ДПС зове за отпор на "всички национализми и радикализми"

Партията пак поиска обща управленска програма до средата на 2018 г.
24 апр 2017 13:42,
43
ДПС зове за отпор на "всички национализми и радикализми"
Снимка: БТА

ДПС призова системните партии в България да се противопоставят на радикализма и национализма както се опитват да правят това европейските формации.

"Имайки предвид регионалните геополитически процеси, процесите, които текат и в Европа, отчитайки че радикализмите и национализмите от една или друга форма в Европа в момента увеличават влиянието си, както и че системните партии в Европа се обединяват за противодействие на радикализмите и национализмите, България не бива да прави изключение", каза лидерът на движението Карадайъ след среща с президента Румен Радев.

Още по темата
Държавният глава разговаря с представители на движението като част от консултациите преди връчването на мандат за съставяне на ново правителство. Днес Радев приема „Воля", ДПС и Обединени патриоти, а утре ще има разговори с БСП и ГЕРБ.

И пред държавния глава ДПС обявиха искането си за съставяне на управленска програма до края на председателството ни на Съвета на ЕС, около която да се обединят всички партии в парламента.

"Изрично за пореден път подчертахме, че ние не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт", каза още Карадайъ, цитиран от БТА.

Пред президента ДПС защитили тезата си, че под никаква форма "не бива да бъдат толерирани крайни радикализми и национализми, независимо какво влияние имат те в обществото".

"Ние, и не само ние, цялата политическа система и всички тези партии, които се наричат системни, не бива под каквато и да е форма да толерират крайни национализми и радикализми, включително и включването им във властта", отвърна Карадайъ на въпроса дали определя "Обединени патриоти" като крайни национализми и патриотизми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Съпоставяйки публичното поведение и изказ на лидера/политиците от ДПС и лидерите на останалите партии в България, резултатът е: да те е срам че си българин!
16
1
 
7
 
! Отговори
Циник до17 преди 6 години
+ 10 !Така е....прости са....масата алаходупци!
15
4
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖА преди 6 години
НЯКОЙ СЕЩА ЛИ СЕ ЗА ПО-НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ОТ ДПС? УЖ СА ПРОТИВ А ТЕ САМИТЕ РИТАТ ДА СТАНЕ ТУРСКО, САМО ЧЕ АКО ЗАПУКАТ ОТ ЮГ НЯМА КАК ДА СЕ СПАСЯТ И ТЕ ЗАЩОТО КУРШУМИТЕ И БОМБИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПОЗНАЯТ ДАЛИ СИ ОБРЯЗАН ИЛИ НЕ СИ, ЩЕ СТАНАТ КУРБАН И МНОГО ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА ДПС, НА ТУРЦИЯ НЕ И ТРЯБВАТ ХОРА А ТЕРИТОРИЯ - *** ПОНЕЖЕ СА МНОО ПРОСТИ НЕ МОГАТ ДА ГО СХВАНАТ ИЛИ ПРОСТО ОТКАЗВАТ ДА ПОВЯРВАТ ЧЕ НЕ ГИ ИСКАТ И ИМ ВИКАТ ГЕЧМЕНИ - СМЕШНО И ЖАЛКО ЕДНОВРЕМЕННО!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев може да викне запас или мобилизация всички политици и кметове с турски имена и от ДПС и ДОСТ и ще пазят границата ни.
13
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакъв турски или ромски език и който се чувства турчин или ром е свободен да ходи в Турция и в ЕС и да си упражнява езика. В България са само българи и български език.
12
4
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До 11 АнонименОфициалният език е български!
11
1
 
4
 
! Отговори
НЕбългарин преди 6 години
До 10 Защо само на него, оня в дясно да не е мюсюлманин?
10
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турските имена и турският език трябва да се забранят и който не се подични отива в затвора .
9
2
 
10
 
! Отговори
дайте преди 6 години
му сланина на този в ляво
8
14
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Търси се златната среда! Крайностите не са желани! пп. дали някога България ще приеме бълг.гражданин /тюркски етнос/ да е премиер? Според мен скоро няма да е! Предпочита се пожарникарят пред образованият и родолюбиеца Доган! Тъжно!
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Късно се сещаш. Защо не помисли за това когато се съюзяваше със същите националрадикали с цел да попречите на дост?
6
6
 
17
 
! Отговори
Циник до 3 преди 6 години
Браво за коментара!Една отявлена антибългарска ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА, И РЕЛИГИОЗНА партия - вика "дръжте крадеца"По наглост и дебелоочие - няма кой да ги бие!
5
8
 
9
 
! Отговори
Porobitel преди 6 години
До Анонимен 3Abe ti za6to si vaobrazqva6 vaob6te 4e Turcite v bg trqbva da si mal4at i da krotuvat :)))Ama to va6te me4ti sa prosto neograni4eni. Ti po mskoro vzemi da u4i6 turski 4e 6te ti trqbva mnogo
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ABE NQMA STRA6NO. TO NA6TE PATRIOTI NE SA KRAYNO NACIONALISTI A SA SKRITI PREDATELI... DO SNO6TI PSUVAHA I OBVINQVAHA GERB V PREDATELSTVO A DNESKA IM SE PODMAZVAT ZA KOKAL :))))AMA KVO DA PRAVQT. TAKAVA E ZAPOVEDTA OT MOSKVA
3
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да имат претенции хора,които на етническа основа направиха партия,играха с картата на етническия мир,поискаха извинения за възродителния процес като те самите много удобно забравиха в следствие на какво беше проведен той-ето това се казва наглост!Хора с турско самосъзнание решават какъв трябва да е политическия фон в БГ-либерализъм в дейстие!
2
3
 
22
 
! Отговори
Ефрейтор Иванов преди 6 години
Генерале извади служебния револвер и застреляй този до теб.
1
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Национализъм означава обич към народа. Някой вижда ли нещо лошо в това?