 месеца.
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя в ляво и български не може да говори правилно
30
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 години в ЕС - демографската криза, най-бързо измираща нация, села призраци, страховита бедност, вилнееща престъпност, мародерства над безпомощни стари хора, съсипано здравеопазване и образование.
29
6
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
ДПС са рубладжии!
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брат Кара Дайь, много си смешен с този поглед! Хахахаха!
27
1
 
19
 
! Отговори
Процедура преди 6 години
Жал ми е за мене си. Родих се в менте държава, израстнах в менте среда ни дом ни приют, учих в менте училище, получих менте диплома, залових се на менте работа, плащаха ми като на менте работник, храня се с менте храни, лекувам се в менте болници, години наред слушам менте приказки и менте обещания от т.н
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКВА МЪКА ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ, ЧЕ Е ДАЛЕЧ ВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ ПРОЦЕСИ.И НИКОЙ НЕ ГО ТЪРСИ ЗА НИЩО!
25
3
 
5
 
! Отговори
:)) преди 6 години
До ЦиникСтрахуваш се да не стнеш мъж ли като те обрежат? Ако не бе Доган, то Борисов и шайка да те бяха продали на приятелят ме Ердоган!пп. върни се назад и гледай клипове на среща между Ердоган и Борисов! Ах как ББ -самката върти оченца, м! -:))
24
2
 
16
 
! Отговори
А проповядването на преди 6 години
идеите на Ислямска държава, пропагандирането на идеи за откъсване на част от държавната ни територия, лансирането на бурките - всичко това не е ли радикализъм и национализъм, ориентиран не спрямо българската нация?А безумният апел на една ДПС-"политичка",отправен по време на митинг на ДПС към вечно безработните "шведки" - "Раждайте, повече раждайте, има кой да гледа децата ви, държавата ще ги гледа"?Кой й дава право да ни заробва да храним децата на безотговорни мюсюлманки от онова малцинство?
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зове за отпор на всички национализми и радикализми? Тоест зоват за отпор на Ердоган и Турция?
22
7
 
15
 
! Отговори
Циник преди 6 години
И най-голямата гавра - резакоидния се ръкува пред портретите на Захари Стоянов, и Христо Ботев!Боже събери си версиите!
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Национализмът е положително явление - да се прави разлика с фашизъм, нацизъм, шовинизъм, расизъм и т.нПрепоръчвам книгата на родопския професор Орлин Загоров "Модерният национализъм"
20
0
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До ДПС-Предполагам електората на ДПС е не много интелигентен в сравнение с електората на останалите БГ партии, но .. Защо лидерите на остналите пратии са толкова прости и задминават по про.сто.тия електората на ДПС-то? Загатка!:)) ... Причина!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДа - османците, ционистите, КГБ-то. Все хубави хора.
18
3
 
7
 
! Отговори
ДПС- преди 6 години
руска партия , контролираща римляните у нас!