Веселин Марешки поиска да влезе на "Раковски" 134

Лидерът на "Воля" е хвърлил око и на сградата на НДСВ и АБВ
Обновена: 24 апр 2017 08:21 | 24 апр 2017 07:43,
32
Веселин Марешки поиска да влезе на "Раковски" 134
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки поиска за партията си централата на СДС – емблематичната сграда, символ на демокрацията, на столичната ул. "Раковски" 134.

Синята партия трябва да освободят дългогодишния си дом след като не успя да влезе в парламента на последните парламентарни избори. По-закон само формации, минали самостоятелно над 1% на изборите, имат право на централа и субсидии от държавата.

Централата на СДС е една от трите сгради, за които е отправил искане Марешки, пише "24 часа".

Преди 2 седмици в областната управа на София е постъпило писмо от лидера на "Воля"със заявка, в която бизнесменът и настоящ зам.-председател на Народното събрание изказва предпочитанията си освен за централата на СДС и за тези на ДСБ на "Витоша” 18 и на АБВ на "Врабча” 23.

Последната дълго време беше "дом” на бившата партия на Симеон Сакскобургготски - НДСВ, но след като тя не е парламентарна сила, помещенията ѝ бяха отнети. Досега в нея се помещаваше и партията на експрезидента Георги Първанов АБВ, която обаче остана извън парламента. 

"Глас народен” на Светльо Витков, които бяха част от Реформаторския блок и ДСБ, която участва в изборите като "Нова република” също трябва да останат без партийна централа.

Друга от партиите в Реформаторския блок - "Движение България на гражданите” на Меглена Кунева, така и не се възползва от предоставената ѝ от държавата централа и остана в апартамента на ул. "Будапеща”, за който плаща пазарен наем.

Областната управителка на София Диана Тонова вече е разпратила писма с предизвестия за освобождаване на имотите до всички партии в държавни централи, които останаха извън парламента, съобщи в петък в парламента служебният премиер Огнян Герджиков. Той обясни, че това е наложително, защото партиите не отговарят на законовите условия. Даден им е едномесечен срок да напуснат централите си, който тече от момента на получаване на предизвестията - това ще е най-късно в понеделник или вторник.

Партиите обаче имат възможност да обжалват решението на областната управа пред ВАС съгласно разпоредбите на Административнопроцесуалния кодекс. Дори и решението на съда да не е в тяхна полза, това ще забави изнасянето им поне с няколко месеца, обясниха юристи
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Демокрация с минимална заплата и без сигурност за утрешния ден е като на гол корем чифте пищови.
25
1
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
На тези избори българите пожелаха розово бъдеще,евтин бензин,огради от всички страни,само демокрация никой не поиска.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво стана със сините теменужки и синята идея? С малко, но завинаги????? Тъй става като пуснат търговците в храма!
23
2
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Нека да влезе. След като успя да влезе в парламента, а пишман-реформаторите останаха отвън.
22
2
 
7
 
! Отговори
До 9-ти преди 6 години
Може да се спори дали Трайчовците, Раданчовците и Лукарските не са по-противни от Марешки, според мен - еднакво антипатични, но народа избира, какво да се прави!
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марешки - дългата ръка на кремълската олигархия !
20
1
 
6
 
! Отговори
Дерзай, тролчо! преди 6 години
До АвтомонтьорИ бензол, и нафталин, и чер пипер, и подуенска помада, и кисели краставички, и бръснарски одеколон и каквото още се сетиш - пиши, че в бензина на Марешки го има насипано всичко това.Пиши и се не бой, нали ти плащат на коментар, за да пишеш под различни никове?
19
2
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Добре им го каза. Продадоха се за по-евтин бензин!Къде-къде по-достойно е да си дарят гласовете, запленени от големите приказки за светло и охолно бъдеще, което столетницата ни обещава вече 72-73 години!Ама като са глупави, не могат да си направят сметката. Спестявали били по 20, 30, 50 лева на месец от бензин и лекарства благодарение на Марешки, а не могат да оценят това, че някъде там, в бъдещето, след столетия или може би след хилядолетия Партията ще им ДАВА безплатно каквото Тя прецени!
18
0
 
2
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 6 години
До Анонименколегата с ремонта на буталата, вие дизел ли зареждахте. благодаря.
17
1
 
6
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 6 години
колеги, много се надявах да не излезе така, но уви. внимавайте с горивата на новооткрития обект в люлин. цените се повишиха с 2 ст., а качеството не е задоволително. дизел не съм зареждал още, но пропан-бутанът издиша. приятен ден.
16
0
 
7
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 6 години
Субсидии от държавния бюджет му е майката !!
15
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 6 години
До Анонимен 12Ти какво искаш бе, байно? Само БСП-арите ли да стават милионери?Хайде, малко по-скромно!
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този трябва да влезе в затвора, а той иска на Раковски 134 ?! О времена, о нрави...
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти пък сигорно иска да е близо до любовницата мисли си че щее вечно млад или оная заамената сее изплескала пак на професионално изкривяване тои зарад това интернета цикли като нея че тя спала
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Белене не му ли се влиза ?
11
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спестих за около 2 месеца зареждане от Магарешките бензиностанции някъде към 120 лв.Сeга обаче за ремонт на буталата ще дам 460 лв.
10
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички от СДС станаха милионери.За к`ва идея говорим?
9
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕ ОСТАВАТ НЕ САМО БЕЗ СГРАДИ, А И БЕЗ ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ.ТОВА Е НАЙ- ХУБАВОТО СЛЕД ТЕЗИ ИЗБОРИ.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факта че 20 години по късно ,младите избиратели и понятие си нямат що е това СДС е показател за качеството на демокрацията в Бг , Тук се избира първия обещал да ни оправи , а не идеята за която се бори ,Да не говорим че от 89-та редовно си избираме и социалисти , посре чакайте промени
7
8
 
22
 
! Отговори
nina преди 6 години
Е га ти НАГЛЕЦА! Този се самозабрави! Няма ли кой да го свали на земята? Не!-той даже се качи на зам. председателското място в НС-виден от всякъде.