Борисов още не реди министри. Лесно се слагат, лесно се махат...

Длъжни сме да направим правителство, обяви лидерът на ГЕРБ
125

Снимка: Dnes.bg

Министри не са обсъждани и най-добре това било да стане на 3 май, смята бъдещият премиер Бойко Борисов.

Очакванията на всички са, че на 4 май новото правителство ще положи клетва, като още се работи по програмата на бъдещата власт.

"Темата министри не е отваряна, нито едно физическо лице не е обсъждано и то по мое лично настояване и се радвам, че патриотите го приеха, министрите най-лесно се слагат, защото най-лесно се махат", отсече той след консултациите при президента Румен Радев.

Още по темата
Борисов е убеден, следващият кабинет го чака огромна работа и това не било "нито за удоволствие, нито за хвалба и радост".

По време на срещата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е запознал държавния глава с тежките преговори, които водят с Обединените патриоти и то в много сложна вътрешна и международна ситуация.

"По волята на народа, както ни е разпределил в парламента, сме длъжни да направим правителство, защото всякакви други формули дори и математически не излизат и имайки опит от предишни години се опитваме да изчистим всеки детайл в коалиционното споразумение, за да е стабилно в рамките на 4 години правителството", коментира Борисов.

Той обаче никак не хареса поведението на БСП и обвини червените, че не са градивната опозиция, за която се представят като една от причините за упреците му е отказът на соцлидерката Корнелия Нинова да остави в редовния кабинет служебното вице Деница Златева.

Борисов се оплака, че чул от социалистите, че щели да помагат на кабинета по важни теми, но явно не го правели.

"Пореден популимъм и хвърляне на прах в очите, защото председателството на ЕС е една от най -важните теми, които предстоят и заради това предложихме да се обединим .... е каква конструктивна опозиция? Още не е заглъхнало ехото от победата ни на изборите и започва да се говори кога и как щяло да има нови, що за конструктивност е това?", разкрикитува Борисов.

"Имаме вече ядрени реактори за милиарди и тези, които ги довлекоха и тези които щяха да правят седми реактор на "Белене", и фирмите, които щяха да работят, сега са в несъстоятелност и може би още 5 милиарда долара щяхме да даваме, ако не бяхме взели решение тогава", продължи с упреците към БСП бъдещият премиер.

Според него е напълно безотговорно поведението на социалистите, които загубили изборите, да говорят как щели да вдига доходи и пенсии и да купуват техника, защото това щяло да струва твърде много.

В същото време той благодари на Радев, който пък стана президент с номинацията на левицата, че проявил разбиране, защото "явно за няколко месеца е разбрал колко е тежък кръстът на управляващите".

Според Борисов "в президентството има здраво мислещи хора и с общи усилия може тези забатачени, тежки неща през годините" да се оправят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако " Сланинкова" дойде на власт биби и компания ще са с нови раирани костюми! *** ще им слогува в новите апартаменти.
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И страшен беше хайдутинза комунисти и турциала за клети сиромасикрило бе Чавдар войвода
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И СЕГА КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ С ДУМАТА СТАБИЛНОСТ,ИЛИ ПЪК БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО ,ВЪПРЕКИ,ЧЕ В ПОСЛЕДНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ СЕ КАЗВА ,ЧЕ ЖИЗНЕНИЯТ СТАНДАРТ В ЕВРОПА РАСТЕ,ЗА РАЗЛИКА ОТ БЪЛГАРИЯ КЪДЕТО БЕДНИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ И ВСЕКИ ТРЕТИ БЪЛГАРИН ЖИВЕЕ МИЗЕРНО И КРАЙНО БЕДНО! НО ЗА ТОВА ДОРИ И НЕ СПОМЕНАВА НИТО БОРИСОВ ,НИТО НЕГОВАТА ДЯСНА РЪКА И СЯНКА ГОРАНОВ А ТОВА Е ВЪПРОС КОЙТО ТРЯБВА ЕЖЕДНЕВНО ДА ИМ СЕ ЗАДАВА ОТ ЖУРНАЛИСТИТЕ. ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ЗАЩОТО НАРОДА УМИРА ПРАВ !А ЦАРЯ СЛЪНЦЕ КАТО ЗАПОЧНЕ СЕГА С АЗ,АЗ,АЗ
49
13
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
БОЙКО ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ Е КАТО РАЙД ЗА ***!
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простия човек си е ***. Лошото за България е,че много са простите хора които го избира. А за Патриотите, които много са против бедността, отказаха да си замразят заплатите, поне малко съпричастност към хората. Няма , вече са управлението Българите да го ...........
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е ред да се отблагодари. Да им дигне заплатите на държавните служители. На ромите вече им дигна пенсиите.
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми що да реди? Той сега почива. Доста се изпотиха с Цецо докато спечелят изборите. Сега три месеца почивка.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов пак ли се кани да ги продължава магистралите? Направо да ги почва отначало. Нямат вид на ремонтирани.
44
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво да правим с Борисов - вече трети мандат работи за Ес, за Турция, за Сащ. Само за България не си мърда пръста.Единственото, което прави за българите е да им дига цените. Справя се успешно.
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече е известна причината за проблемите на политическите партии в БГ ! Сътрудниците на посолството на САЩ и съгледвачите от ЕС установили,че от известно време БГ изцяло е почервеняла - не само в София,но и в страната вече никой не скачал и решили да ограничат и спрат финансирането им!Предполага се,че в скоро време към Народното събрание ще бъде избрана комисия за проучване на проблема,а прокуратурата ще се самосизира да установи кой спря подскачането в страната
42
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гробокопач - Тази партия , която ти подкрепяш е дошла на власт на върховете на руските щикове , а преди това е била извън закона като вредна за държавата и в услуга на друга държава .
41
2
 
11
 
! Отговори
смЕх до Циник преди 6 години
Проблема е, че нЕма алтернатива всичко е статукво стани да седна и това е.
40
14
 
6
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ако единствената алтернатив е БСП....да отварят и терминал 3!
39
0
 
19
 
! Отговори
смЕх до Циник преди 6 години
Не пресолявай манджата и гербавите не са по-свестни терминал-2 и по тяхно време работи без прекъсване. Не знам дали имаш представа каква мизерия по провинцията в някои райони е като след война хора няма вече.
38
1
 
20
 
! Отговори
www преди 6 години
ДАААА КРАЛЯТ СЛЪНЦЕ И ПЪПЕША ДО НЕГО...
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука има ,тука нема.Боката ги владее тези игри.И така до следващия път-Борисов 4.
36
17
 
5
 
! Отговори
Циник до копача преди 6 години
Ако Сланинов дойде на власт - Борисов ще ви се стори - като член на църковния хор!*** и *** са сигурна смърт за България
35
2
 
7
 
! Отговори
смЕх до Гробокопач преди 6 години
Не вЕрвам на никой ние сме им последна грижа годините на управленско безхаберие от всякакъв цвят го доказаха.
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато медиите услужливо ни занимават с урана във водата и с едни дето пили кафе, нещо се пече зад завесите. Имам усещането, че правителство Б3 може и да не мине, каквото и да означава това. Но, ще почакаме до другата седмица и ще видим.
33
10
 
6
 
! Отговори
Циник до копача преди 6 години
Гладна кокошка - просо сънува!Дано никога вече не се докопате до власт!Шайка престъпници!